Ανακαλύφθηκε νέο τριχωτό ζουζούνι: Πήγαν να το μπερδέψουν με περιττώματα πουλιού... αλλά ξεχώρισε λόγω χαίτης « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Ανακαλύφθηκε νέο τριχωτό ζουζούνι: Πήγαν να το μπερδέψουν με περιττώματα πουλιού... αλλά ξεχώρισε λόγω χαίτης

Κατηγορία Ενδιαφέροντα στις   12:29 μ.μ.  |  Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024




Ένα νέο είδος ζωυφίου - που ανακαλύφθηκε στην Αυστραλία - ξεκινά την καριέρα του με το ψευδώνυμο... «πανκ σκαθάρι» εξαιτίας της λευκής δασύτριχης μοϊκάνας του.


Ο ερευνητής James Tweed από το Κουίνσλαντ εντόπισε το χνουδωτό ζωύφιο τυχαία κατά τη διάρκεια κατασκήνωσης και μάλιστα αρχικά το πέρασε για... περιττώματα πουλιών.


«Είναι πολύ μοναδικό. Δεν υπάρχουν πολλά έντομα εκεί έξω που έχουν αυτό το χαρακτηριστικό», δήλωσε ο James Tweed στο BBC.


Όταν εντόπισε για πρώτη φορά αυτό το μικροσκοπικό λευκό «πραγματάκι» σε φύλλο τον Δεκέμβριο του 2021, δεν το σκέφτηκε ιδιαίτερα. Αλλά όταν ο εντομολόγος του έριξε μια δεύτερη ματιά, συνειδητοποίησε ότι στην πραγματικότητα επρόκειτο για ένα έντομο που δεν είχε ξαναδεί.


«Έχει μήκος περίπου ένα εκατοστό... και είναι καλυμμένο με μακριές, χνουδωτές λευκές τρίχες», είπε. «Πολλές από τις τρίχες στέκονται όρθιες, θυμίζοντας μοϊκάνα».


Ενθουσιασμένος, ο Tweed φωτογράφισε και συνέλεξε το σκαθάρι για να το μελετήσει.


Οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι - για την ώρα - για το γιατί το έντομο είναι τριχωτό, αλλά πιστεύουν ότι έχει εξελιχθεί έτσι ώστε να μη γίνεται θήραμα των πουλιών. «Συνεργάστηκα με μερικούς συναδέλφους από τo ANIC (Εθνική Συλλογή Εντόμων της Αυστραλίας), οι οποίοι έχουν γράψει βιβλίο για αυτές τις ομάδες σκαθαριών... εξέτασαν δεκάδες χιλιάδες δείγματα σε μουσεία σε όλη την Αυστραλία και τον κόσμο, και δεν είχαν ξαναβρεί κάτι τέτοιο (...) Δε γνωρίζω κανένα [άλλο έντομο] που έχει "χτένισμα" όπως αυτό».


Στην πραγματικότητα, είναι τόσο διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο είδος ώστε να ανακηρυχθεί από το ANIC ως εντελώς νέο γένος ή ομάδα μακροκέρατων σκαθαριών με την επίσημη ονομασία Excastra albopilosa!



Πηγή: dnews.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html