Τηλεθέαση Απριλίου: H σκληρή μάχη με τις κερκίδες να αδειάζουν « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Τηλεθέαση Απριλίου: H σκληρή μάχη με τις κερκίδες να αδειάζουν

Κατηγορία media στις   10:35 π.μ.  |  Τετάρτη 3 Μαΐου 2023




Βρισκόμαστε λίγο πριν το τέλος της φετινής σεζόν με τους τηλεοπτικούς σταθμούς να συνεχίζουν να δίνουν σκληρή μάχη για την τηλεθέαση, προσπαθώντας μέρα με τη μέρα να φέρουν τηλεθεατές στις συχνότητές τους.


Ωστόσο αυτό που παρατηρείται από τις μετρήσεις τηλεθέασης της Nielsen είναι πως μήνα με το μήνα όλο και περισσότεροι τηλεθεατές… αποχωρούν από τη «συμβατική» θέαση και είτε επιλέγουν να δουν ορισμένα από τα προγράμματα των τηλεοπτικών σταθμών με άλλα μέσα, είτε επιλέγουν τα «others», δηλαδή τις συνδρομητικές πλατφόρμες και τα περιφερειακά κανάλια.


Έτσι οι περισσότεροι τηλεοπτικοί σταθμοί τον Απρίλιο έχασαν τηλεθεατές, μειώνοντας τα ποσοστά τους σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, τον Μάρτιο, ενώ δεν υπάρχουν πολλές διαφορές ανάμεσα στις επιλογές του γενικού συνόλου και του δυναμικού κοινού.


Πρωτιά για τον ALPHA


Νικητής λοιπόν στο γενικό σύνολο, αλλά και στο δυναμικό κοινό αναδείχτηκε ο ALPHA, μεγαλώνοντας τη διαφορά του από το MEGA που βρέθηκε στη δεύτερη θέση και στα δύο «κοινά».


Ωστόσο στην τρίτη θέση του γενικού συνόλου παρέμεινε ο ΣΚΑΪ, ο οποίος όμως, στο δυναμικό κοινό σημείωσε πτωτική πορεία αφήνοντας το STAR να κερδίσει περισσότερους τηλεθεατές ηλικίας 18-54 ετών.


Έτσι ενώ ο ΑΝΤ1 τερμάτισε τέταρτος στο γενικό σύνολο, στο δυναμικό κοινό βρέθηκε στην πέμπτη θέση της κατάταξης.


Στις επόμενες θέσεις της κατάταξης των τηλεοπτικών σταθμών τον Απρίλιο δεν υπήρξε καμία διαφορά, με το ΟΡΕΝ και τα κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης να κερδίζουν αρκετά λιγότερους τηλεθεατές.


Αναλυτικά λοιπόν στην πρώτη στήλη του παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε την κατάταξη του Απριλίου στο γενικό σύνολο όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Nielsen, ενώ εντός παρένθεσης αναφέρονται οι μέσοι όροι τους τον Μάρτιο και στη δεύτερη στήλη καταγράφονται οι αντίστοιχοι μέσοι όροι τους στο δυναμικό κοινό.





Ωστόσο, όπως ανέφερα στην αρχή, οι μετρήσεις τηλεθέασης της Nielsen τον Απρίλιο -σε σχέση με τον Μάρτιο- αποτυπώνουν… αποχώρηση τηλεθεατών από τις συχνότητες των εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικών σταθμών γενικού περιεχομένου.


Με δεδομένο μάλιστα ότι βρισκόμαστε λίγο πριν το τέλος της φετινής σεζόν και θα έπρεπε το ενδιαφέρον των τηλεθεατών να έχει κορυφωθεί, η αποχώρηση σημαντικής μερίδας από τις κερκίδες τους δημιουργεί ερωτηματικά για την επόμενη σεζόν και αν θα καταφέρουν να φέρουν τους τηλεθεατές πίσω… ή τελικά τα προγράμματά τους θα απευθύνονται σε όλο και λιγότερους τηλεθεατές…!


Πηγή: newsit.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html