Μακαρόνια με κιμά: Τα 2 συχνά λάθη που κάνουμε όλοι και χάνουν την γεύση τους « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Μακαρόνια με κιμά: Τα 2 συχνά λάθη που κάνουμε όλοι και χάνουν την γεύση τους

Κατηγορία Συνταγές στις   3:15 μ.μ.  |  Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023



Πάρε μολύβι και χαρτί, σημείωσε τις αστοχίες σου και φτιάξε το πιο epic πιάτο με μακαρόνια με κιμά. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για θεσπέσια μακαρόνια.


Αν υπάρχει ένα φαγητό που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι, αυτό δεν είναι άλλο από τα μακαρόνια με κιμά ή μπολονέζ. Οι συνταγές στα βιβλία μαγειρικής και στο διαδίκτυο είναι άπειρες, οι παραλλαγές του κιμά επίσης πολλές, όμως σε κάθε περίπτωση μπορεί να συμβεί να μην πετύχει μια συνταγή. Και όχι, δεν θα φταίει απαραίτητα η δοσολογία που προτείνει ο εκάστοτε chef.


Αυτό που θέλουμε να σου πούμε είναι ότι πιθανότατα εσύ κάνεις κάθε φορά το ίδιο λάθος και κάπως ο κιμάς χάνει τη νοστιμιά του ή δεν είναι τόσο γευστικός όσο της μαμάς σου ή του αγαπημένου σου εστιατορίου. Και μπορεί να μην είναι ένα το λάθος. Συνήθως, είναι 2 οι αστοχίες που οι περισσότεροι κάνουμε και καταλήγουμε να μην απολαμβάνουμε στο 100% τα μακαρόνια με κιμά.


Τα 2 λάθη που κάνουν λιγότερο νόστιμο τον κιμά


Λάθος 1: Προσθέτεις τον κιμά μετά το κρεμμύδι και το σκόρδο


Για απόλυτη επιτυχία πρέπει πρώτα να ρίξεις στην κατσαρόλα τον κιμά και να τον τσιγαρίσεις σε λίγο ελαιόλαδο, κι έπειτα να προσθέσεις τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Έτσι, διασφαλίζεις ότι ο κιμάς παίρνει ωραίο χρώμα, αλλά γίνεται και πραγματικά πολύ γευστικός.


Λάθος 2: Ανακατεύεις τον κιμά… δίχως αύριο


Ανοίγοντας συνεχώς το καπάκι της κατσαρόλας και ανακατεύοντας επιτρέπεις στον αέρα να «κρυώσει» τον κιμά κάνοντάς τον στιφό. Φρόντισε, λοιπόν, να μειώσεις τις φορές που παίρνεις την κουτάλα και ανακατεύεις ασταμάτητα για... σίγουρη επιτυχία.


Κεφτεδάκια στον φούρνο: Το κόλπο για να βγουν αφράτα και ζουμερά χωρίς τηγάνισμα


Από τα παιδικά μας κιόλας χρόνια, έχουμε συνδέσει τα κεφτεδάκια με τη μαμά τη γιαγιά και τη νοστιμιά.


Όσο «μίζερος» κι αν ήταν κάποιος στο τραπέζι, δεν μπορούσε ποτέ να αντισταθεί στα τραγανά κεφτεδάκια που έβγαιναν από το τηγάνι σαν μικρά χρυσοκαφέ μπαλάκια και έδιναν στον ουρανίσκο την αίσθηση αυτού που σήμερα ονομάζουμε comfort food. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για κεφτεδάκια σαν μέλι.


Αρκετά χρόνια μετά και τα κεφτεδάκια παραμένουν μεγάλη λιχουδιά, αφού μέσα τους μπορούμε να συμπυκνώσουμε γεύσεις γνωστές κι αγαπημένες. Κρεμμυδάκι, δυόσμος, ούζο, μαϊντανός, όπως κι αν τα τραβάει η όρεξή σας, η καλύτερη συνταγή είναι σίγουρα η δική σας.


Ωστόσο για πολλές από εμάς, τα κεφτεδάκια αποτελούν έναν μικρό πονοκέφαλο γιατί όσο και να τα θέλουμε, ο τρόπος μαγειρέματος (τηγάνι) αλλά και η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε (βάλε έναν-έναν τον κεφτέ, γύρισέ τον, ξαναγύρισέ τον, πρόσεχε μην σε κάψει το καυτό λάδι) είναι σίγουρα αποτρεπτικοί παράγοντες στην παρασκευή του κατά τα άλλα δημοφιλούς φαγητού.


Τι θα λέγατε όμως αν μπορούσατε να απολαύσετε τα πεντανόστιμα κεφτεδάκια σας χωρίς να τα τηγανίσετε, αποφεύγοντας όλα τα λιπαρά και τα «κακά» που ακολουθούν το τηγάνισμα; Εμείς είπαμε ναι και το ευχαριστηθήκαμε. Όχι μόνο γιατί ψήσαμε πανεύκολα μεμιάς δεκάδες κεφτεδάκια, αλλά γιατί δεν επιβαρύναμε τον οργανισμό μας.


Κεφτεδάκια λοιπόν στον φούρνο σαν τηγανιτά. Τραγανά έξω, αφράτα μέσα και νόστιμα. Θα σας θυμίσουν τα παιδικά σας χρόνια.


Υλικά


  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1/2 κιλό χοιρινό κιμά
  • 5-6 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • 2 αυγά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • λίγο δυόσμο
  • μισό σφηνάκι ούζο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • 5 κουτ/σούπας ελαιόλαδο
  • λίγο ξύδι


Εκτέλεση


  • Μουσκέψτε και στη συνέχεια στραγγίξτε το ψωμάκι.
  • Βάλτε όλα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ζυμώστε για λίγα λεπτά.
  • Αν θέλετε αφήστε για μισή ώρα το μείγμα στο ψυγείο και μόλις το βγάλετε πλάστε τα κεφτεδάκια.
  • Στρώστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και τοποθετήστε τα κεφτεδάκια με μικρή απόσταση μεταξύ τους.
  • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ή περισσότερο ανάλογα με το μέγεθος που έχετε πλάσει τα κεφτεδάκια σας.



Πηγή: athensmagazine.gr:



Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html