«Μάξιμος Σαράφης»: Ζητούσε bitcoin από τα θύματα του για να πάρουν δάνεια από το Ντουμπάι -Δήλωσε «φοβάμαι για τη ζωή μου» « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

«Μάξιμος Σαράφης»: Ζητούσε bitcoin από τα θύματα του για να πάρουν δάνεια από το Ντουμπάι -Δήλωσε «φοβάμαι για τη ζωή μου»

Κατηγορία Ελλάδα στις   11:50 μ.μ.  |  Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023



Ο Φιλίστορας Δεστεμπασίδης, γνωστός ως «Μάξιμος Σαράφης» που ήταν προστατευόμενος μάρτυρας για την υπόθεση Novartis, έμεινε 10 λεπτά στο ανακριτικό γραφείο όπου δήλωσε ότι φοβάται για την ζωή του.


Για ένα δεκάλεπτο περίπου, παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο ο Φιλίστορας Δεστεμπασίδης που απολογήθηκε για ένα βαρύ κατηγορητήριο που τον φέρει πρωταγωνιστή σε εγκληματική ομάδα που εξαπατούσε επιχειρηματίες.


Απολογούμενος ο 50χρονος, που κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση, φέρεται να δήλωσε πως αρνείται τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.


Ο κατηγορούμενος, που σε δημοσία δήλωση του ισχυρίζεται πως η εμπλοκή του οφείλεται σε παρακρατική μεθόδευση για λόγους ρεβανσισμού, φέρεται να είπε επίσης πως φοβάται για την ζωή του.


Ο κ. Δεστεμπασίδης πιθανότατα θα κληθεί εκ νέου από την ανακρίτρια για να απολογηθεί συμπληρωματικά καθώς η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του μέχρι στιγμής, αφορά μόνο το μέρος της υπόθεσης που σχετίζεται με την φερόμενη δράση εγκληματικής οργάνωσης και το αδίκημα απάτης.


Έτσι όταν ολοκληρωθεί, με την συμπλήρωση των υπολοίπων στοιχείων της έρευνας, ο θεωρούμενος ως βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση θα κληθεί να δώσει την δική του εκδοχή για όσα θα του αποδώσουν οι αρχές.


Η θέση του κατηγορούμενου, που εκπροσωπείται από τον κ. Κωνσταντίνο Γώγο, είναι ότι η δικογραφία είναι αόριστη με πολλά κενά και αναπάντητα ερωτήματα.


Τα bitcoin για ξεμπλοκάρισμα δανείων

Σύμφωνα με το open, ο προστατευόμενος μάρτυρας της Novartis είχε επιστρατεύσει ακόμα και τα κρυπτονομίσματα, καθώς ο ίδιος φέρεται να έκανε δοσοληψίες σε bitcoin.


Συγκεκριμένα, μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο ο «Μάξιμος Σαράφης» ζητούσε από ένα από τα θύματα του 15.000 ευρώ σε Bitcoin για να μπορέσει να ξεμπλοκάρει το δάνειο του, όπως ισχυριζόταν.


Μάλιστα, αυτό προκάλεσε και την έντονη αντίδραση του επιχειρηματία, ο οποίος είχε απευθυνθεί στον «Σαράφη» για να πάρει δάνειο από το Ντουμπάι.


Στη δικογραφία περιγράφονται αρκετές περιπτώσεις κατά τις οποίες ο προστατευόμενος μάρτυρας της Novartis ζητούσε από τα θύματά του χρήματα γιατί κάπου είχε δήθεν μπλοκάρει το δάνειό του.


Σε μία άλλη περίπτωση, προσπάθησε να πάρει από θύμα περίπου 25.000 ευρώ, το θύμα αντέδρασε γιατί ήδη του είχε δώσει αρκετά χρήματα από αυτά που ζητούσε για να του βγάλει το δάνειο στο Ντουμπάι.


Τότε εκείνος τού είπε ότι έχει έναν φίλο ο οποίος θα τού δώσει 23.800 ευρώ για να ξεμπλοκάρει το δάνειο, παρακινώντας το θύμα να μην ανησυχεί, και ότι ο ίδιος θα τού έδινε άλλα 1.500 ευρώ και θα τα έβρισκαν στην πορεία.


Στη δικογραφία περιγράφονται αρκετές τέτοιες περιπτώσεις ενώ, κάποια από τα θύματα φαίνεται ότι έφτασαν στο σημείο να δώσουν στον «Σαράφη» πάρα πολλά χρήματα, τα οποία καταχωρήθηκαν στους λογαριασμούς του στο εξωτερικό με αποτέλεσμα ποτέ να μη δουν τα δάνεια που τους είχε ο ίδιος υποσχεθεί.



Πηγή: dikaiologitika.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html