Αδύναμα νύχια: Πως να μη σπάνε εύκολα « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Αδύναμα νύχια: Πως να μη σπάνε εύκολα

Κατηγορία Ενδιαφέροντα στις   5:30 μ.μ.  |  Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022



Αδύναμα νύχια: Στην πραγματικότητα το σπάσιμο των νυχιών σχετίζεται κυρίως με την κατάσταση της υγείας μας.

Τα αδύναμα νύχια είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι γυναίκες και ο μεγαλύτερος εχθρός του μανικιούρ. Μία λάθος κίνηση κατά το πλύσιμο των πιάτων ή κατά την πληκτρολόγηση στον υπολογιστή και καταλήγετε με μισοφαγωμένα άκρα. Στην πραγματικότητα όμως το σπάσιμο δε σχετίζεται με τις δουλειές που κάνετε, αλλά κυρίως με την κατάσταση της υγείας σας και τον τρόπο ζωής σας.


Παράλληλα, συχνό φαινόμενο για τις γυναίκες είναι η εμφάνιση ερεθισμών, τους οποίους όμως μπορούν να αντιμετωπίσουν και με φυσικούς τρόπους.

Η έλλειψη στοιχείων όπως το κάλιο, το σίδηρο και των βιταμινών Α και Β, αποδυναμώνει τις στιβάδες του νυχιού. Ακόμη, η ακτινοβολία UV, η ονυχοφαγία, οι χαμηλές θερμοκρασίες, οι δερματίτιδες και η γήρανση, συγκαταλέγονται ανάμεσα στα αίτια.


Αδύναμα νύχια: Τι μπορείτε να κάνετε


Το σπασμένο νύχι είναι πολύ ενοχλητικό, αφού γρατζουνάει και πιάνεται παντού. Μόλις το αντιληφθείτε, καλό θα ήταν να το διορθώσετε αμέσως. Κόψτε τα νύχια σας όσο πιο κοντά γίνεται, ώστε να επαναφέρετε την ομοιομορφία. Αν το σπάσιμο είναι πολύ βαθύ, τυλίξτε το δάχτυλό σας με αυτοκόλλητο επίδεσμο για να μη σας ενοχλεί. Αδύναμα νύχια


Μειώστε τη συχνότητα βαψίματος


Όσο κολακευτικά κι αν είναι τα βαμμένα νύχια, δυστυχώς δε γίνεται να τα έχετε συνέχεια έτσι. Τα άκρα σας χρειάζονται χρόνο να αναπνεύσουν κι αν βρίσκονται συνέχεια κάτω από στρώσεις ημιμόνιμου ή βερνικιού, αυτό τα «πνίγει».


Αφαίρεση μανό


Αν το βερνίκι ή το ημιμόνιμο σας αρχίζει να ξεφλουδίζει, μην προσπαθήσετε να το αφαιρέσετε τρίβοντάς το. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι μαζί με το χρώμα να ξύσετε και τις πάνω στρώσεις του νυχιού.


Η χρήση της λίμας


Σημαντικό ρόλο στο να μην σπάσουν τα νύχια παίζει ο τρόπος που χρησιμοποιείτε τη λίμα. Προτιμήστε μια πλαστική που δεν είναι τόσο σκληρή, όσο η μεταλλική, και λιμάρετε μόνο προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Σε αντίθετη περίπτωση ταλαιπωρείτε τις άκρες και τις θέτετε σε κίνδυνο. Αδύναμα νύχια


Πετσάκια


Τα πετσάκια αποτελούν τη φυσική ασπίδα του οργανισμού ενάντια στα μικρόβια. Γι’ αυτό μην τα κόβετε, σπρώξτε τα προς τα μέσα με ένα ξύλινο εργαλείο. Προμηθευτείτε κι ένα ειδικό λαδάκι, ώστε να τα κρατάτε ενυδατωμένα.


Ο ρόλος του νερού


Η υπερβολική ενυδάτωση των νυχιών κάτω από το νερό τα μαλακώνει και προκαλεί ξεφλούδισμα. Αν θέλετε να τα δυναμώσετε, περιορίστε το χρό νο που περνάτε στο ντους ή στην πισίνα και μην ξεχνάτε να φοράτε γάντια όταν πλένετε τα πιάτα.


pagenews.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html