Παγώνη: Τι ανησυχεί για τον «ιό της καμήλας»: «1 στους τρεις που νοσεί καταλήγει» – Πώς γίνεται η μετάδοση « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Παγώνη: Τι ανησυχεί για τον «ιό της καμήλας»: «1 στους τρεις που νοσεί καταλήγει» – Πώς γίνεται η μετάδοση

Κατηγορία Υγεία στις   8:00 μ.μ.  |  Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022


«Εμείς δεν έχουμε κίνδυνο. Δεν έχουμε περιστατικά, δεν πιστεύω ότι θα έχουμε και δεν νομίζω ότι προς το παρόν θα αντιμετωπίσουμε τέτοιο θέμα», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μιλώντας για την ανησυχία που επικρατεί για τον «ιό της καμήλας». Όπως πρόσθεσε «οι Βρετανοί ανησύχησαν γιατί είχαν πάει πολλοί από αυτούς στο Κατάρ».

 


«Επιστημονικά είναι η νόσος της Μέσης Ανατολής. Συγκεκριμένα είναι το αναπνευστικό σύνδρομο της Μέσης Ανατολής. Η νόσος αυτή είναι γνωστή από το 2012. Κάπου 2.600 περιστατικά διαχειρίζονται παγκοσμίως από το 2012 και μετά», ανέφερε η κ. Παγώνη.


Όπως επισήμανε, η μετάδοση της νόσου γίνεται με την στενή επαφή, δεν είναι πολύ μεταδοτική σε σχέση με τον κορονοϊό και την γρίπη Η1Ν1, αλλά ο ένας στους τρεις που νοσεί μπορεί να καταλήξει.




«Πάντα με μάσκα όταν έχει κόσμο»

Όσον αφορά την κατάσταση ενόψει εορταστικής περιόδου η κ. Παγώνη τόνισε την σημασία του να φοράμε μάσκα. Όπως ανέφερε: «έχει μεγάλη σημασία να περάσει ωραία ο κόσμος, να αλλάξουν παραστάσεις και να ξεφύγουν από τις καταστάσεις, αλλά όσοι μείνουν στην Αθήνα και πάνε στα πολυκαταστήματα και σε χώρους που έχει πολύ κόσμο να φορέσουν τη μάσκα και να έχουν τα αντισηπτικά μαζί τους. Και καλό είναι όταν πάει ο κόσμος για ρεβεγιόν να κάνει και ένα τεστ για τον κορονοϊό».


Video: MEGA

Πηγή: ethnos.gr





Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html