Εκλογές: Αποφασίζει τις επόμενες μέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Που ποντάρει η κυβέρνηση « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

Εκλογές: Αποφασίζει τις επόμενες μέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Που ποντάρει η κυβέρνηση

Κατηγορία Πολιτική στις   10:21 π.μ.  |  Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022



Γιορτές… αποφάσεων για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος, στην εορταστική ανάπαυλα στα Χανιά, θα εξετάσει τις εισηγήσεις για τον χρόνο των εκλογών, κι ενώ παράλληλα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ο σχεδιασμός για την εκλογική στρατηγική της ΝΔ.


Οι αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις εκλογές αναμένεται να γίνουν γνωστές προς το τέλος του χειμώνα. Πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν ότι η προκήρυξη των εκλογών θα γίνει ως τα μέσα Μαρτίου, ώστε οι κάλπες να στηθούν το δεύτερο 3μηνο του 2023, σχετικά κοντά στη λήξη της κυβερνητικής θητείας.



Η πιθανότερη ημερομηνία για το κλείσιμο της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών είναι η 5η Μαρτίου, ώστε η πρώτη εκλογική αναμέτρηση να διεξαχθεί την Κυριακή των Βαΐων, στις 9 Απριλίου, και η δεύτερη αναμέτρηση στις 21 Μαΐου, μακριά από τις πανελλαδικές εξετάσεις (4 Ιουνίου).


Εισηγήσεις όμως υπάρχουν και για τη διεξαγωγή των εκλογών μια εβδομάδα νωρίτερα. Δηλαδή η πρώτη κάλπη να στηθεί στις 2 Απριλίου και η δεύτερη στις 14 Μαΐου.


Που «ποντάρει» η κυβέρνηση

Από την αυγή του νέου έτους η κυβερνητική παράταξη προσμένει δημοκοπικά οφέλη, ως αποτέλεσμα μια σειράς πρωτοβουλιών για τη στήριξη των ευάλωτων συμπολιτών μας και της μεσαίας τάξης.


Από το «καλάθι του νοικοκυριού» και την έκτακτη ενίσχυση τα Χριστούγεννα, ως και την εφαρμογή του νέου μέτρου του επιδόματος για τις αγορές τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης (market pass) μέσα στον Φεβρουάριο, που θα προσφέρει μία ανακούφιση στον οικογενειακό προϋπολογισμό 3,4 εκατ. νοικοκυριών.


Παράλληλα θα «τρέξουν» οι αυξήσεις στις συντάξεις, οι πρώτες μετά από 12 χρόνια, αλλά και η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους, όπως ισχύει ήδη για τον ιδιωτικό τομέα.


Τέλος, την 1η του Μάη δρομολογείται και η τρίτη, κατά σειρά, αύξηση του κατώτατου μισθού.


Με το βλέμμα στραμμένο στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ

Την ίδια ώρα εντείνεται η επίθεση της κυβερνητικής παράταξης κατά του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις προκαλούν χαμόγελα σε Μαξίμου και Μοσχάτο, καθώς εμφανίζουν το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη να έχει πτώση των ποσοστών του κατά 1 μονάδα.


Στο κυβερνητικό επιτελείο εκτιμούν ότι η Χαριλάου Τρικούπη «πληρώνει» από τη μία την εμπλοκή της Εύας Καϊλή στην υπόθεση του “Qatar Gate” και από την άλλη τη συμπόρευση της με τον ΣΥΡΙΖΑ σε μία σειρά θεμάτων.


Με φόντο αυτό το σκηνικό, στη ΝΔ εκτιμούν ότι οι «χαμένοι» ψηφοφόροι του Νίκου Ανδρουλάκη θα στραφούν προς τη «γαλάζια» παράταξη, η οποία φαίνεται στις δημοσκοπήσεις να καρπώνεται αυτή τη δυσαρέσκεια των κεντρώων ψηφοφόρων, ενώ αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αυξάνει το ποσοστό του.


newsit.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html