Οριστικό: Τέλος η επιδότηση για το diesel, ακριβότερο από την αμόλυβδη - Ευχάριστα για το πετρέλαιο θέρμανσης « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Οριστικό: Τέλος η επιδότηση για το diesel, ακριβότερο από την αμόλυβδη - Ευχάριστα για το πετρέλαιο θέρμανσης

Κατηγορία Οικονομία στις   6:23 π.μ.  |  Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022




Ανατροπή με την επιδότηση απευθείας στην αντλία για το πετρέλαιο θέρμανσης καθώς, η τροπολογία αναφέρει πως το μέτρο θα ισχύσει για όλο το 2022 και όχι μόνο για τον Οκτώβρη, όπως δηλαδή είχε αρχικά διαρρεύσει.


Παράλληλα όμως ανακοινώθηκε πως παύει να ισχύει από την 1η Οκτωβρίου η επιδότηση απευθείας στην αντλία ύψους 0,15 ευρώ για το πετρέλαιο κίνησης, καθώς όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας πριν από λίγο στον ΑΝΤ1,« είναι ένα μέτρο που δεν χρειάζεται πλέον λόγω της μείωσης της τιμής των καυσίμων».


Έτσι επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του Dnews που προ ημερών είχε ενημερώσει πως θα πάψει να ισχύει η επιδότηση στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως, για πρώτη φορά θα δούμε την τιμή του πετρελαίου κίνησης να ξεπερνάει την τιμή της απλής αμόλυβδης.


Σύμφωνα με την πλατφόρμα fuelprices του υπουργείου Ανάπτυξης η χτεσινή μέση τιμή του πετρελαίου κίνησης με την επιδότησης στην αντλία κυμάνθηκε στο 1,86 ευρώ το λίτρο. 





Αυτό σημαίνει ότι από τον Οκτώβρη σε πολλές περιοχές θα ξεπεράσει και τα δύο ευρώ το λίτρο και σίγουρα θα ξεπεράσει την τιμή της αμόλυβδης αφού θα πάψει η επιδότηση ύψους 0.15 ευρώ στην αντλία.


Επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης και το 2023

Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αποκάλυψε πως η επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης ύψους 0,25 ευρώ στην αντλία, η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί να ισχύσει για τον Οκτώβριο, εν τέλει θα συνεχιστεί τόσο μέχρι τέλος του έτους αλλά και για το 2023.


Μάλιστα όπως είπε το υπουργείο έχει προβλέψει για αυτό τον σκοπό προϋπολογισμό ύψους 250 εκατ. ευρώ 


Πρόκειται για μία εξέλιξη προς το συμφέρον των πολιτών καθώς ο χειμώνας που έρχεται αναμένεται δύσκολος. Η κυβέρνηση με την επιδότηση στην αντλία για το πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και με την αύξηση των δικαιούχων και των ποσών για το επίδομα θέρμανσης προσπαθεί να λειάνει τα όποιο προβλήματα ενδεχομένως προκύψουν τους χειμερινούς μήνες.



Πηγή: dikaiologitika.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html