Ναρκέμπορας μέλος του λεγόμενου «σούπερ καρτέλ» της κοκαΐνης στην Ευρώπη αφέθηκε ελεύθερος « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Ναρκέμπορας μέλος του λεγόμενου «σούπερ καρτέλ» της κοκαΐνης στην Ευρώπη αφέθηκε ελεύθερος

Κατηγορία Διεθνή στις   6:05 μ.μ.  |  Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023




Ο σύμμαχος του Κίναχαν καρτέλ και επικεφαλής του «σούπερ καρτέλ» της κοκαΐνης Edin Gačanin αφέθηκε ελεύθερος στο Ντουμπάι μετά από σφάλμα κατά τη διαδικασία έκδοσής του στην Ολλανδία.


Το αφεντικό της βαλκανικής μαφίας Edin Gačanin, καλεσμένος στο περίφημο γαμήλιο πάρτι του Daniel Kinahan το 2017, φέρεται να αφέθηκε ελεύθερος ύστερα από τη σύλληψή του στο Ντουμπάι τον περασμένο Νοέμβριο.


Όπως ανακοίνωσε η Europol, Ο Gačanin ήταν ένας από τους 49 συλληφθέντες μιας πολυεθνικής αστυνομικής επιχείρησης κατά του σούπερ καρτέλ της κοκαΐνης, στην οποία συμμετείχαν τέσσερις χώρες της ΕΕ μαζί με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.


Η κοκαΐνη που κατασχέθηκε στο λιμάνι του Ρότερνταμ ως μέρος της εφόδου της Europol για τη σύλληψη 49 μελών του «σούπερ καρτέλ» που φέρεται πως ήλεγχε το ένα τρίτο του εμπορίου κοκαΐνης στην Ευρώπη, Νοέμβριος 2022. Φωτ: Politie/Politie.

Ο Gačanin θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους διακινητές ναρκωτικών στον κόσμο και επικεφαλής μιας βαλκανο-ολλανδικής συμμορίας που ονομάζεται καρτέλ Τίτο και Ντίνο.

Όμως μόλις δύο μήνες μετά τη σύλληψή του ο Gačanin αφέθηκε ελεύθερος παρά τις προσπάθειες των Ολλανδικών αρχών να εκδοθεί στην Ολλανδία.


Ακόμη ένας ύποπτος ο Zouhair B αφέθηκε ελεύθερος. Και οι δύο ηγέτες του διεθνούς εμπορίου ναρκωτικών αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απόρριψη του επίσημου αιτήματος έκδοσης, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό ιστότοπο, ad.nl.


Η Ολλανδική εισαγγελία επιβεβαίωσε στην εφημερίδα NU.nl ότι οι δύο έμποροι ναρκωτικών δεν είναι πλέον υπό κράτηση και έχουν εξαφανιστεί από τα ραντάρ των αρχών.


Και οι δύο είναι ύποπτοι για διακίνηση χιλιάδων κιλών κοκαΐνης στην Ολλανδία. Ο Gačanin φέρεται να εισήγαγε και μεγάλες αποστολές πρώτων υλών για την παρασκευή αμφεταμίνης.


«Δεν γνωρίζουμε πού βρίσκονται τώρα οι δύο ύποπτοι. Δεν έχουμε πληροφορίες σχετικά με το πού βρίσκονται και τις δυνατότητές τους να περάσουν τα σύνορα», δήλωσε εκπρόσωπος της Ολλανδικής Εισαγγελίας στη NU.nl.


Σύμφωνα με την Ολλανδική Εισαγγελία, η έκδοση του 40χρονου Ολλανδο-Βόσνιου Edin Gačanin ζητήθηκε πέρυσι από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα «έγκαιρα και με τον σωστό τρόπο». Όμως αφέθηκε ελεύθερος στα τέλη του περασμένου έτους προτού εκδοθεί στην Ολλανδία. «Εργαζόμαστε για να μάθουμε τι πήγε στραβά», είπε ένας εκπρόσωπος της Ολλανδικής Εισαγγελίας στην εφημερίδα.


Η διαδικασία έκδοσης σε βάρος του 37χρονου Zouhair B. συνεχίζεται, αλλά δεν βρίσκεται πλέον υπό κράτηση. «Δεν είναι σαφές για εμάς εάν απλά αφέθηκε ελεύθερος ή αν αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ολλανδικής Εισαγγελίας. «Αυτό προσπαθούμε να μάθουμε».


Ένας δικηγόρος του Ολλανδο-βόσνιου βαρόνου των ναρκωτικών δήλωσε στο ειδησεογραφικό ιστότοπο ad.nl ότι αφέθηκε ελεύθερος «σύμφωνα με τους νομικούς κανονισμούς» και εξακολουθεί να περιμένει τη διαδικασία έκδοσης.


Άλλα μέλη του σούπερ καρτέλ που συνελήφθησαν στο Ντουμπάι εκδόθηκαν στο παρελθόν χωρίς κανένα πρόβλημα.


Ο Ιταλός ναρκέμπορας Raffaele Imperiale, ο οποίος συνελήφθη τον Αύγουστο του 2021, εκδόθηκε πέρυσι στην Ιταλία.


Στο Ντουμπάι συνελήφθη επίσης ο Ridouan Taghi, ο οποίος δικάζεται τώρα στην Ολλανδία ως ο επικεφαλής συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών που διέταξε μία σειρά δολοφονιών στην Ολλανδία.


Πηγές: Sunday World 


NL # Times https://nltimes.nl/2023/01/19/two-dutch-men-accused-drug-criminal-leaders-disappeared-dubai-arrest

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html