Power Pass: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι, το... πρόστιμο σε όσους δηλώσουν ψευδή στοιχεία « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Power Pass: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι, το... πρόστιμο σε όσους δηλώσουν ψευδή στοιχεία

Κατηγορία Οικονομία στις   10:09 π.μ.  |  Τρίτη 14 Ιουνίου 2022




¨Πλησιάζει η ώρα για τις αιτήσεις για το Power Pass, ωστόσο, αν κάποιοι επιχειρήσουν να δηλώσουν ψευδή στοιχεία στην πλατφόρμα, τότε θα κινδυνεύουν με «πρόστιμο» έως 1.200 ευρώ!


Μέσα στα προσεχή 24ωρα (Τετάρτη 15 ή Πέμπτη 16 Ιουνίου) αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για τη λήψη αποζημίωσης από τις επιπλέον χρεώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα.


Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο σχετικό ΦΕΚ η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την τελευταία μέρα του Ιουνίου.


Η καταβολή των ποσών για το Power Pass αναμένεται στο πρώτο 15ήμερο του Ιουλίου.


Ωστόσο, υπάρχει κίνδυνος αντί να λάβουν κάποιοι χρήματα, να... πληρώσουν τα διπλά. Πώς θα συμβεί αυτό; 


Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο σχετικό ΦΕΚ σε περίπτωση που κατά τον έλεγχο του αιτούντος από τη φορολογική διοίκηση ή άλλο αρμόδιο όργανο ελέγχου, διαπιστωθεί υποβολή ψευδών ή ανακριβών στοιχείων στην αίτηση για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης, είναι άμεσα απαιτητό το διπλάσιο ποσό της χορηγηθείσας ενίσχυσης.


Αυτό σημαίνει ότι εάν για παράδειγμα κάποιος κάνει αίτηση με ψευδή στοιχεία και δικαιούται τα 600 ευρώ (το ανώτατο όριο), τότε θα πρέπει να επιστρέψει τα διπλά, δηλαδή 1.200 ευρώ!


Η παγίδα με την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού 


Η ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού ρεύματος «κόβει» αρκετούς από το δικαίωμα στο επίδομα ρεύματος του Power Pass.


Ακόμα λοιπόν και αν ο λογαριασμός του ρεύματος αφορά το διάστημα από 1η Δεκεμβρίου μέχρι 31η Μαΐου, αν όμως ο λογαριασμός εκδόθηκε την 1η Ιουνίου, τότε ο καταναλωτής δεν δικαιούται επιστροφή χρημάτων.


Αυτό συμβαίνει καθώς η υπουργική απόφαση που αφορά το Power Pass, προβλέπει ότι παίζει ρόλο η ημερομηνία έκδοσης και όχι το διάστημα στο οποίο έχει γίνει η κατανάλωση.


Η αποζημίωση για το Power Pass θα είναι ξεκινάει από τα 18 ευρώ και θα ανέρχεται ως τα 600 ευρώ, ανά μετρητή που είναι και το ανώτερο όριο και θα αφορά τους λογαριασμούς εκείνους που έχουν εκδοθεί από την 1η Δεκεμβρίου του 2021 έως και τις 31 Μαΐου του 2022.


Η αποζημίωση καταβάλλεται για το 60% των επιπλέον χρεώσεων, αφού από αυτές αφαιρεθούν οι επιδοτήσεις του κράτους και πιθανόν των παρόχων και ως του ποσού των 600 ευρώ.


Πηγή: dikaiologitika.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html