Μαύροι κύκλοι VS Σακούλες στα μάτια: Φυσικά και διαφέρουν και ήρθε ο καιρός να το μάθεις « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Μαύροι κύκλοι VS Σακούλες στα μάτια: Φυσικά και διαφέρουν και ήρθε ο καιρός να το μάθεις

Κατηγορία Ενδιαφέροντα στις   3:00 μ.μ.  |  Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023
Τα μάτια βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής, το ίδιο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.


Χάρη στη βιομηχανία ομορφιάς, δεν είναι δύσκολο να εστιάσουμε σε πράγματα που δεν μας αρέσουν στα μάτια μας. Δύο από τις μεγαλύτερες ανησυχίες των γυκαικών σε σχέση με την εμφάνιση των ματιών μας είναι οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες κάτω από τα μάτια. Τα «ελαττώματα» που εμφανίζει σε αυτό το σημείο η επιδερμίδα, μπορεί να επηρεάσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ ή να μας δημιουργούν ανασφάλεια και άγχος ότι φαινόμαστε κουρασμένες ή μεγαλύτερες της ηλικίας μας.


Για αυτόν τον λόγο, τα μάτια μας είναι το σημείο στο οποίο έχουν επικεντρωθεί οι μεγαλύτερες εταιρείες καλλυντικών παγκοσμίως, δημιουργώντας συνθέσεις ειδικά σχεδιασμένες για τη φροντίδα των ματιών. Λάμψη, σύσφιξη, ανύψωση και λείανση είναι μερικά μόνο από τα οφέλη που ισχυρίζονται ότι παρέχουν οι κρέμες ματιών και οι οροί. Όμως, παρά τη δημοτικότητα των προϊόντων περιποίησης δέρματος με επίκεντρο τα μάτια, ελάχιστες γυναίκες γνωρίζουν τι πραγματικά συμβαίνει στο δέρμα γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.


Όσο ανεπιθύμητοι κι αν είναι οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες κάτω από τα μάτια , είναι φυσικά χαρακτηριστικά που έχουμε όλες σε κάποιο βαθμό ή μορφή. Είναι δύο ξεχωριστά χαρακτηριστικά με διαφορετικές αιτίες. Η εκμάθηση αυτών των διαφορών, θα μπορούσε να βελτιώσει ριζικά τη ρουτίνα φροντίδας των ματιών σου.


Μαύροι κύκλοι vs σακούλες κάτω από τα μάτιαΓια αρχή θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τόσο οι μαύροι κύκλοι όσο και οι σακούλες κάτω από τα μάτια σχετίζονται με τη φυσική δομή του δέρματος. Επομένως, ο ύπνος δεν μπορεί να μεταμορφώσει μαγικά την όψη των ματιών.


Οι μαύροι κύκλοι περιγράφουν τη σκούρα μελάγχρωση του δέρματος κάτω από τα μάτια . Μπορεί να έχεις μια μωβ ή γαλαζωπή σκιά που καλύπτει ένα μεγάλο τμήμα του δέρματος ή μπορεί απλώς να έχεις μια διακριτικό σκούρα σκιά κάτω από τις εσωτερικές γωνίες των ματιών. Υπάρχουν πολλές αιτίες σύμφωνα με τις οποίς εμφανίζονται οι μαύρους κύκλοι κάτω από τα μάτια, αλλά τις περισσότερες φορές οφείλονται σε γενετικούς παράγοντες. Το λεπτό δέρμα γύρω από τα μάτια και η υπερμελάγχρωση είναι κληρονομικά χαρακτηριστικά. Όμως, ενώ οι μαύροι κύκλοι αποτελούν μέρος της φυσικής εμφάνισης, το χαρακτηριστικό μπορεί να επιδεινωθεί από την έλλειψη ξεκούρασης, την έκθεση στον ήλιο και τη γήρανση, επομένως αξίζει να ακολουθείς υγιεινές επιλογές περιποίησης δέρματος και τρόπου ζωής.


