Ο Σκυλακάκης «φωτογράφισε» food pass: Στο τραπέζι επίδομα τροφίμων για ψώνια σε σούπερ μάρκετ « Enimerosi 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Νέες διώξεις στη 48χρονη βρεφονηπιοκόμο! Κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό άλλων 8 παιδιών

Αντιμέτωπη με νέες διώξεις για κακοποίηση παιδιών είναι η 48χρονη βρεφονηπιοκόμος στη Θεσσαλονίκη. Φέρεται να είχε ξυλοκοπήσει άλλα οκτώ βρέ...

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Ο Σκυλακάκης «φωτογράφισε» food pass: Στο τραπέζι επίδομα τροφίμων για ψώνια σε σούπερ μάρκετ

Κατηγορία Οικονομία στις   7:05 π.μ.  |  Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022
Όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, για το ειδικό αποθεματικό ύψους 1 δισ., θα επιστρέψει πίσω στην κοινωνία και συγκεκριμένα στον ηλεκτρισμό, τα καύσιμα και τα τρόφιμα. ενώ, φωτογράφισε ένα νέο food pass.


Με προτεραιότητα στην αντιμετώπιση των συνεπειών του πληθωρισμού στα νοικοκυριά χτίζονται τα νέα μέτρα στήριξης του 2023, όπως επεσήμανε μιλώντας στο OPEN TV ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.


Όπως τόνισε ο Υφυπουργός, «φέτος έχουμε υπολογίσει επιβράδυνση της ανάπτυξης στο 1,8% ενώ ο μέσος όρος ρυθμού ανάπτυξης στην Ευρώπη θα είναι 0,3% δηλαδή και πάνω από τις μισές χώρες της Ευρώπης θα είναι σε ύφεση, ειδικά στη Γερμανία. Αυτό επηρεάζει τον τουρισμό. Στον προϋπολογισμό έχουμε βάλει 95% του '19 ενώ φέτος ξεπεράσαμε το '19. Τι στηρίζει τον προϋπολογισμό του χρόνου;


Οι επενδύσεις. Έχουμε δημόσιες επενδύσεις 12 δισ., ενώ το 2019 ήταν στα 6 δισ., πρόκειται για ιστορικό ρεκόρ. Φέτος θα πάμε στα 11 δισ. που είναι επίσης ιστορικό ρεκόρ. Οι επενδύσεις είναι αυτό που θα μας κρατήσει εκτός ύφεσης», είπε χαρακτηριστικά.


Όπως τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός ένα μεγάλο τμήμα - της τάξης των 600 εκατομμυρίων ευρώ περίπου - από το ειδικό αποθεματικό του 1 δισ. ευρώ, το οποίο έχει συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης θα επιστρέψει στην κοινωνία.


"Aν προκύψουν δημοσιονομικοί πόροι προτεραιότητα έχουν οι επιπτώσεις του πληθωρισμού στα ευάλωτα νοικοκυριά και στη μεσαία τάξη. Σχεδιάζουμε να πηγαίνουν απευθείας στα ευάλωτα νοικοκυριά. Δεν σχεδιάζουμε μειώσεις φορολογικών συντελεστών.


Όποιους πόρους έχουμε, με διάφορους τρόπους θα πάνε απευθείας στα νοικοκυριά", είπε και διευκρίνισε πως "πληθωρισμός είναι ηλεκτρισμός, καύσιμα, τρόφιμα. Ανάλογα με τις εξελίξεις κατευθύνεις τους πόρους. Αν έχεις αποκλιμάκωση των καυσίμων τότε ανοίγουν άλλες δυνατότητες. Στο βαθμό που θα υπάρξει δημοσιονομικός χώρος θα επιστρέψει στην κοινωνία και την οικονομία".


Πού θα δοθούν τα χρήματα


«Τις δυνατότητες επιπλέον στήριξης των νοικοκυριών θα τις δούμε όταν έχουμε καλύτερη εικόνα των ενεργειακών, γιατί αυτά μας κόστισαν 4,8 δισ. καθώς κάναμε δαπάνες για να προστατεύσουμε τα νοικοκυριά.


