Ρεάλ-Παναθηναϊκός 88-65: Αδίκησε τον εαυτό του και... κατέρρευσε « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Ρεάλ-Παναθηναϊκός 88-65: Αδίκησε τον εαυτό του και... κατέρρευσε

Κατηγορία Αθλητικά στις   12:38 π.μ.  |  Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021



Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε το κακό του ξεκίνημα και παρά το γεγονός ότι προσπαθούσε να πλησιάσει τη Ρεάλ, στο τέλος παραδόθηκε στην πίεση των Ισπανών και γνώρισε τη βαριά ήττα με 88-65.


Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε ουσιαστικά το κάκιστο και... υπνωτισμένο του ξεκίνημα.


Οι 30 πόντοι παθητικό της πρώτης περιόδου (30-18) ουσιαστικά είχαν προκαθορίσει και τη συνέχεια της αναμέτρησης. Από την άλλη οι «πράσινοι» όσο και αν προσπαθούσαν να επιστρέψουν στο ματς, όσο και αν μείωναν την διαφορά, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαζε.


Και δεν μπορούσε να αλλάξει από τη στιγμή που η Ρεάλ έδινε την εντύπωση ότι μπορούσε να σκοράρει ανά πάσα ώρα και στιγμή, απαντώντας στα μίνι ξέσπασμα του Παναθηναϊκού. Ουσιαστικά η διαφορά των 23 πόντων ήταν απόρροια της «πράσινης» κατάρρευσης στο τέλος καθώς αφενός φάνηκε η διαφορά βάθους και ποιότητας και αφετέρου δεν υπήρχαν οι απαντήσεις στην εξαιρετική και ασφυκτική άμυνα των Ισπανών.


Ο Ντάριλ Μέικον έκανε ρεκόρ καριέρας με τα πράσινα και ήταν εκείνος που αποτελούσε την αξιόπιστη επιθετική λύση των «πρασίνων» με 18 πόντους και 3 ασίστ, ενώ ο Παπαγιάννης φάνηκε περισσότερο στο πρώτο ημίχρονο, τελειώνοντας το ματς με 12 πόντους και 6 ριμπάουντ. Στον αντίποδα η Ρεάλ είχε πολλές επιθετικές λύσεις, πήρε σκορ απ' όλους τους παίκτες, με τους Ταβάρες (17π., 9ριμπ.) και Αμπάλδε (16π., 4ριμπ.) να ήταν οι καλύτεροι της ομάδας τους.

Το ματς


Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν αυτό που... απεύχονταν ο Δημήτρης Πρίφτης, καθώς είδε τη Ρεάλ να προηγείται με 14-3 πριν καλά συμπληρωθούν τρία λεπτά αγώνα. Και αυτό οφείλονταν περισσότερο στα διαδοχικά λάθη και τα άστοχα σουτ του Οκάρο Ουάιτ, ο οποίος «σπατάλησε» τρεις σερί επιθέσεις με αποτέλεσμα οι Μαδριλένοι να βρουν εύκολα καλάθια στο ανοικτό γήπεδο και να προηγηθούν πολύ γρήγορα με +12 πόντους (17-5).


Οι αλλαγές του Πρίφτη και η είσοδος του Πέρι, βοήθησαν τους «πράσινους» να... ξεκολλήσουν και να μειώσουν σε 19-13 αλλά όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων δεν... υπήρχε και ανάλογη συνέχεια. Ο Αμπάλδε είχε μπει στη... ζώνη του λυκόφωτος, (12π., 3/3τρ.) ενώ ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα στην επίθεσή του καθώς αγκομαχούσε μέχρι να βρει σκορ. Αποτέλεσμα; Δεκάλεπτο στο 30-18 για τους γηπεδούχους οι οποίοι έλεγχαν απόλυτα το ματς έχοντας 7/11 δίποντα και 4/6 τρίποντα, ενώ οι «πράσινοι» μετρούσαν 4 λάθη και 2/9 δίποντα, μην μπορώντας να εκμεταλλευτούν τα δικά τους 4/6 τρίποντα.


Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ίσα ίσα που ο δείκτης του σκορ έφτασε στο +17 για λογαριασμό της Ρεάλ (35-18 στο 15') καθώς ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε με... τίποτα να βρει στόχο! Είναι χαρακτηριστικό ότι ευστόχησε για πρώτη φορά στην 2η περίοδο στο 16' (!) έχοντας μείνει άποντος για έξι λεπτά. Παρόλα αυτά κατάφερε να διατηρηθεί στο ματς χάρη στην εξαιρετική του άμυνα, καθώς δεν επέτρεπε στη Ρεάλ να «ανοίξει» περισσότερο τη διαφορά. Μάλιστα κατάφερε να μειώσει ξανά σε 12 πόντους μέχρι το τέλος του πρώτου μισού του αγώνα (42-30). Σε αυτό το διάστημα κομβικό ρόλο έπαιξε ο Παπαγιάννης σε άμυνα και επίθεση (8π., 3ριμπ., 2ταπ.) αλλά τα... 5/19 δίποντα συνολικά των «πρασίνων» (ενώ την ίδια ώρα μετρούσε 6/11 τρίποντα) είχαν κάνει και τη διαφορά υπέρ της Ρεάλ.


