Σχολεία: Έφτασε το «τέλος» μιας εποχής, τι καταργείται από τις τάξεις και τι έρχεται « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Σχολεία: Έφτασε το «τέλος» μιας εποχής, τι καταργείται από τις τάξεις και τι έρχεται

Κατηγορία Σχολεία στις   10:31 π.μ.  |  Πέμπτη 12 Μαΐου 2022




Ο κλασσικός μαυροπίνακας, με τις κιμωλίες -άσπρες και πολύχρωμες- που μεγάλωσε γενιές και γενιές καταργείται από τα σχολεία και τείνει να γίνει «μουσειακό» είδος. Πώς θα είναι οι νέοι πίνακες που θα έχουν τα σχολεία και πόσο θα κοστίσουν.


Το Υπουργείο Παιδείας και η Νίκη Κεραμέως, έχουν ανακοινώσει εδώ και καιρό το «τέλος» του μαυροπίνακα.


Ποιος θα ξεχάσει, το σφουγγάρι που για να σβήσει «καλά» τον πίνακα έπρεπε να το βρέξεις, τις κιμωλίες όλων των ειδών και των χρωμάτων, και τα χέρια μαθητών και εκπαιδευτικών που γινόντουσαν χάλια; Σίγουρα κανείς από τις γενιές που όταν πήγαιναν σχολείο υπήρχε ακόμα ο μαυροπίνακας.


Εδώ και αρκετά χρόνια έχει ξεκινήσει η κατάργηση για τους μαυροπίνακες στα σχολεία και έχει γίνει η αντικατάσταση τους από τους πιο σύγχρονους πίνακες, αυτούς με τον μαρκαδόρο.


Στα περισσότερα σχολεία της χώρας έχουν αλλάξει όλοι οι μαυροπίνακες σε όλες τις τάξεις (με αυτούς με τους μαρκαδόρους), αλλά σε κάποιες περιοχές και ειδικά κάποια χωριά -που δυστυχώς είναι πίσω σε ψηφιακά μέσα και παροχές-, μαθητές και εκπαιδευτικοί κάνουν μάθημα ακόμα με μαυροπίνακα.


Στόχος του Υπουργείου, είναι να έχουν όλα τα σχολεία ακόμα πιο εξελιγμένους πίνακες, οι οποίοι είναι διαδραστικοί και μάλιστα κοστίζουν πάνω από 4.000 ευρώ ο ένας.


Σημειώνεται όμως ότι το χρονοδιάγραμμα αποστολής τους στα σχολεία δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακόμη από τους αρμόδιους φορείς του υπ. Παιδείας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ένταξη των νέων διαδραστικών πινάκων στη διδασκαλία του συνόλου των γνωστικών αντικειμένων αναμένεται να αλλάξει συνολικά η διδακτική προσέγγιση, δίνοντας ευκαιρίες για περισσότερη έρευνα αξιοποίηση πηγών, projects.


Υπενθυμίζεται ότι ήταν 18 Φεβρουαρίου, όταν με απόφαση που υπογράφει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αυτός θα αντικατασταθεί με διαδραστικό πίνακα αξίας 4.100 ευρώ έκαστος.


Η υπουργός Παιδείας υπέγραψε απόφαση με την οποίο εγκρίνεται κονδύλι 148 εκ. ευρώ, για την αγορά διαδραστικών πινάκων.


Παράλληλα η υπουργός Ν. Κεραμέως υπέγραψε επίσης στις 18/02/2022 απόφαση με την οποία ορίζονται οι προδιαγραφές των διαδραστικών συστημάτων τεχνολογίας οθόνης αφής για τις ανάγκες σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Δείτε την σχετική απόφαση:


Πηγή:  dikaiologitiak.gr 

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html