Οι σακούλες κάτω από τα μάτια εμφανίζονται για εντελώς διαφορετικούς λόγους. Το χαλαρό δέρμα που εμφανίζεται κάτω από τα μάτια είναι συνέπεια της γήρανσης του δέρματος. Με το πέρασμα του χρόνου, το δέρμα και οι μύες αδυνατίζουν, με αποτέλεσμα το δέρμα να χαλαρώνει και το λίπος να μετακινείται από τα άνω βλέφαρα στα κάτω και η περιοχή να φαίνεται πιο πρησμένη. Οι σακούλες ματιών είναι μια φυσιολογική αισθητική αλλαγή που συμβαίνει καθώς μεγαλώνεις, οπότε αν δεν σας ενοχλούν, μη διστάσεις να τις αφήσεις και να συνεχίσεις τη ζωή σου σαν να μην υπάρχουν.


Τι συμβαίνει πραγματικά με τα πρησμένα μάτια;


Πριν αναλύσουμε βαθύτερα τον κόσμο των μαύρων κύκλων και των σακουλών κάτω από τα μάτια, αξίζει να εξηγήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει με τα πρησμένα μάτια. Το «puffy»είναι ένας ευρύς όρος που αναφέρεται σε πολλές δερματικές παθήσεις.


Εάν παραπονιέσαι ότι τα μάτια σου είναι πρησμένα, παρατήρησε το δέρμα σου πιο προσεκτικά. Είναι πολύ εύκολο να ονομάζεις αυτό που βλέπεις «σακούλες ματιών», αλλά αν δεν είσαι σε μεγαλύτερη ηλικία και να παρατηρείς ρυτίδες και αλλαγές στην κατανομή του λίπους στο πρόσωπό σου, πιθανότατα δεν έχεις σακούλες κάτω από τα μάτια.


Συνήθως, τα πρησμένα μάτια σε πιο νεαρή ηλικία προκαλούνται από φλεγμονή. Μπορούν επίσης να διογκωθούν για λόγους, όπως κάποια αλλεργική αντίδραση. Αυτό το πρήξιμο είναι προσωρινό και μπορείς να το αντιμετωπίσεις με κρύες κομπρέσες ή απαλό μασάζ. Αναζήτησε προϊόντα που στοχεύουν στη φλεγμονή αντί για τις σακούλες ματιών, όπως κρέμες ματιών που περιέχουν καφεΐνη.


Πώς να μειώσεις τους μαύρους κύκλους


Μην αφήσεις κανέναν να επηρεάσει την ψυχολογία σου, σχολιάζοντας ότι οι μαύροι κύκλοι δεν είναι ελκυστικοί. Μπορείς πάντα να αγκαλιάσεις τους μαύρους κύκλους σου και να τους ενσωματώσεις σε ένα φυσικό στυλ μακιγιάζ. Εάν πάλι οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια δεν ταιριάζουν με την αισθητική σου, υπάρχουν βήματα φροντίδας που μπορείς να ακολουθήσεις για να μειώσεις την έντασή τους.


Διάφορα προϊόντα περιποίησης δέρματος ισχυρίζονται ότι μειώνουν τους μαύρους κύκλους, αλλά στην πραγματικότητα μόνο ορισμένα ενεργά συστατικά σημειώνουν σημαντική διαφορά.


Δεδομένου ότι οι μαύροι κύκλοι σχετίζονται συχνά με το λεπτό δέρμα, μπορεί να επωφεληθείς από τη χρήση ρετινοειδών που ενισχύουν και επαναπυκώνουν τον όγκο του δέρματος. Τα πεπτίδια είναι ένα ακόμη δραστικό συστατικό που ενισχύει το δέρμα, αυξάνοντας την παραγωγή κολλαγόνου.


