Ραγδαίες οι εξελίξεις στην Εκκλησία! « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην Εκκλησία!

στις   2:59 μ.μ.  |  Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

 


"Αγριεύει" τη στάση της η ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά των μητροπολιτών που δεν πειθαρχούν στα προληπτικά μέτρα της πολιτείας κατά του κορωνοϊού, στέλνοντας στρεβλά μηνύματα στην κοινωνία και ταυτόχρονα εκθέτοντας την Εκκλησία.



Χθες (12/05), η ΔΙΣ αποφάσισε να λάβει μέτρα κατά των μητροπολιτών Κυθήρων κ. Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, οι οποίοι δεν τήρησαν την ομόφωνη απόφαση της ΔΙΣ για μέτρα κατά τις Ακολουθίες του Πάσχα. Μάλιστα, εκκλησιαστικοί παράγοντες τόνισαν χθες στην «Κ» ότι ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και η ΔΙΣ δεν θα διστάσουν να θέσουν έως και σε αργία τους δύο μητροπολίτες (δεν θα μπορούν να λειτουργούν). Η ΔΙΣ μιλάει για «εκ προθέσεως διαφοροποιήσεις, απειθαρχία και έλλειψη σεβασμού στις αποφάσεις της». Την ίδια στιγμή, αντιδράσεις κατά των μητροπολιτών υπάρχουν και στις περιοχές τους. Ενδεικτικά, ο τοπικός Τύπος και πολίτες επικρίνουν τον μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας ότι με τη στάση του συνέβαλε στην αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή.



Ειδικότερα, κατά την περίοδο του Πάσχα στις δύο μητροπόλεις δεν τηρήθηκε το ωράριο για έναρξη των Ιερών Λειτουργιών νωρίτερα, ενώ δεν υπήρξε μέριμνα για χρήση μάσκας από τους πιστούς και αποφυγή του συνωστισμού στις εκκλησίες, ενώ αρνητές της μάσκας έκαναν πύρινα κηρύγματα.

 Με αργία απειλεί ο Ιερώνυμος τους απείθαρχους Μητροπολίτες

Κατόπιν τούτων, χθες η ΔΙΣ, εμφανώς οργισμένη, αποδοκίμασε τη στάση των δύο ιεραρχών. «Η ΔΙΣ προέβη σε εκτενή θεώρηση των κατά την πασχάλιο περίοδο συμπεριφορών και πειθαρχίας των παντός βαθμού κληρικών προς τις αποφάσεις της, ως προς τη λειτουργία των ναών, και εξέφρασε την πικρία και αποδοκιμασία της για τις περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες παρατηρήθηκαν εκ προθέσεως διαφοροποιήσεις από τις ομόφωνες Συνοδικές Αποφάσεις. Γι’ αυτό και μετά πολλής θλίψεως αποφάσισε να ζητήσει από την αρμόδια Συνοδική Επιτροπή τον σχηματισμό φακέλων και την υποβολή εισηγήσεων περί των επομένων ενεργειών της σχετικώς προς τις επιστολές και λοιπές ενέργειες των μητροπολιτών Κυθήρων κ. Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, με τις οποίες οι εν λόγω αρχιερείς εξεδήλωσαν απειθαρχία και έλλειψη σεβασμού προς την ομόφωνη απόφαση του συλλογικού οργάνου διοικήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως προς την έκτακτη διαδικασία τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών εξαιτίας των υγειονομικών περιορισμών», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.


Μάλιστα η ΔΙΣ γνωστοποίησε ότι ο μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ, και μέσω νεότερου κειμένου του προς τη ΔΙΣ, καταφέρεται εναντίον των αποφάσεών της. «Επιμένει να μην αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των δύσκολων και εκτάκτων αποφάσεων της ΔΙΣ για τη δημόσια υγεία και την προστασία της ανθρώπινης ζωής, αυτοαπομονώνεται και θέτει εαυτόν μακράν της συλλογικής προσπάθειας της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία στο σύνολό της πασχίζει και εργάζεται τόσο για την ακώλυτη επιτέλεση της Θείας Λατρείας, όσο και για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων», προσθέτει η ΔΙΣ. Μάλιστα, αποφάσισε «να ενεργήσει τα δέοντα και προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών για την περίπτωση Ιερού Παρεκκλησίου Αυτής, όπου παρατηρούνται και κατά κόρον προβάλλονται άτοπες λειτουργικές συνήθειες και πρωτόγνωρες τελετουργικές αυθαιρεσίες», όπως σημειώνει. Τέλος, η ΔΙΣ όρισε επιτροπή προκειμένου να κάνει διάλογο με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων όσον αφορά τον σχεδιασμό που προωθεί το υπουργείο για τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, τον οποίο παρουσίασε η «Κ» στο πασχαλινό φύλλο της.



