Ποιες σοβαρές καταστάσεις συσχετίζονται με κούραση και ακαμψία στον αυχένα « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Ποιες σοβαρές καταστάσεις συσχετίζονται με κούραση και ακαμψία στον αυχένα

Κατηγορία Υγεία στις   2:10 μ.μ.  |  Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023


Η κόπωση είναι ένα μη ειδικό σύμπτωμα που σχετίζεται με μια μεγάλη ποικιλία ιατρικών καταστάσεων και ασθενειών.


Ζητήστε άμεση ιατρική περίθαλψη εάν έχετε πυρετό και δυσκαμψία του αυχένα και εάν αντιμετωπίζετε οποιαδήποτε σχετικά συμπτώματα, ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού σας.


Προσοχή: Αν και η παρακάτω λίστα μπορεί να θεωρηθεί ως οδηγός για να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας σχετικά με αυτές τις καταστάσεις, σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τη διάγνωση από έναν γιατρό.


Κούραση και ακαμψία στον αυχένα: Ποιες σοβαρές καταστάσεις μπορεί να δείχνει


Μηνιγγίτιδα


Η μηνιγγίτιδα είναι φλεγμονή των μεμβρανών που καλύπτουν το νωτιαίο μυελό και τον εγκέφαλο. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό, πονοκέφαλο και άκαμπτο αυχένα. Η θεραπεία της μηνιγγίτιδας εξαρτάται από την αιτία της λοίμωξης και μπορεί να περιλαμβάνει αντιβιοτικά ή αντιικά φάρμακα.


Δισκοπάθεια


Η εκφυλιστική δισκοπάθεια καθιστά τον δίσκο πιο ευαίσθητο σε κήλη (ρήξη) που μπορεί να οδηγήσει σε εντοπισμένο ή ακτινοβόλο πόνο. Ο πόνος από εκφυλιστική δισκοπάθεια ή αρθρική νόσο της σπονδυλικής στήλης αντιμετωπίζεται συνήθως συντηρητικά με ζεστά επιθέματα, ανάπαυση, ασκήσεις αποκατάστασης και φάρμακα για την ανακούφιση του πόνου, του μυϊκού σπασμού και της φλεγμονής.


Αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα


Οι αλληλεπιδράσεις φαρμάκων συμβαίνουν συχνά. Ρωτήστε τον γιατρό σας σχετικά με τους τύπους αλληλεπιδράσεων φαρμάκων, ποιες ουσίες ή άλλα πράγματα μπορεί να αλληλεπιδράσουν με φάρμακα, όπως συνταγογραφούμενα (και μη) φάρμακα, βιταμίνες, τρόφιμα (π.χ. γκρέιπφρουτ) και εργαστηριακές εξετάσεις. Μάθετε πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας από πιθανές αλληλεπιδράσεις με φάρμακα.


Πολλαπλή σκλήρυνση


Η πολλαπλή σκλήρυνση (γνωστή παλιότερα ως σκλήρυνση κατά πλάκας) είναι μια αυτοάνοση διαταραχή κατά την οποία τα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού απομυελινώνονται (χάνουν την επίστρωση μυελίνης). Αυτή η βλάβη οδηγεί σε συμπτώματα που μπορεί να περιλαμβάνουν μούδιασμα, αδυναμία, ίλιγγο, παράλυση και ακούσιες μυϊκές συσπάσεις. Διαφορετικές μορφές πολλαπλής σκλήρυνσης μπορούν να ακολουθήσουν ποικίλες πορείες από σχετικά καλοήθεις έως απειλητικές για τη ζωή. Η πολλαπλή σκλήρυνση αντιμετωπίζεται με θεραπείες τροποποίησης της νόσου. Ορισμένα συμπτώματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με φάρμακα.


Πηγή: medicinenet.com

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html