Πυροσβέστες της ΕΜΑΚ, διασώστες και τον Λέκκα στέλνει η Ελλάδα στην Τουρκία μετά τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Πυροσβέστες της ΕΜΑΚ, διασώστες και τον Λέκκα στέλνει η Ελλάδα στην Τουρκία μετά τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ

Κατηγορία Σεισμός στις   3:55 μ.μ.  |  Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023




Η Ελλάδα δήλωσε έτοιμη από την πρώτη στιγμή να παράσχει βοήθεια στην Τουρκία μετά τον φονικό σεισμό των 7,7 Ρίχτερ που συγκλόνισε τη χώρα σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες.


«Οι σκέψεις μας είναι μαζί με τις οικογένειες των θυμάτων, τους τραυματίες και τα σωστικά συνεργεία που αγωνίζονται να σώσουν ζωές. Η Ελλάδα έχει κινητοποιήσει τους πόρους της και είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια», ανέφερε νωρίτερα ανακοίνωση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Ελλάδα θα στείλει στην γείτονα χώρα ομάδα 21 πυροσβεστών από την 1η ΕΜΑΚ με δύο διασωστικούς σκύλους και ειδικό διασωστικό όχημα.


Την ομάδα θα συνοδεύσει ένας Αξιωματικός-Μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει.


Μαζί τους θα είναι πέντε γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ και ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας.


Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας


Με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Τουρκίας για αποστολή βοήθειας για αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών του ισχυρού σεισμού 7,8 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου στη Νοτιοανατολική Τουρκία και Συρία.


Συγκεκριμένα, τις αμέσως επόμενες ώρες αναχωρεί ομάδα 21 πυροσβεστών από την 1η ΕΜΑΚ με δύο (2) διασωστικούς σκύλους και ειδικό διασωστικό όχημα. Την ομάδα θα συνοδεύσει ένας (1) Αξιωματικός-Μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει, πέντε (5) γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ καθώς και ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ.


Η αποστολή θα αναχωρήσει με C-130 από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας.


Πηγή: protothema.gr


Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html