Ηλεκτρικές κουβέρτες: Πόσο ασφαλείς είναι και ποιοι δεν πρέπει να τις χρησιμοποιούν « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

Ηλεκτρικές κουβέρτες: Πόσο ασφαλείς είναι και ποιοι δεν πρέπει να τις χρησιμοποιούν

Κατηγορία Ενδιαφέροντα στις   2:00 μ.μ.  |  Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023




Όλο και μεγαλύτερη πέραση, τα τελευταία χρόνια με την οικονομική κρίση, έχουν οι ηλεκτρικές κουβέρτες, μεταξύ των καταναλωτών. Οι πωλητές έχουν αυξήσει κατακόρυφα τις πωλήσεις τους, καθώς αποτελούν καλή και ασφαλή (ως επί το πλείστο) πηγή θερμότητας. Παρόλα αυτά, είναι, πράγματι, τόσο ασφαλείς οι ηλεκτρικές κουβέρτες;


Καταρχάς, πρέπει να διευκρινιστεί ότι οι ηλεκτρικές κουβέρτες πρέπει να χρησιμοποιούνται βάσει των σχετικών προτύπων ασφαλείας και να διαθέτουν μηχανισμό απενεργοποίησης για την αποφυγή υπερθέρμανσης ή πυρκαγιάς.


Σημαντικό επίσης στοιχείο είναι η συντήρησή τους και η σωστή αποθήκευση, για να αποφευχθούν τυχόν δυσάρεστα προβλήματα.


Δύο τύποι ηλεκτρικής κουβέρτας


Υπάρχουν δύο τύποι ηλεκτρικής κουβέρτας: ο ένας που εφαρμόζει απευθείας στο στρώμα και ένας δεύτερος τύπος που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει ως παραδοσιακή κουβέρτα.


Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, ένα άτομο δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιεί και τους δύο τύπους ηλεκτρικής κουβέρτας ταυτόχρονα, διότι ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος πυρκαγιάς, ενώ μπορεί και να προκληθούν εγκαύματα.


Ποιοι δεν πρέπει να τις χρησιμοποιούν


Από την άλλη, υπάρχει και η οπτική για μερίδα ανθρώπων, που δεν πρέπει να χρησιμοποιούν καθόλου τις ηλεκτρικές κουβέρτες


Μεταξύ εκείνων είναι άτομα με διαβήτη ή κυκλοφορικά προβλήματα και έγκυες.


Ορισμένα άτομα που πάσχουν από διαβήτη μπορεί να εμφανίσουν βλάβες (διαβητική νευροπάθεια), οι οποίες οφείλονται σε υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Ενδέχεται, λοιπόν να μην μπορούν να αισθανθούν το πραγματικό επίπεδο θερμότητας μιας ηλεκτρικής κουβέρτας, με αποτέλεσμα την υπερθέρμανση ή εγκαύματα στο δέρμα.


Κίνδυνος για εγκαύματα


Όπως και με τη διαβητική νευροπάθεια, μια παλαιότερη μελέτη από το 2008 σημειώνει ότι ένα άτομο με προβλήματα κυκλοφορίας στο αίμα μπορεί να είναι λιγότερο ευαίσθητο στα επίπεδα θερμότητας. Αυτό οφείλεται στον ουσιαστικό ρόλο που παίζει το δέρμα στη θερμορύθμιση, το σύστημα ρύθμισης της θερμοκρασίας του σώματος.


Επομένως, η χρήση ηλεκτρικής κουβέρτας μπορεί να οδηγήσει σε εγκαύματα, καθώς οι άνθρωποι μπορεί να μην αισθάνονται ότι η κουβέρτα ζεσταίνεται πολύ.


Επίσης, οι ηλικιωμένοι είναι μία ακόμα κατηγορία ατόμων που χρειάζεται να συμβουλευτούν έναν γιατρό πριν τη χρήση ηλεκτρικής κουβέρτας. Ο λόγος είναι ότι το δέρμα τους μπορεί να έχει αλλοιωμένους υποδοχείς θερμοκρασίας, που σημαίνει ότι δεν μπορούν να καταλάβουν αν είναι πολύ ζεστή.


Το ίδιο ισχύει και για τα άτομα που πάσχουν από άνοια ενώ η χρήση της αντενδείκνυται για άτομα με Πάρκινσον η Αλτσχάιμερ.


Με πληροφορίες από Medical NewsToday, newsbomb

Πηγή: mynews.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html