School pass στους μαθητές για τις σχολικές εκδρομές « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

School pass στους μαθητές για τις σχολικές εκδρομές

Κατηγορία Σχολεία στις   12:40 π.μ.  |  Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023


School pass για συγκεκριμένες εκδρομές εκπαιδευτικού χαρακτήρα εξετάζουν τα υπουργεία Παιδείας και Τουρισμού.


Το ενδεχόμενο να καθιερωθεί επιδότηση για τις σχολικές εκδρομές που θα πραγματοποιηθούν στον Έβρο εξετάζει το υπουργείο Τουρισμού και Παιδείας.


Σε πρόσφατη συνάντηση της υπουργού Τουρισμού με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκης και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Βασίλη Κασαπίδη συζητήθηκε η καθιέρωση επιδοτούμενων σχολικών εκδρομών στον Έβρο.


Ο στόχος του school pass θα είναι εκπαιδευτικός και θα αφορά σχολικές εκδρομές στον Έβρο, οι οποίες θα μπορούσαν να συνδυαστούν με κάποιο πρόγραμμα αναδάσωσης στο δάσος της Δαδιάς.


Οι χιλιάδες μαθητές που θα ταξιδέψουν και θα γνωρίσουν την περιοχή του Έβρου, θα έρθουν σε άμεση επαφή με το φυσικό τοπίο, τους ημιορεινούς όγκους της Κίρκης, του Άβαντα, την Τραϊανούπολη και το δάσος της Δαδιάς και να προχωρήσουν ανά σχολείο σε δράσεις δενδροφύτευσης κατόπιν υποδείξεως του Δασαρχείου και σε στενή συνεργασία με τους κατά τόπους δήμους.


Η επιδότηση, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε οδικώς από τη Βόρειο Ελλάδα είτε αεροπορικώς από την υπόλοιπη ηπειρωτική και νησιωτική χώρα.


«Τα υπουργεία Τουρισμού και Παιδείας εξετάζουν το ενδεχόμενο κάποιες σχολικές εκδρομές να πραγματοποιηθούν στον Έβρο και να συνδυαστούν με κάποιο πρόγραμμα αναδάσωσης του δάσους της Λαδιάς με στόχο να αποκτήσουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα», τόνισε υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογάννη σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους.


Πηγή:  dnews.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html