Τέλος τα αυτοκίνητα από 20.000 ευρώ και κάτω – Τι αλλάζει « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

Τέλος τα αυτοκίνητα από 20.000 ευρώ και κάτω – Τι αλλάζει

Κατηγορία Αυτοκίνητο στις   4:20 μ.μ.  |  Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023


Τα πάνω κάτω έχουν έρθει πλέον στις τιμές στα μικρά αυτοκίνητα. Τι αλλάζει και γιατί για όσους θέλουν να αγοράσουν.


Τελειώνουν τα αυτοκίνητα των 20.000 ευρώ και κάτω μετά τις τελευταίες εξελίξεις.


Αλλάζει ριζικά το τοπίο, με τους υποψήφιους αγοραστές να πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.


Γιατί έχουν ανέβει οι τιμές στα αυτοκίνητα


Δύσκολα είναι τα πράγματα για τα μικρά και φθηνά αυτοκίνητα. Έχουν ανέβει πολύ οι τιμές τους.


Το βλέπουμε όλοι γύρω μας. Και όλοι αναρωτιόμαστε; Που χάθηκαν τα μικρά και φθηνά αυτοκίνητα; Και γιατί θα πρέπει πλέον να πληρώνουμε πάνω από 20.000 ευρώ για να αγοράσουμε ένα super-mini που πριν λίγα χρόνια έβρισκε κανείς και κάτω από τις 15.000 ευρώ;


Οι λόγοι είναι πολλοί και έχουν να κάνουν με το αυξημένο κόστος παραγωγής αλλά και τις δεκάδες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες αυτά τα χρόνια. Υπάρχει όμως κάτι ακόμα που έρχεται μέχρι τα μέσα της δεκαετίας, το οποίο θα κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα.


Ο λόγος για την εφαρμογή των κανονισμών Euro 7 για τους ρύπους. Αυτό θα πρέπει να γίνει για όλα τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης από το 2025 και μετά που πωλούνται στην Ευρώπη.


Η νέα αυτή νόρμα έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα. Απαιτεί σημαντικές επενδύσεις στην εξέλιξη των κινητήρων, κάτι που αυτόματα οδηγεί σε νέες αυξήσεις σε όλα τα αυτοκίνητα. Και αν στα μεγάλα το κόστος μπορεί να απορροφηθεί, στα μικρά είναι εξαιρετικά δύσκολο να μην επιδράσει στην τιμή τους.


Αυτό σημαίνει ότι τα μικρά μοντέλα είτε θα γίνουν ακριβότερα είτε θα πάψουν να υπάρχουν. Και την θέση τους θα πάρουν τα αντίστοιχου μεγέθους ηλεκτρικά που σιγά-σιγά θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους από τους μεγάλους ευρωπαίους κατασκευαστές.


Το πρόβλημα φαίνεται να είναι έντονο για το γκρουπ VW. Για παράδειγμα το Skoda Fabia θα δυσκολευτεί πολύ να συνεχίσει να υπάρχει και στην εποχή του Euro 7. Όπως δήλωσε στο βρετανικό περιοδικό Autocar το αφεντικό της εταιρίας Klaus Zellmer, δεν θα είναι εφικτό να διατηρηθεί το Fabia σε μία προσιτή τιμή.


Ο ίδιος υποστήριξε ότι με τιμή πάνω από τα 20.000 ευρώ για ένα Fabia δεν είναι μία λογική πρόταση για τον καταναλωτή.


Την ίδια κατάσταση αντιμετωπίζει και το VW Polo. Όπως είχε δηλώσει το Νοέμβριο ο πρόεδρος της εταιρίας Thomas Schafer, για να προσαρμόσει την τεχνολογία Euro 7, το super mini της εταιρίας θα πρέπει να αυξήσει την τιμή του κατά τουλάχιστον 5.000 ευρώ.


Οι κανονισμοί Euro 7 θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2025 και στοχεύουν στη μείωση των εκπομπών NOx κατά 35% σε σύγκριση με τους κανονισμούς Euro 6 και στη μείωση των σωματιδίων της εξάτμισης κατά 13%.


Θα απαιτήσουν την τοθέτηση νέων καταλυτών καθώς και νέα διαγνωστική τεχνολογία που θα παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τους βασικούς ρύπους, αλλάζοντας τις ρυθμίσεις του κινητήρα αν οι εκπομπές ξεπερνούν τα όρια.


Ο Zellmer επικρίνει όλο αυτό το σχέδιο, λέγοντας ότι όσο και αν η εταιρία του επιθυμεί να σεβαστεί το κλίμα, θα πρέπει να προστεθεί στα αυτοκίνητα μία πολύ ακριβή τεχνολογία, που θα κάνει -ιδίως τα μικρά- εντελώς ασύμφορα.


