12χρονος αποβλήθηκε από σχολείο γιατί φορούσε μπλούζα που έγραφε «υπάρχουν μόνο δύο φύλα» « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

12χρονος αποβλήθηκε από σχολείο γιατί φορούσε μπλούζα που έγραφε «υπάρχουν μόνο δύο φύλα»

Κατηγορία Σχολεία στις   9:10 π.μ.  |  Πέμπτη 4 Μαΐου 2023




Σχολείο στις ΗΠΑ φέρεται να απέβαλε 12χρονο μαθητή γιατί φορούσε μπλουζάκι που έγραφε: «Μόνο δύο φύλα». Όπως αναφέρουν το Fox News και το Νew York Post, οι γονείς του μαθητή Λίαμ Μόρισον αντέδρασαν σφοδρά όταν οι καθηγητές έκριναν ότι το μπλουζάκι που έγραφε ότι υπάρχουν μόνο δύο φύλα έκανε τους συμμαθητές τους να αισθάνονται «ανασφάλεια».



Ο μαθητής του Γυμνασίου «John T. Nichols Jr.» στο Middleborough, μίλησε για την περιπέτειά του στη συνεδρίασης της επιτροπής του σχολείου και η ομιλία του ανέβηκε στον ακροδεξιό λογαριασμό «Libs of TikTok» που επιτίθεται συχνά στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.



Ο 12χρονος ισχυρίστηκε ότι οι καθηγητές του τον απέβαλαν από το μάθημα της Γυμναστικής στις 21 Μαρτίου, με τη διεύθυνση του σχολείου του να αναφέρει ότι πολλοί εξέφρασαν παράπονα για το μήνυμα στο μπλουζάκι του, καθώς τους έκανε να νιώθουν «άβολα».



«Μου είπαν ότι θα πρέπει να βγάλω το μπλουζάκι μου προτού επιστρέψω στην τάξη. Όταν τους είπα με ωραίο τρόπο ότι δεν ήθελα να το κάνω αυτό, τηλεφώνησαν στον πατέρα μου». Ο μαθητής είπε ότι ο πατέρας του τον στήριξε όταν έφθασε στο σχολείο για να τον παραλάβει.




Ο 12χρονος υποστηρίζει ότι η φράση στο μπλουζάκι που φορούσε δεν έδειχνε «τίποτα το κακό, τίποτα το απειλητικό». «Ξέρω ότι έχω το δικαίωμα να φοράω ένα μπλουζάκι με αυτές τις πέντε λέξεις», είπε ο Λίαμ Μόρισον. «Πρόκειται απλά για μια δήλωση που πιστεύω ότι είναι γεγονός», πρόσθεσε στην ομιλία του.



«Δεν παραπονιέμαι όταν βλέπω παντού σημαίες και αφίσες για διεμφυλικούς στο σχολείο. Ξέρετε γιατί; Γιατί οι άλλοι έχουν δικαίωμα στα πιστεύω τους, όπως και εγώ», είπε ακόμα. «Ακόμη και στην ηλικία των 12, έχω τις δικές μου πολιτικές απόψεις και το δικαίωμα να τις εκφράσω. Ακόμα και στο σχολείο. Αυτό το δικαίωμα ελευθερίας του λόγου αναφέρεται στην “Πρώτη Τροποποίηση του Συντάγματος”», είπε ακόμα.



Ο 12χρονος μαθητής ισχυρίστηκε ακόμα, προτού φύγει από το σχολείο, ότι «ούτε ένα άτομο» δεν του εξέφρασε παράπονα για το μπλουζάκι του κι ότι ορισμένοι μαθητές του εξέφρασαν ακόμη και την υποστήριξή τους προς αυτόν. «Κανείς δεν σηκώθηκε και κανείς δεν βγήκε από την τάξη. Κανείς δεν ξέσπασε σε κλάματα», είπε ο Μόρισον. Είμαι σίγουρος ότι θα το είχα προσέξει αν το είχαν κάνει», πρόσθεσε.



Πηγή: reader.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html