Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις 83-68: Αποκαταστάθηκε η τάξη « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις 83-68: Αποκαταστάθηκε η τάξη

Κατηγορία Αθλητικά στις   11:14 μ.μ.  |  Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021



Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε μπάσκετ αντάξιο των φετινών του δυνατοτήτων και επικράτησε της Ζαλγκίρις με 83-68.


Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε μπάσκετ ανάλογο του φετινού του επιπέδου και κατάφερε να μετατρέψει το 17-31 (14’) σε 83-68. Οι «ερυθρόλευκοι»πρόσφεραν σκορ και θέαμα μετά την ανάπαυλα και με την βοήθεια του κόσμου τους πανηγύρισαν την τρίτη τους νίκη σκορπώντας αισιοδοξία.


Οι «ερυθρόλευκοι» πολύ θα ήθελαν να ξεκινήσουν την αναμέτρηση ελέγχοντας τον ρυθμό, αλλά η Ζαλγκίρις ήταν αυτή που το πέτυχε. Η ομάδα της Λιθουανίας σκοράροντας με Μούντιε και Μιλάκνις προηγήθηκε με 6-15 (7’). Ο Ολυμπιακός δεν είχε συγκέντρωση ειδικά στην επιθετική λειτουργία του με την βιασύνη να κυριαρχεί στις επιλογές του κυρίως με σουτ μακρινής απόστασης. Οι φιλοξενούμενοι την ίδια ώρα με απλό μπάσκετ και γρήγορη κίνηση προηγήθηκαν με 13 πόντους (8-21, 9’).


Η είσοδος των Σλούκα, ΜακΚίσικ, Πρίντεζη άλλαξε κάπως τον ρυθμό στο τελείωμα του πρώτου δεκαλέπτου. Το επίπεδο ενέργειας ανέβηκε περισσότερο με την παρουσία του Λαρεντζάκη και του Ζαν Σαρλ και κάπως έτσι μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα το 17-31 μετατράπηκε σε 23-31 (15’). Ο Μιλάκνις όμως είχε τις απαντήσεις, οι αποφάσεις των διαιτητών είχαν εκνευρίσει τους «ερυθρόλευκους» κι έτσι οι Λιθουανοί πήραν «ανάσα» (30-39, 18’). Το ενθαρρυντικό τελευταίο δίλεπτο του ημιχρόνου έφερε αιφνιδιασμούς, πόντους από επιθετικά ριμπάουντ και με ένα 6-0 σερί, μειώθηκε η διαφορά (36-39).


Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία ραψωδία από τα 6.75. Ουόκαπ αρχικά και Βεζένκοβ εν συνεχεία (εις διπλούν) έβαλαν τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ, αλλά μόνο με 47-45 (25’) γιατί η Ζαλγκίρις έβρισκε κι αυτή λύσεις με τον Νέμπο. Στο επόμενο διάστημα της συγκεκριμένης περιόδου η πίεση στην άμυνα βραχυκύκλωσε την Ζαλγκίρις και στην άλλη πλευρά τα πάντα έγιναν πιο εύκολα. Ντόρσεϊ και Παπανικολάου ευστόχησαν πίσω από τα 6.75, το ΣΕΦ πήρε… φωτιά και η διαφορά ανέβηκε στο +14 (63-49).


Οι παίκτες του Μπαρτζώκα παρουσιάστηκαν στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου όσο σοβαροί και συγκεντρωμένοι έπρεπε. Με αυτόν τον τρόπο αφαίρεσαν κάθε πρόθεση της Ζαλκίρις να επιστρέψει στην διεκδίκηση της νίκης. Τα τρίποντα των Σλούκα και Λαρεντζάκη βρήκαν στόχο, το σκορ έγινε 73-56 (34’) και μοναδικό ερωτηματικό ήταν πλέον το τελικό αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός διασκέδαζε το κοινό του και το ταμπλό στη λήξη του ματς έγραψε 83-68.


ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Φυσικά στην τρίτη περίοδο. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα παρουσιάστηκαν πιο συγκεντρωμένοι, με μεγαλύτερη υπομονή στην επίθεση και σε αυτό το διάστημα είχαν 5/7 τρίποντα, δέχτηκαν 10 πόντους κι εξαφανίστηκαν.


Συνολικά είχε 50% στα τρίποντα, 14 ασίστ και 8 λάθη.


Ο MVP: Πολλοί και διάφοροι όπως ο Σλούκας (17π. 5ρ. 2ασ., 1κλ., 1λ.), Λαρεντζάκης (13π., 2ρ., 2ασ.) και Ουόκαπ (6π., 2ρ., 4ας., 1κλ. και σπουδαία άμυνα)


Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Λεκαβίτσιους εξαφανίστηκε με 0/5 σουτ, μία ασίστ κι ένα λάθος.


Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Βοήθησαν όσο δεν φαντάζεστε οι Πρίντεζης (7π., 7ρ.), Παπανικολάου (10π., 3ρ.) και Βεζένκοβ (12π.6ρ.)


ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 14/28 τρίποντα των «ερυθρόλευκων».


ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός πρόσφερε θέαμα και διασκέδασε μαζί με τον κόσμο του. Η αποθέωση που γνώρισε ο Λαρεντζάκης, ο Σλούκας (μετά το χαμένο τελευταίο σουτ στην Βαρκελώνη) και ο Μπαρτζώκας.


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε βιαστικός και κάπως… χαλαρός. Όταν αποφάσισε να βγει με το «μαχαίρι στα δόντια» δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα. Οι Πειραιώτες έχουν βρει ρυθμό και συνέχισαν να παίζουν εντυπωσιακό μπάσκετ.


ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-23, 36-39, 63-49, 83-68.




gazzetta.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html