Γιατί κινδυνεύει να μείνει άδειος... ο σάκος του Άη Βασίλη « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Γιατί κινδυνεύει να μείνει άδειος... ο σάκος του Άη Βασίλη

Κατηγορία Χριστούγεννα στις   2:08 μ.μ.  |  Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021



Σοβαρές ελλείψεις και σημαντικές καθυστερήσεις απειλούν να αφήσουν άδειο φέτος τον σάκο του Άη Βασίλη


Οι αυξήσεις - «φωτιά» σε ενέργεια, μεταφορές και πρώτες ύλες έχουν ήδη δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κλίμα, που απειλεί να «τινάξει στον αέρα» τα Χριστούγεννα για τον κλάδο των παιχνιδιών.


Ο φόβος για ελλείψεις την περίοδο των γιορτών είναι πλέον μεγάλος, ενώ ήδη καταστήματα πώλησης χριστουγεννιάτικων ειδών και παιχνιδιών, όπως η Jumbo, επισημαίνουν πως οι καθυστερήσεις ή οι μετακυλήσεις στις παραδόσεις των εμπορευμάτων αυξάνουν τις ελλείψεις ειδικά σε προϊόντα με έντονο εποχικό χαρακτήρα.


Τα προβλήματα αυτά, μάλιστα, φαίνεται πως αφορούν τους πάντες: Από τις μεγάλες αλυσίδες και κατασκευάστριες, όπως η Hasbro, μέχρι και τους «μικρούς του κλάδου».


Το μόνο που μπορούν να κάνουν, ωστόσο, τώρα είναι  να στοκάρουν προϊόντα φοβούμενοι μήπως ξεμείνουν - ιδιαίτερα την περίοδο των Χριστουγέννων.


«Κολλημένα» στην Κίνα τα χριστουγεννιάτικα στολίδια

Μεγάλες καθυστερήσεις σημειώνονται ήδη στην παράδοση προϊόντων με προέλευση την Κίνα, καθώς ο μεγαλύτερος κόμβος στον κόσμο - όπου κατασκευάζονται τα χριστουγεννιατικά στολίδια, λαμπάκια, μπάλες και αστέρια - έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την έλλειψη πρώτων υλών.


Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, πέρα από τις σημαντικές ελλείψεις σε χριστουγεννιάτικα είδη που μαστίζουν την πόλη Γίβου της Κίνας, ακόμη και τα φορτία που έχουν ήδη φύγει εμφανίζουν τεράστιες καθυστερήσεις στην παράδοσή τους, εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων στην λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας.


Η συνεχιζόμενη κρίση στην ηλεκτρική ενέργεια επηρεάζει ήδη από τα μέσα Οκτωβρίου την Γίβου, όπου τα εργοστάσια αναγκάζονται πλέον μαζικά να καταφεύγουν σε γεννήτριες, καθώς διαφορετικά θα έπρεπε να παγώσουν εντελώς για ένα διάστημα την παραγωγή τους.


Χαρακτηριστικά των προκλήσεων, που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι τοπικοί παραγωγοί, είναι τα όσα δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg ο Λίου Σιαόφεγκ, κατασκευαστής τεχνητών δέντρων: Η τιμή του χάλυβα που χρησιμοποιείται για να φτιαχτούν οι κορμοί των δέντρων έχει σχεδόν διπλασιαστεί από πέρυσι, ενώ το αυξημένο κόστος του πλαστικού έχει αυξήσει με την σειρά του σημαντικά το κόστος της συσκευασίας των προϊόντων.  


Στο πλαίσιο αυτό, τα περιθώρια κέρδους των δραστηριοτήτων του, που έχουν ήδη μειωθεί στο 10%, αναμενένται φέτος να εξασθενήσουν ακόμη περισσότερο.


Σημειώνεται πως η Γίβου είναι η καρδιά της παραγωγής του 80% από τα αξίας 6,1 δις δολαρίων χριστουγεννιατικά προϊόντα, που εξάγονται ετησίως από την Κίνα.


dikaiologitika.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html