Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Συναγερμός στην Βόρεια Αττική - Μήνυμα του 112 για επικίνδυνη χιονόπτωση « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Συναγερμός στην Βόρεια Αττική - Μήνυμα του 112 για επικίνδυνη χιονόπτωση

Κατηγορία Κακοκαιρία στις   7:40 μ.μ.  |  Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023




Ήχησε το 112 στην Αττική, από αύριο οι επικίνδυνες χιονοπτώσεις που θα φέρει η κακοκαιρία Μπάρμπαρα

Μήνυμα από το 112 εστάλη και σε Βόρεια, Βορειοανατολική και σε Βορειοδυτική Αττική, καθώς η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» έχει σημάνει συναγερμό. 


112attikhneo


Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους της Βόρειας Βορειανατολικής και Βορειοδυτικής Αττικής στις 6.59 το απόγευμα του Σαββάτου προειδοποιώντας τους για επικίνδυνες χιονοπτώσεις από τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου στην περιοχή τους.


Παράλληλα οι κάτοικοι των εν λόγω περιοχών καλούνται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.


Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα είχε σταλεί μήνυμα του 112 και στα κινητά των κατοίκων της Δροσιάς, του Ωρωπού, αλλά και της Εύβοιας και της Βοιωτίας, καθώς η κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα θα προκαλέσει σφοδρές χιονοπτώσεις.


Το μήνυμα έγραφε: «Επείγουσα ειδοποίηση. Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνες χιονοπτώσεις από τις πρωινές ώρες της 05-02-2023 στην περιοχή σας.


Περιορίστε τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».


Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Απαγορεύθηκε η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στην Αθηνών-Λαμίας και την Αττική Οδό


Για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων ενόψει εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, με απόφαση του Διευθυντή Τροχαίας Αττικής από την 18.00΄ ώρα σήμερα 04.02.2023 τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα μαντιολισθητικά έσα, κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου του Ν. Αττικής.


Περαιτέρω, από την 18:00΄ ώρα σήμερα 04.02.2023 δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων:


-Και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη μέχρι τη χ/θ 57,300 (όρια Ν. Αττικής).


-Καθ’ όλο το μήκος της Αττικής Οδού, της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω, καθώς και στο παράπλευρό αυτών οδικό δίκτυο.
-Και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας Π.Ε.Ο. Ελευσίνας-Θηβών από τη χ/θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων REVOIL- πρώην CYCLON) έως τα όρια του Ν. Αττικής με το Ν. Βοιωτίας (χ/θ 30,000).


Ακόμη, από την 06.00΄ ώρα αύριο 05.02.2023 δε θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων, επί της Λ. Πάρνηθος από την 22η χ/θ (τελεφερίκ) και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.


Παρακαλούνται οι οδηγοί των εν λόγω οχημάτων να αποφύγουν την κίνησή τους στα ανωτέρω οδικά τμήματα προς αποφυγή ταλαιπωρίας τους και δημιουργίας πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων και να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.


Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη νωρίτερα


Στη σύσκεψη αξιολογήθηκαν τα τελευταία μετερεωλογικά δεδομένα και δόθηκαν επικαιροποιημένες οδηγίες σε όλους τους εμπλεκομένους φορείς για την αποτελεσματική εφαρμογή του Σχεδίου «Βορέας 2» που αφορά στη διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού. Όλοι συναρμόδιοι φορείς δήλωσαν την ετοιμότητά τους και ελήφθησαν συγκεκριμένες αποφάσεις.


Ειδικότερα, αποφασίστηκε:


Πρώτον, να απαγορευτεί η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων σε περιοχές που θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία. Σχετική ανακοίνωση θα εκδώσει η Ελληνική Αστυνομία.


Δεύτερον, να υπάρξει διασπορά οχημάτων και πεζοπόρων τμημάτων κυρίως του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και δυνάμεων του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, σε σταθμούς βάσης, στις περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν.


Τρίτον, να ενεργοποιηθεί το 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων σε συγκεκριμένες περιοχές ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων.


Πηγή: dikaiologitika.gr 
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html