Είδος πολυτελείας... και το μπέικον: Πώς εκτοξεύτηκε η τιμή του « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Είδος πολυτελείας... και το μπέικον: Πώς εκτοξεύτηκε η τιμή του

Κατηγορία Οικονομία στις   3:13 μ.μ.  |  Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021



 Στα ύψη έφτασε η τιμή του μπέικον στις ΗΠΑ - Σε υψηλό 40ετίας λόγω πληθωρισμού


Πιο ακριβό από ό, τι έχει υπάρξει τα τελευταία 40 χρόνια είναι πλέον το μπέικον στις ΗΠΑ, ενώ μόλις σε 12 μήνες η τιμή του έχει ανέβει κατά 7%.


Κάπως έτσι, η μέση τιμή για το κομμάτι μπέικον, που συνοδεύει το κυριακάτικο πρωινό εκατομμυρίων Αμερικανών, αυξήθηκε σχεδόν κατά 28% τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, που επικαλείται δημοσίευμα του CNN.


Τα ζητήματα που έχουν ανακύψει στην αλυσίδα εφοδιασμού και οι πληθωριστικές πιέσεις εν καιρώ πανδημίας, συνέβαλαν στην αύξηση των τιμών του χοιρινού κρέατος, την ώρα που η κυβέρνηση Μπάιντεν εκτιμά ότι οι τιμές είναι υψηλές επειδή μερικές εταιρείες ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς.


Πώς «έσπασε» η αλυσίδα εφοδιασμού

Σύμφωνα με τις προβλέψεις ορισμένων αναλυτών, μάλιστα, το φαινόμενο της ακρίβειας δεν αναμένεται να σταματήσει σύντομα.


Σημειώνεται πως με το ξέσπασμα της πανδημίας, «πανικόβλητοι καταναλωτές» στις ΗΠΑ αγόρασαν καταψύκτες και «άδειασαν» τους πάγκους κρέατος, με αποτέλεσμα εν μία νυκτί να «σπάσει» ένα μεγάλο μέρος της αλυσίδας εφοδιασμού.


Τα εργοστάσια συσκευασίας κρέατος αποτέλεσαν σε πολλές περιπτώσεις εστίες μόλυνσης, ενώ όταν αυτά έβαλαν «λουκέτο» εκατομμύρια γουρούνια υποβλήθηκαν σε ευθανασία χωρίς να μεταποιηθούν σε τροφή.


Την ίδια ώρα, παραγωγοί φοβούμενοι να μην ξεπεράσουν τη ζήτηση με υπερβολική προσφορά, άρχισαν να αραιώνουν τα κοπάδια αναπαραγωγής τους, με αποτέλεσμα να μειώσουν εντέλει τη φετινή προσφορά χοιρινού κρέατος, η οποία πρόκειται να κλείσει φέτος στο  -2% σε σχέση με το 2020.


dikaiologitika.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html