Το ποδόσφαιρο «αλλάζει», οι νέοι κανόνες που είναι στο τραπέζι « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Το ποδόσφαιρο «αλλάζει», οι νέοι κανόνες που είναι στο τραπέζι

Κατηγορία Αθλητικά στις   11:00 π.μ.  |  Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023Προσωρινές αποβολές, προειδοποιήσεις σε όποιον πλησιάζει τον διαιτητή εκτός από τον αρχηγό και νέα δεδομένα για το οφσάιντ που αναφέρονται στο «νόμο Βενγκέρ», αρχίζουν να εμφανίζονται στον ορίζοντα και δεν αποκλείεται κάποιοι από αυτούς τους νέους κανόνες να «συστηθούν» στο ποδόσφαιρο τη σεζόν 2024-25.


Η επόμενη συνάντηση της IFAB (το όργανο που εγκρίνει όλες τις αλλαγές στους κανονισμούς ποδοσφαίρου) που έχει προγραμματιστεί για τους πρώτους μήνες του 2024, ενδέχεται να εξετάσει τροποποιήσεις ή και νέους κανόνες, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα «Marca».


Ο «νόμος Βενγκέρ», δηλαδή, να επιτρέπεται στον επιθετικό να είναι πιο μπροστά από τον αμυντικό όσο διατηρεί το τελευταίο μέρος του σώματός του σε επαφή με τον αντίπαλό του, δοκιμάζεται ήδη σε διαφορετικά τουρνουά νέων σε Σουηδία και Ιταλία.


Τα πρώτα τεστ αποδεικνύονται ικανοποιητικά και οι διαιτητές θεωρούν ότι αυτή η τροποποίηση θα προσάρμοζε περαιτέρω το πνεύμα με το οποίο γεννήθηκε το οφσάιντ (1925) και, χωρίς αμφιβολία, θα ευνοούσε το επιθετικό ποδόσφαιρο.


Η FIFA, μέσω της IFAB, επιμένει πολύ σε αυτή την αλλαγή, που θα σήμαινε μια ολοκληρωτική και απόλυτη επανάσταση στο ποδόσφαιρο.


Η άλλη μεγάλη συζήτηση στον κόσμο του ποδοσφαίρου αναφέρεται στις προσωρινές αποβολές. Περιέργως, η IFAB ενέκρινε ήδη το 2017 να ξεκινήσει αυτή την πρωτοβουλία, αλλά μόνο στο ποδόσφαιρο βάσης και στους βετεράνους. Έξι χρόνια μετά, πειραματίζονται ξανά με αυτό και όλα αυτά χωρίς να δείχνουν ότι θα μπορούσαν να λειτουργήσουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.


Ο εγκεκριμένος κανόνας έλεγε: «Ο προσωρινός αποκλεισμός είναι μια ποινή που συνίσταται σε άμεση αποβολή που εμποδίζει έναν παίκτη που έχει διαπράξει παράβαση που αξίζει προειδοποίησης (κίτρινη κάρτα) να συνεχίσει να συμμετέχει στον αγώνα για ορισμένο χρονικό διάστημα.


Η φιλοσοφία που αφορά τις προσωρινές αποβολές είναι ότι μια στιγμιαία τιμωρία μπορεί να ασκήσει σημαντική επίδραση στη συμπεριφορά του παραβάτη παίκτη και, επομένως, στην ομάδα του.»


Οι προσωρινές αποβολές, όπως αναφέρει η Marca, μπορούν να διαρκέσουν μεταξύ 10% και 15% του χρόνου του αγώνα.


Επίσης οι διαιτητές επιθυμούν να μπει ένα τέλος στις σκηνές που συμβαίνουν σχεδόν σε κάθε αγώνα, όπου ο διαιτητής βρίσκεται ξαφνικά περικυκλωμένος από παίκτες που του φωνάζουν. Θέλουν να επιτύχουν έναν κανόνα βάσει του οποίου μόνο ο αρχηγός μπορεί να πλησιάσει, και ότι οι υπόλοιποι παίκτες που το κάνουν να γνωρίζουν ότι θα τιμωρηθούν.


Η άλλη μεγάλη μάχη που προσπαθούν να διορθώσουν δεν είναι άλλη από την απώλεια χρόνου. Η επιλογή διακοπής καταμέτρησης του χρόνου έχει αποκλειστεί, αλλά θέλουν να ενεργοποιήσουν κάποια φόρμουλα έτσι ώστε η απώλεια χρόνου να μειωθεί σημαντικά.


Πηγή: dnews.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html