Από τα χωράφια στα ράφια των σούπερ μάρκετ με τεράστια διαφορά στις τιμές -«Εκτοξεύονται» μήλα και ρύζι « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Από τα χωράφια στα ράφια των σούπερ μάρκετ με τεράστια διαφορά στις τιμές -«Εκτοξεύονται» μήλα και ρύζι

Κατηγορία Οικονομία στις   12:39 μ.μ.  |  Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Οι αυξημένες τιμές στα προϊόντα των σούπερ μάρκετ τινάζουν στον αέρα τον οικογενειακό προϋπολογισμό, όπως φαίνεται η διαδρομή από τα «χωράφια» μέχρι τα... ράφια μετατρέπουν τα πάντα σε χρυσό.


Στον κάμπο της Χαλάστρας οι ρυζοπαραγωγοί που καλύπτουν το 70% της πανελλήνιας παραγωγής ρυζιού, μπορεί φέτος να πωλούν κάτω του κόστους αλλά βλέπουν ότι το προϊόν τους φτάνει στον καταναλωτή υπερβολικά αυξημένο.


«Από εδώ θα φύγουν με τιμές της τάξης 47 – 50 λεπτών ανάλογα την ποικιλία, και στο σουπερμάρκετ ο καταναλωτής το βρίσκει από 2 έως 3 ευρώ το κιλό», λέει ο Γιώργος Μπότας, γραμματέας του Β’ Συνεταιρισμού Ρυζοκκαλλιεργητών Χαλάστρας.


Αντίστοιχα φαινόμενα παρατηρούνται στα μήλα, που φέτος έφυγαν από το χωράφι με τιμή 20 λεπτά το κιλό και οι καταναλωτές βρίσκουν στη λαϊκή 1,20 το κιλό.


Σκαρφαλώνουν χωρίς τέλος οι τιμές σε βασικά προϊόντα

Το γάλα από 1,31 άγγιξε το 1,84 ευρώ ανά λίτρο, αυξημένο από πέρσι κατά 40% και το τυρί φέτα από 8,5 έφτασε τα 12,5 ευρώ το κιλό, αυξημένο κατά 47% από την περασμένη χρονιά.


«Είναι γνωστό σε όλο το εύρος της εφοδιαστικής αλυσίδας ότι τα περιθώρια κέρδους είναι ανύπαρκτα έως εξαιρετικά περιορισμένα. Εάν προφανώς παρατηρούνται φαινόμενα κερδοσκοπίας είναι δουλειά των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών να ελέγξουν τις τιμές στη διακίνηση και διανομή προϊόντων μέχρι αυτά να φτάσουν στον τελικό καταναλωτή», λέει ο Αντώνης Ζαΐρης, αντιπρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος.


Το κοτόπουλο από 2,70 έως 2,90 ευρώ πέρυσι, σήμερα πωλείται προς 4,20 έως 3,40 ευρώ το κιλό, καταγράφοντας αύξηση 55%, το χοιρινό από 5 άγγιξε τα 6,5 ευρώ, αυξημένο κατά 30%, και το μοσχάρι ξεπέρασε τα 12,5 ευρώ σημειώνοντας αύξηση 25%.


Την ίδια ώρα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς, τόνισε ότι έρχεται μπλόκο στις αθέμιτες παρεμβάσεις ενδιάμεσων που καταγγέλλουν συνεταιρισμοί, και ότι θα συγκροτηθεί ειδικό όργανο.



Πηγή: dikaiologitika.gr 



Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html