Οι καλές άμυνες των «πρασίνων» συνεχίστηκαν και στην 3η περίοδο και αν δεν υπήρχαν κάποια αχρείαστα και βιαστικά λάθη, θα μπορούσαν να μειώσουν και περισσότερο από τους 8 πόντους (47-39 στο 25'). Όμως οι παίκτες του Λάσο έβρισκαν τρόπο προκειμένου να περάσουν τη μπάλα στα χέρια του Ταβάρες και ο υψηλόσωμος σέντερ της Ρεάλ τελείωσε διαδοχικές φάσεις για το 51-39 στο 25'. Ο Ντάριλ Μέικον πήρε τη σκυτάλη βοηθώντας τον Παναθηναϊκό να μειώσει σε 55-46 αλλά και πάλι οι γηπεδούχοι κράτησαν τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα (62-46 στο 29') με δικό τους σερί 7-0.


Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στην τελευταία περίοδο. Κάθε φορά που η ελληνική ομάδα προσπαθούσε να μειώσει και έφτανε στους 8-10 πόντους (65-55 στο 32') η Ρεάλ έβρισκε τις λύσεις και άνοιγε την διαφορά, η οποία επέστρεψε και πάλι στους 17 πόντους (74-57 στο 34') χάρη στα τρίποντα του Ρούντι Φερνάντεθ. Μάλιστα κατάφερε να την εκτοξεύσει και στο +21 (80-59 στο 37') καθώς οι «πράσινοι» από ένα σημείο και μετά είχαν παραδώσει πνεύμα και σώμα στο παρκέ του «WiZink Center».


ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο πρώτο δεκάλεπτο και στο κακό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού. Το +23 της Ρεάλ δεν αποτυπώνει την εικόνα του αγώνα καθώς οι «πράσινοι» προσπαθούσαν να πλησιάσουν και ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα στους 8-10 πόντους. Επίσης και στα ριμπάουντ όπου η Ρεάλ κυριάρχησε έχοντας κατεβάσει 13 επιθετικά


Ο ΜVP: Αμπάλδε (16π., 3/6διπ., 3/3τρ., 1/2β., 4ριμπ.) και Ταβάρες (17π., 5/5δίπ., 7/7β., 9ριμπ., 2ταπ.) ήταν εκείνοι που έκαναν τη διαφορά για τη Ρεάλ.


Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Κακιστο ματς από τον Οκάρο Ουάιτ. Κακές επιλογές, βιαστικές επιλογές με αποτέλεσμα να φέρει και τη μεγαλύτερη ευθύνη προκειμένου να πάρει η Ρεάλ το μομέντουμ στο ξεκίνημα του αγώνα.


Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Τομά Ερτέλ μπορεί να μην σκόραρε (1/5 σουτ) αλλά μοίρασε 7 ασίστ (τις περισσότερες στον Ταβάρες) και μάλιστα τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να πλησιάσει.


ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 5/19 δίποντα του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο «μιλούσαν» από μόνα τους όσον αφορά τη διαφορά των δύο ομάδων στο ματς. Συνολικά οι «πράσινοι» είχαν 11/36 δίποντα, ενώ πήραν και 14 ριμπάουντ λιγότερα από τους γηπεδούχους.


ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η απόφαση του Δημήτρη Πρίφτη να «ρίξει» στο παρκέ τον Λευτέρη Μαντζούκα μόλις στο πεντάλεπτο! Αν μη τι άλλο δεν ήταν κάτι που περιμέναμε να δούμε σε ένα τόσο δύσκολο ματς και απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και μάλιστα μέσα στην έδρα της. Ο 18χρονος φόργουορντ ήταν θετικός όσο αγωνίστηκε και αυτό χάρη στην μαχητικότητά του.


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Και άλλα 40 λεπτά να είχε το ματς, η εικόνα δεν θα άλλαζε. Όσο και αν ήθελε να πλησιάσει ο Παναθηναϊκός, άλλο τόσο η Ρεάλ έβρισκε τις λύσεις για να ανοίξει την ψαλίδα και να μην κινδυνεύσει καθόλου. Καθαρά διαφορά ποιότητας και ποσότητας των δύο ρόστερ.


Τα δεκάλεπτα: 30-18, 42-30, 62-50, 88-65

gazzetta.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html