Το πρόβλημα που ανακύπτει, σύμφωνα με τον Zellmer, είναι ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα. Και ο καταναλωτής αντί να αγοράσει ένα νέο αυτοκίνητο, μάλλον θα παραμείνει στο ήδη υπάρχουν αλλά πολύ ρυπογόνο όχημα που έχει στην κατοχή του.


Πως κλέβουν τα αμάξια του κόσμου


Οι κλοπές παρκαρισμένων αυτοκινήτων τείνουν να γίνουν μάστιγα. Όλο και περισσότερα ΙΧ που «σηκώνουν» οι δράστες από την Αττική καταλήγουν σε κυκλώματα διακινητών στον Έβρο.


Ειδικοί εξηγούν τη μεθοδολογία των δραστών που όπως φαίνεται καταφέρνουν να «εξουδετερώσουν» μια σειρά από συστήματα ασφαλείας που διαθέτουν ακόμη και τα πιο σύγχρονα αυτοκίνητα. Πολλές φορές, οι δράστες δεν χρησιμοποιούν αντικλείδι του αυτοκινήτου. Κάνουν πιθανότατα reset στον εγκέφαλο και το immobilizer και καταφέρνουν να παρακάμψουν το σύστημα εκκίνησης.


Ο κ. Γιώργος εξηγεί τι έκαναν οι δράστες όταν κατάφεραν να τρυπώσουν στο αυτοκίνητό του. «Σβήνει από start-stop. Με αυτόν τον τρόπο βάζουν μπροστά». «Με αυτό το μαγνητάκι το κάνουν», ανέφερε μιλώντας στο Mega. Το επίμαχο αυτοκίνητο έκανε φτερά από το Κερατσίνι, βρέθηκε μέρες μετά στην Ξάνθη με ζημιές άνω των 5.000 ευρώ από τη διακίνηση μεταναστών.


«Το γράψανε σε ένα στικάκι, αυτό που φαίνεται στο βίντεο και μετά πέρασαν και έναν δικό τους κωδικό, με ένα μαγνητάκι, το οποίο το ακουμπάς επάνω στο start-stop και βάζεις μπροστά το αμάξι και έκαναν τη δουλειά τους».


Οι αστυνομικοί έχουν διαπιστώσει πως η κάθε μια από τις σπείρες ειδικεύεται σε μια συγκεκριμένη μάρκα αυτοκινήτων. Στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν καταφέρει να βγάλουν αντικλείδι. Όπως συνέβη σε περιοχή της Αττικής πριν από λίγες μόνο μέρες.


Σε ανύποπτο χρόνο οι δράστες καταφέρνουν έστω και για λίγα λεπτά να πάρουν στα χέρια τους το πρωτότυπο κλειδί και το αντιγράφουν. Γι’ αυτό όπως τονίζουν μηχανικοί, ασφαλιστές και συνδικαλιστές της αστυνομίας, θέλει μεγάλη προσοχή για τα σημεία που αφήνει κανείς το κλειδί του οχήματος.


Τα συστήματα ασφαλείας εξελίσσονται αλλά μαζί τους και οι κλέφτες αυτοκινήτων που σε πολλές περιπτώσεις βρίσκουν τη συνταγή για να υλοποιήσουν το χτύπημα. Οι ιδιοκτήτες, όπως εξηγούν ειδικοί, πρέπει σε κάθε περίπτωση να έχουν ασφαλίσει το αυτοκίνητό τους για κλοπή και να προσέχουν πότε και πού αφήνουν τα κλειδιά τους.


Ο Ηρακλής Τσιολάκης, υπεύθυνος σε συνεργείο περιγράφει πώς επιτήδειοι κλέβουν αυτοκίνητα: «Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μπορούν να το κλέψουν. Μπαίνουμε σε μία εποχή κλοπής που λέγεται ηλεκτρονική. Ο ανέπαφος τρόπος που βάζουμε μπρος έχει δημιουργήσει μία φιλοσοφία. Το αυτοκίνητο δουλεύει με ραδιοσυχνότητες και εάν ο γνώστης μπορέσει να κάνει αποκωδικοποιήσει τα σήματα, μπορεί να κάνει μια αντίστοιχη εγγραφή, όπως ακριβώς ένα εργαστηριακό κλειδί της αντιπροσωπείας. Μπορεί να γίνει σε όλα τα αυτοκίνητα απλά αλλά ζει ο βαθμός δυσκολίας».



Πηγή: newsme.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html