Στον βαθμό που θα υπάρξει δημοσιονομικός χώρος, προφανώς τα χρήματα θα επιστρέψουν στην οικονομία και την κοινωνία με προτεραιότητα στην κοινωνία αυτή τη φορά. Όποιους πόρους έχουμε θα πάνε απευθείας στα νοικοκυριά». επεσήμανε χαρακτηριστικά


«Με τις σημερινές τιμές των καυσίμων το μεγαλύτερο μέρος του κουμπαρά του ενός δισ. δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί. Το χειρότερο κατά εμέ στις τιμές έχει υπάρξει. Το ότι μπαίνουμε σε ύφεση σημαίνει μείωση της ζήτησης άρα μείωση των τιμών πετρελαίου και φυσικού αερίου», σημείωσε.


«Έχουμε πάρει το αρνητικό σενάριο, δηλαδή στον προϋπολογισμό έχουμε βάλει μεγαλύτερες τιμές από αυτές που υπάρχουν στο φυσικό αέριο και μικρότερο τουρισμό από ότι περιμένουμε. Το 2023 μπορείς να προβλέψεις ότι θα πάει καλύτερα, αλλά το πότε θα το πεις αυτό δεν μπορώ ξέρω», ανέφερε.


"Με τις σημερινές τιμές των καυσίμων, το μεγαλύτερο μέρος δεν θα χρειαστεί. Οι τιμές είναι συνάρτηση του πολέμου της Ουκρανίας. Το χειρότερο κατά τη γνώμη μου στις τιμές έχει υπάρξει.


Το γεγονός ότι μπαίνουμε σε ύφεση αυτομάτως μειώνει τη ζήτηση για ενέργεια. Αυτό σημαίνει μείωση των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Επίσης ανοίγουν μεγάλες μονάδες LNG στις αρχές του χρόνου και έτσι θα αυξηθεί η δυνατότητα της Ευρώπης να λαμβάνει υγροποιημένο αέριο. Θα μειωθεί και ο κίνδυνος της επάρκειας.


Κι επίσης δεν μπορούμε να ξέρουμε πως θα εξελιχθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία. Μπορεί να σταματήσει ξαφνικά. Αυτό θα ήταν το καλό σενάριο της οικονομίας. Εμείς δεν δουλεύουμε με το καλό σενάριο, εμείς δουλεύουμε στον προϋπολογισμό με το ρεαλιστικό αρνητικό σενάριο".


Έτσι ο αναπληρωτής στην ουσία φωτογράφισε ένα νέο food pass, επίδομα τροφίμων καθώς οι τιμές των καυσίμων (πετρέλαιο και φυσικό αέριο) ακολουθούν προς το παρόν καθοδική τροχιά, συμπαρασύροντας προς τα κάτω και την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος που θα συνεχιστεί και το νέο έτος.


Αντιθέτως το πρόβλημα παραμένει και εντείνεται στις τιμές των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης στα σούπερ μάρκετ και εκεί φαίνεται πώς η Κυβέρνηση θέλει να δώσει προτεραιότητα δίνοντας ενδεχομένως ένα νέο food pass


Τι θα είναι αυτό το νέο food pass

Το νέο αυτό voucher θα αφορά την αγορά τροφίμων από τα σούπερ μάρκετ και συγκεκριμένα τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο καλάθι του νοικοκυριού ενώ δεν αποκλείεται να επεκταθεί και σε άλλα προϊόντα που μπορεί κάποιος να προμηθευτεί από κρεοπωλεία, φούρνους, μίνι μάρκετ


Το voucher θα γίνει με βάση τη φορολογική δήλωση του 2021 και στόχος είναι να καλύψει τις ανάγκες των νοικοκυριών για το τρίμηνο το 2023.


Σύμφωνα με πληροφορίες, το voucher θα είναι σε υψηλότερα επίπεδα από το fuel pass, περίπου στα 100 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν αρχές του 2023.Πηγή: dikaiologitika.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html