Τι ακολουθεί μετά τις εκλογές – Το χρονοδιάγραμμα της επόμενης ημέρας « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Κυριακή 21 Μαΐου 2023

Τι ακολουθεί μετά τις εκλογές – Το χρονοδιάγραμμα της επόμενης ημέρας

Κατηγορία Εκλογές2023 στις   11:05 π.μ.  |  Κυριακή 21 Μαΐου 2023




Το χρονοδιάγραμμα της επόμενης μέρας των εκλογών της 21ης Μαΐου. Διερευνητικές εντολές και συγκρότηση νέας Βουλής. Στο βάθος ξανά κάλπες;


Το χρονοδιάγραμμα της επόμενης ημέρας


Το χρονοδιάγραμμα του μετεκλογικού διαστήματος αναμένεται να έχει πολλούς «σταθμούς». Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ξεκινά μια πολυήμερη διαδρομή μέχρι τη συγκρότηση της Εθνικής Αντιπροσωπείας και ενδεχομένως την προκήρυξη νέων εκλογών.



Η απλή αναλογική, όπως φαίνεται, δε θα δώσει αυτοδυναμία σε κάποιο κόμμα για να έχουμε κυβέρνηση τη Δευτέρα, οπότε από τις 22 Μαΐου διενεργούνται οι διερευνητικές εντολές, τις οποίες θα λάβουν οι τρεις πρώτοι αρχηγοί κατά σειρά ποσοστών του εκάστοτε κόμματος.


Την εντολή έχει τη δυνατότητα να την κρατήσει και να την αξιοποιήσει έκαστος αρχηγός έως τρεις ημέρες, ή μπορεί να την παραδώσει και νωρίτερα. Μια τελευταία προσπάθεια θα γίνει και από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας εφόσον εξαντληθεί το εννιαήμερο, ή όσο διαρκέσουν οι διερευνητικές εντολές.


Η ΠτΔ καλεί όλους τους πολιτικούς αρχηγούς στο προεδρικό μέγαρο και κάνει μια προσπάθεια συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας.


Εφόσον αποτύχει, αναθέτει ή στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, ή στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου είτε τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το σχηματισμό κυβέρνησης όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής για να διενεργήσει τις εκλογές.


Τι έρχεται μέσα στον Ιούνιο


Το «σίγουρο» επόμενο βήμα είναι η Πέμπτη 1η Ιουνίου:


  • Συγκαλείται η Βουλή
  • Ορκωμοσία Βουλευτών
  • Εκλογή προεδρείου Βουλής (πιθανότατα τη 2α Ιουνίου), και εφόσον δεν σχηματιστεί κυβέρνηση πάμε σε
  • Διάλυση Βουλής
  • Προκήρυξη εκλογών, μάλλον για τις 2 Ιουλίου


«Μέχρι τις 20:30 θα έχουμε ασφαλές αποτέλεσμα»


Όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Γενικός Διευθυντής της Singular Logic, Δημήτρης Μπακάκος, μέχρι τις 20:30 το βράδυ της Κυριακής (21/5) θα έχουμε ένα ασφαλές αποτέλεσμα για το αποτέλεσμα των εκλογών.


«Μέχρι τις 20:30 θα έχουμε ένα αποτέλεσμα το οποίο θα είναι ασφαλές, +-0.5%. Πιστεύουμε ότι μέχρι τις 20:30 θα έχουμε μία καλή ενσωμάτωση και θα μπορέσουμε να πάμε σε μία ασφαλή εκτίμηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Ακόμα, πρόσθεσε: «Θέλουμε να έχουμε έναν ικανό αριθμό από κάθε Περιφέρεια για να μπορούμε να πάμε σε μία σωστή εκτίμηση. Άμεσα θα γίνεται η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων από το υπουργείο Εσωτερικών». Ο κ. Μπακάκος επισήμανε ότι «το κομμάτι των σταυρών θα ακολουθήσει, μπορεί να φτάσει 12:00 ή 1:00 π.μ. για να το έχουμε».


Επίσης, ο κ. Μπακάκος υπογράμμισε ότι «16.303 από τους 21.500 δικαστικούς αντιπροσώπους έχουν κάνει μέχρι στιγμής εγγραφή, έχουν δηλώσει τα tablet τους και έχει ξεκινήσει η διαδικασία, ότι παρέλαβαν εκλογικό σάκο. Όποιος δεν το ενεργοποιήσει, ψάχνουμε να τον βρούμε. Αν αύριο το πρωί δούμε ότι δεν ξεκίνησαν όλα τα τμήματα, άνθρωποί μας αλλά και άνθρωποι της Περιφέρειας θα πρέπει να φτάσουν στο εκλογικό τμήμα να δουν γιατί δεν έχει ανοίξει».


Πηγή: reader.gr


Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html