Fuel Pass 2: Περισσότεροι δικαιούχοι, μεγαλύτερο το νέο επίδομα βενζίνης, την Τρίτη οι ανακοινώσεις « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Fuel Pass 2: Περισσότεροι δικαιούχοι, μεγαλύτερο το νέο επίδομα βενζίνης, την Τρίτη οι ανακοινώσεις

Κατηγορία Οικονομία στις   10:49 μ.μ.  |  Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022




Ήρθε η ώρα των ανακοινώσεων για το επίδομα βενζίνης μέσω του Fuel Pass 2. Τι θα περιλαμβάνει το νέο πακέτο που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση.


Μετά την ενεργοποίηση της πλατφόρμας για τις αιτήσεις του Power Pass, ήρθε η ώρα των ανακοινώσεων για το νέο πακέτο μέτρων στα καύσιμα, με τα μέτρα να «τρέχουν» από την 1η Ιουλίου και να έχουν διάρκεια 3 μηνών.


Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 15.00, θα πραγματοποιηθούν δηλώσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την εξειδίκευση των νέων παρεμβάσεων της Κυβέρνησης για τα καύσιμα.


Ο δεύτερος γύρος του Fuel Pass είναι βέβαιο ότι θα αφορά περισσότερα νοικοκυριά, με το εισοδηματικό όριο για το οικογενειακό εισόδημα να αυξάνεται στις 45.000 ευρώ καθαρά, από 30.000 ευρώ που ήταν στο πρώτο πακέτο.


Αντίστοιχα, θα αυξηθεί το ποσό της επιδότησης από τα 30 έως 50 ευρώ που ήταν το fuel pass 1, στα 40 έως 60. Βέβαιο είναι ότι αυξημένο θα είναι και το ποσό που θα αντληθεί από τον προϋπολογισμό προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η επιδότηση της βενζίνης, το οποίο αναμένεται να φτάσει τα 500 εκατ ευρώ.


Πέρα από τα εισοδηματικά όρια, οι υπόλοιπες προϋποθέσεις είναι οι δικαιούχοι να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, και να έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση κανονικά.


Η διαδικασία θα είναι αντίστοιχη με τον πρώτο γύρο, με τα φυσικά πρόσωπα και ελεύθερους επαγγελματίες να υποβάλλουν αίτηση ενίσχυσης, ανάλογα με τον τελευταίο αριθμό του ΑΦΜ, κάνοντας χρήση του προσωπικού κωδικού πρόσβασης στο TAXISnet.


Ειλημμένη απόφαση θεωρείται η παράταση της επιδότησης στην αντλία στο πετρέλαιο κίνησης, η οποία είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί σε σχέση με όσα ισχύουν σήμερα. Η επιδότηση της τιμής στα διυλιστήρια για το πετρέλαιο κίνησης, έφερε απευθείας μείωση της τιμής και ταυτόχρονα σχετική συγκράτηση των αυξήσεων σε σχέση με τη βενζίνη.


Ενισχυμένη όπως φαίνεται θα είναι και η επιδότηση στα υγρά καύσιμα για τις νησιωτικές περιοχές της χώρας, σε συνδυασμό με την αύξηση της κρατικής επιδότησης για τις άγονες γραμμές.


Λιγότερο πιθανό μοιάζει πλέον το σενάριο απευθείας επιδότησης της τιμής της βενζίνης, όπως έχει γίνει ήδη με το diesel κίνησης, παρά το γεγονός ότι παράγοντες της αγοράς θεωρούν πως αν η κίνηση γίνει συνδυαστικά με το επίδομα καυσίμων, η τιμή στην αντλία θα υποχωρούσε στην περιοχή των 2 ευρώ.


Πηγή: dikaiologitika.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html