Το στυγερό έγκλημα της Αργυρούπολης: Σκότωσε 15χρονη και αυτοκτόνησε « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Το στυγερό έγκλημα της Αργυρούπολης: Σκότωσε 15χρονη και αυτοκτόνησε

Κατηγορία Ελλάδα στις   5:45 π.μ.  |  Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023




Μια τραγική ιστορία που εκτυλίχθηκε το μακρινό 1971 έμελλε να στιγματίσει και να διχάσει το έθνος. Δύο νεαρά παιδιά κείτονται αιμόφυρτα σε πολυσύχναστο δρόμο της Αργυρούπολης. Ανάμεσά τους υπάρχει το φονικό όπλο.


Στην Ελλάδα έχουν διαδραματιστεί αρκετά εγκλήματα που έχουν μείνει στην ιστορία της χώρας και αποτελούν θέματα που απασχολούν την κοινή γνώμη. Ένα από αυτά τα εγκλήματα είναι και η τραγική ιστορία της Αργυρούπολης στις 11 Δεκεμβρίου του 1971.


Αρχικά το έγκλημα παρουσιάστηκε στα μέσα ως μια σύγχρονη ιστορία του «Ρωμαίου και της Ιουλιέτας». Βέβαια, όπως έγινε γνωστό λίγες μέρες αργότερα, ο έρωτας δεν ήταν αμοιβαίος.


Η απόφαση να πεθάνουν μαζί δεν ήταν συναινετική


Σύμφωνα με τη «Μηχανή του Χρόνου», η αναγνώριση των νεκρών έγινε γρήγορα. Αρχικά, μεταφέρθηκαν στην κλινική του Αγίου Ραφαήλ που βρισκόταν μερικά μέτρα από το σημείο. Αφού οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό τους, εξακρίβωσαν τα στοιχεία τους. Επρόκειτο για την 15χρονη Ρ.Δ. και τον 22χρονο Α.Κ.


Δεν τους ένωνε απολύτως τίποτα


Η 15χρονη φοιτούσε στη Γ’ γυμνασίου της Σχολής Καλογραιών «Θεομήτωρ» στην Ηλιούπολη. Ήταν αφοσιωμένη στα μαθήματά της, έκανε εξωσχολικές δραστηριότητες και προερχόταν από καλή οικογένεια.


Ο 22χρονος ήταν το πρώτο από τα έξι παιδιά μιας φτωχής οικογένειας. Ο πατέρας του ήταν βοσκός, ενώ ο ίδιος εργαζόταν ως οξυγονοκολλητής.


Οι οικογένειές τους είχαν γνωριστεί μία δεκαετία νωρίτερα. Η πολύτεκνη οικογένεια του Α.Κ. είχε μετακομίσει σε ένα υπόγειο διαμέρισμα δίπλα από το σπίτι των Δ. Πέρα από το γεγονός ότι τα έβγαζαν πέρα δύσκολα, δύο από τα παιδιά ήταν κωφάλαλα. Η ιστορία τους είχε συγκινήσει τους γονείς της Ρ.Δ., που ξεκίνησαν να τους βοηθούν όπως μπορούσαν.


Ιδιαίτερα η μητέρα, προσέφερε φαγητό και ρουχισμό για τα παιδιά σε τακτική βάση. Όταν το 1966, η πολυμελής οικογένεια αναγκάστηκε να μετακομίσει στον Μαραθώνα, χάθηκαν.


Η επανασύνδεση


Για πολλά χρόνια, τα δύο παιδιά δεν είχαν καμία επαφή. Άλλωστε, όταν ήταν γείτονες, η Ρ.Δ. ήταν ακόμη στο δημοτικό, ενώ ο Α.Κ. τελείωνε το λύκειο. Όταν την άνοιξη του 1970, ο νεαρός εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, αποφάσισε να επιστρέψει στην Αργυρούπολη μόνος. Τότε ξαναείδε την Ρ.Δ.


Σύμφωνα με τις έρευνες των αστυνομικών, ο 22χρονος το τελευταίο διάστημα έκανε συχνά βόλτες στην γειτονιά της μικρής. Κάποια στιγμή, φαίνεται να της εξέφρασε τα αισθήματά του. Η 15χρονη όμως δεν ανταποκρίθηκε.


Μία μαρτυρία ανέφερε ένα πρόσφατο περιστατικό σε τοπικό σινεμά. Η 15χρονη περίμενε με την ξαδέρφη της να αγοράσουν εισιτήρια, όταν πλησίασε ο 22χρονος. Τα κορίτσια μιλούσαν και γελούσαν και ο Α.Κ. παρεξηγήθηκε, νομίζοντας ότι κοροϊδεύουν εκείνον.


«Θα σας δείξω έγω», φέρεται να είπε φεύγοντας.


Το τραγικό τέλος


Το βράδυ της 11ης Δεκεμβρίου, η 15χρονη επέστρεφε από το φροντιστήριο των αγγλικών.


Ήταν 8:30 και είχε σκοτεινιάσει. 100 μέτρα πιο κάτω την περίμενε ο Α.Κ. Σύμφωνα με την επικρατούσα θεωρία, όλα εκτυλίχθηκαν σε κλάσματα δευτερολέπτου. Ο 22χρονος είχε στήσει ενέδρα, αποφασισμένος να σκοτώσει την κοπέλα κι έπειτα να αυτοκτονήσει.


Έτσι, παρότι ο δρόμος ήταν πολυσύχναστος και δίπλα ακριβώς υπήρχε ένα κατάμεστο καφενείο, δεν υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας. Οι θαμώνες του μαγαζιού βγήκαν έξω μόνο όταν άκουσαν να εκπυρσοκροτεί το όπλο. Ήταν όμως πολύ αργά. Τα δύο παιδιά κείτονταν αιμόφυρτα στο πεζοδρόμιο.


Ο Α.Κ. πυροβόλησε 3 φορές εναντίον της 15χρονης. Οι πρώτες δύο σφαίρες την βρήκαν στον θώρακα και η τρίτη στον κρόταφο. Ο θάνατος ήταν ακαριαίος. Έπειτα έστρεψε το περίστροφο στο μέτωπό του και τράβηξε τη σκανδάλη.


Οι κηδείες τους έγιναν την ίδια μέρα. Η 15χρονη ήταν ντυμένη νύφη και παρόντες ήταν όλοι οι συμμαθητές της με λευκά λουλούδια. Αντιθέτως, η κηδεία του δολοφόνου έγινε σε κλειστό κύκλο.


Φωτογραφία: mixanitouxronou

Πηγή: gazzetta.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html