Είχε χρέη στην ΕΥΔΑΠ χωρίς να υπάρχει μετρητής - Πώς ο Συνήγορος του Πολίτη τα διέγραψε « Enimerosi 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Η έγκυος σύζυγος του «παλαιοχριστιανού» εξηγεί γιατί «εξαφανίστηκε»

Η πρώτη δήλωση της μητέρας των παλαιοχριστιανών που διέμεναν στην ορεινή Κορινθία. Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την εξαφάνιση της μητέρας της οι...

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Είχε χρέη στην ΕΥΔΑΠ χωρίς να υπάρχει μετρητής - Πώς ο Συνήγορος του Πολίτη τα διέγραψε

Κατηγορία Οικονομία στις   10:20 π.μ.  |  Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023
Κατόπιν παρέμβασης του Συνηγόρου του Πολίτη, η ΕΥΔΑΠ προέβη σε διαγραφή χρεώσεων ύδρευσης σε οικία, συνολικής οφειλής ύψους 5.576 ευρώ.


Κατόπιν παρέμβασης του Συνηγόρου του Πολίτη, η ΕΥΔΑΠ προέβη σε διαγραφή χρεώσεων ύδρευσης σε οικία, συνολικής οφειλής ύψους 5.576 ευρώ.Πιο αναλυτικά, πολίτης προσέφυγε στον Συνήγορο του Πολίτη, διαμαρτυρόμενη για την επιβολή σε εκείνην από την ΕΥΔΑΠ χρεώσεων ύδρευσης ύψους 4.669,00€ για οικία της, στην οποία, όπως υποστήριξε, από το 2004, δεν υφίσταται υδρομετρητής. Περαιτέρω, η αναφερόμενη ισχυρίστηκε ότι από το 2007 διαμένει σε άλλη πολυκατοικία με άλλον αριθμό μητρώου παροχής και άλλον υδρομετρητή.


Η παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη


Η Αρχή απευθύνθηκε με διαδοχικές επιστολές της προς τη Γενική Διεύθυνση Πελατών της ΕΥΔΑΠ, διατυπώνοντας την παράκληση να επισπευσθούν από πλευράς της Εταιρείας οι τεχνικές ενέργειες για την αποκάλυψη του υδρομετρητή και την καταμέτρηση των σχετικών ενδείξεων, οι οποίες σημείωσαν πολύμηνη καθυστέρηση .Ζητήθηκε, επίσης, η αιτιολόγηση των τόσο υψηλών χρεώσεων και η αποστολή του αρχείου - αποσπάσματος των σχετικών επιμέρους καταναλώσεων και χρεώσεων που αντιστοιχούσαν στο συνολικό ποσό της οφειλής της ενδιαφερόμενης.


Τέλος, ζητήθηκε από την ΕΥΔΑΠ να αναστείλει την οποιαδήποτε επιβολή προσαυξήσεων και τόκων στην κύρια οφειλή για όσο διάστημα εξεταζόταν η συγκεκριμένη υπόθεση από την Αρχή.Μετά τις συνεχείς διαμεσολαβητικές προσπάθειες της Αρχής, η ΕΥΔΑΠ προέβη, κατόπιν εισήγησης του Α΄ Περιφερειακού Κέντρου Αθηνών και απόφασης της αρμόδιας Επιτροπής Διαχείρισης Αιτημάτων Μείωσης Λογαριασμών, στη διαγραφή συνολικής οφειλής ύψους 5.576 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων τόκων και προσαυξήσεων, καθώς και στην κατάργηση της συγκεκριμένης παροχής.


Δείτε αναλυτικά το κείμενο της διαμεσολάβησης
Πηγή: dnews

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html