Στην αγορά υπάρχουν επίσης πολλά προϊόντα για τους μαύρους κύκλους και την απώλεια όγκου στην περιοχή κάτω από τα μάτια που περιέχουν υαλουρονικό οξύ. Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα αγαπημένο συστατικό περιποίησης της επιδερμίδας και, ενώ είναι αποτελεσματικό για την ενυδάτωση της επιδερμίδας, δεν έχει ιδιαίτερα σημαντικά αποτελέσματα στην αναπλήρωση του όγκου της επιδερμίδας.


Εάν το κύριο μέλημά σου είναι η υπερμελάγχρωση, αναζήτησε συστατικά που λευκαίνουν και χαρίζουν φωτεινότητα στο δέρμα, όπως η βιταμίνη C. Η βιταμίνη C μειώνει τη μελανίνη, την ουσία που προκαλεί την πιο σκούρα.


Εκτός από τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, ο ευκολότερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις τους μαύρους κύκλους είναι το μακιγιάζ. Εφάρμοσε ένα concealer που διορθώνει το χρώμα, συνήθως σε ροδακινί ή πορτοκαλί τόνους για να εξουδετερώσεις τον μπλε υποτόνο των μαύρων κύκλων και συνέχισε με ένα φωτεινό concealer που ταιριάζει με τον τόνο της επιδερμίδας σου.


Μπορείς να απαλλαγείς οριστικά από τις σακούλες κάτω από τα μάτια;


Η αντιμετώπιση των σακούλων κάτω από τα μάτια είναι πιο δύσκολη από τους μαύρους κύκλους. Σε αντίθεση με το φλεγμονώδες δέρμα που εμφανίζεται όταν είσαι σε νεαρότερη ηλικία , οι σακούλες κάτω από τα μάτια είναι αποτέλεσμα μιας δομικής αλλαγής στο λίπος, το δέρμα και τους μυς στο πρόσωπό σου. Εξαιτίας αυτού, ο μόνος τρόπος για να απαλλαγείς από αυτές είναι με τη βοήθεια ενός πλαστικού χειρουργού.


Η κατώτερη βλεφαροπλαστική είναι η τυπική θεραπεία για τις σακούλες κάτω από τα μάτια. Αυτή η χειρουργική επέμβαση περιλαμβάνει τη μετακίνηση του λίπους κάτω από τα μάτια και την ανύψωση του δέρματος. Εάν προτιμάς μια λιγότερο επεμβατική διαδικασία, μπορείς να επιλέξεις τη μέθοδο των fillers κάτω από τα μάτια ή κάποια άλλη μέθοδο που θα σου προτείνει ο γιατρός σου. Με αυτές τις παρεμβατικές μεθόδους το δέρμα κάτω από τα μάτια λειαίνεται και συσφίγγεται.


Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας αλλάζει συμπεριφορά. Μπορεί να γίνει πιο ξηρό ή πιο λιπαρό, οι πρώτες ρυτίδες κάνουν την εμφάνισή τους και η περιοχή γύρω από τα μάτια μας μπορεί να μοιάζει πιο πρησμένη. Ευτυχώς όμως υπάρχει ένα συστατικό που βοηθά στην καταπολέμηση αυτών των σημαδιών γήρανσης: τα πεπτίδια.


Τι είναι τα πεπτίδια;


Τα πεπτίδια είναι πρωτεΐνες που παράγονται φυσικά από τον ανθρώπινο οργανισμό. Αποτελούνται από αμινοξέα που συνεργάζονται με σκοπό να βοηθήσουν στην διέγερση της παραγωγής κολλαγόνου – της δομικής πρωτεΐνης του δέρματος που το διατηρεί σφριγηλό και νεανικό.


Το σώμα μας παράγει λιγότερο κολλαγόνο καθώς μεγαλώνουμε, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ρυτίδες και λεπτές γραμμές. Χρησιμοποιώντας καλλυντικές φόρμουλες ενισχυμένες με πεπτίδια, μπορείς να ενισχύσεις τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου και να μειώσεις την εμφάνιση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών.Πηγή: theissue.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html