Ποιες αλλαγές επέρχονται στην Golden Visa – Μεταβατική περίοδο έως το τέλος Σεπτεμβρίου δίνει η κυβέρνηση « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Ποιες αλλαγές επέρχονται στην Golden Visa – Μεταβατική περίοδο έως το τέλος Σεπτεμβρίου δίνει η κυβέρνηση

Κατηγορία Οικονομία στις   11:41 π.μ.  |  Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024


Στις νέες αλλαγές που επέρχονται στην Golden Visa αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης στα πλαίσια της συνέντευξης Τύπου για την «Αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας».


Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως «έχουν ανέβει οι τιμές των ακινήτων πάνω από τον πληθωρισμό και πρέπει να δούμε πως θα βρούμε ένα σημείο ισορροπίας στην κτηματαγορά».


Στη βάση αυτή ανέφερε πως από τις 31 Μαρτίου θα ισχύουν οι εξής προϋποθέσεις για τη χορήγηση της χρυσής βίζας:


  • Στις περιφέρειες Αττικής και Θεσσαλονίκης, Μυκόνου, Σαντορίνης και στα νησιά με πληθυσμό πάνω από 3.100 κατοίκους το ελάχιστο ύψος της επένδυσης σε ακίνητο αυξάνεται από 500.000 σε 800.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας. Η επένδυση θα αφορά κάθε φορά σε ένα ακίνητο και επιφάνειας τουλάχιστον 120 τετραγωνικών μέτρων.
  • Σε όλη την υπόλοιπη χώρα το όριο επένδυσης θα αυξηθεί και θα διαμορφωθεί σε 400.000 ευρώ αντί 250.000 ευρώ που είναι σήμερα.
  • Η μοναδική περίπτωση όπου θα παραμείνει το όριο των 250.000 ευρώ για την Golden Visa θα αφορά στους επενδυτές που θα αποκτήσουν διατηρητέα ακίνητα και θα τα ανακαινίσουν.
  • Οι πενταετείς άδειες παραμονής θα μπορούν να ανανεώνονται εφόσον το ακίνητο παραμένει στην κατοχή του επενδυτή. Εάν ο επενδυτής πουλήσει το ακίνητο η άδεια παραμονής θα ανακαλείται.
  • Οι επενδυτές θα μπορούν να μισθώνουν τα ακίνητά τους, ωστόσο δεν θα μπορούν να τα δίνουν προς αξιοποίηση μέσω των ψηφιακών πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης.


Προκειμένου το νέο σύστημα να εφαρμοσθεί ομαλά θα προβλέπεται μεταβατική περίοδος έως την 30η Σεπτεμβρίου 2024. Δηλαδή όσοι αποκτήσουν ακίνητο έως τις 30 Σεπτεμβρίου υπό το καθεστώς της Golden Visa θα υπαχθούν στις υφιστάμενες και όχι στις νέες διατάξεις.



Πηγή: dnews.gr 

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html