Μητροπολίτης Κυθήρων: Νέο “αντάρτικο” από τον Σεραφείμ

«Αντάρτικο» στην επίσημη απόφαση που είχε παρθεί το περασμένο Πάσχα από την Ιερά Σύνοδο για Ανάσταση στις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, με… Ανάσταση στις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα, έπραξαν οι κάτοικοι σε Κύθηρα και Αντικύθηρα, έπειτα από ανακοίνωση του Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ.


Όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο μητροπολίτης: «Θα τελέσωμεν την τελετήν και την Θείαν Λειτουργίαν της Αναστάσεως ανήμερα του Πάσχα, αρχομένης της Ακολουθίας της Παννυχίδος ώρα 5 π.μ. και μετ’ αυτήν θα ακολουθήση η τελετή της Αναστάσεως, ο Όρθρος και η Αναστάσιμος Θεία Λειτουργία».


 Με αργία απειλεί ο Ιερώνυμος τους απείθαρχους Μητροπολίτες

Η απόφασή του αυτή είχε προκαλέσει αντιδράσεις στα δύο νησιά και οι κάτοικοι είχαν χωριστεί στα δύο, καθώς δεν είναι και λίγοι αυτοί που διαφωνούν με την στάση του. «Την περίοδο της πανδημίας δεν είναι η πρώτη φορά που ο μητροπολίτης μας πάει κόντρα στις αποφάσεις. Τα ίδια έκανε και με τα εμβόλια, που έλεγε πως ήταν φτιαγμένα από εκτρωτικά έμβρυα, αλλά και γενικότερα έχει μια διαφορετική στάση απέναντι στον κορωνοϊό» είχε αναφέρει στο protothema.gr ο Δημήτρης Κοντολέων, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κυθήρων-Αντικυθήρων.


 

«Τώρα αιφνιδιαστικά αποφάσισε αυτό. Η ανακοίνωση έχει ημερομηνία 23 Απριλίου, ωστόσο στους πιστούς έγινε περισσότερο γνωστό τη Μεγάλη Δευτέρα. Όπως εξήγησε (σ.σ. ο μητροπολίτης) το να γίνει η Αναστάσιμη Λειτουργία στις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου είναι μεγάλο ολίσθημα, διότι ο Χριστός Αναστήθηκε ξημερώματα και πως οποιαδήποτε άλλη απόφαση προσβάλλει το δόγμα. Από την άλλη, θεωρεί πως θα είναι αμαρτία όσοι νηστεύουν να σταματήσουν τον αγώνα τους, καθώς θα αναγκαστούν να κοινωνήσουν και να φάνε νωρίτερα από το προβλεπόμενο ή στην καλύτερη περίπτωση θα πρέπει να περιμένουν για να φάνε τα ξημερώματα. Τώρα τι να πω, αύριο θα δείξει τι θα γίνει τελικά, άλλα μάλλον θα γίνει αυτό που έχει ανακοινώσει».


Μητροπολίτης Κυθήρων: Το εμβόλιο παρασκευάζεται από έμβρυα εκτρώσεων, μην το δεχτείτε

Πέρσι ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ προχωρούσε σε αδιανόητες αναφορές σε σχέση με τον κορωνοϊό και το εμβόλιο. Όπως είχε πει, επικαλούμενος… πληροφορίες από την Ιταλία, «το εμβόλιο παρασκευάζεται από έμβρυα εκτρώσεων» και καλούσε τους πιστούς να μην το δεχτούν. «Μια είδηση από την γειτονική Ιταλία από ορθοδόξους χριστιανούς που επικοινωνούν μαζί μου οι άνθρωποι αυτοί με πολλή αγάπη, είπαν το εξής οι άνθρωποι αυτοί με ανησυχία μεγάλη ότι τα νέα εμβόλια που κυκλοφορούν από σήμερα και άρχισε από τους άρχοντες η χρήση, αυτά γίνονται και παρασκευάζονται με το προϊόν των εκτρώσεων.


Είναι πολύ φοβερό αυτό αδελφοί μου και έχουν ανησυχήσει οι χριστιανοί της δύσεως οι Παπικοί και απευθύνθηκαν εις τον αρχηγό τους τον Πάπα και εκείνος βέβαια τους καθησύχασε και τους λέει: «έτσι είναι αλλά κατ’ οικονομίαν θα το δεχτούμε για την υγεία των ανθρώπων». Αυτό όμως είναι μεγάλο λάθος και εκείνος βεβαίως βρίσκεται εκτός της μιας αγίας καθολικής και αποστολικής εκκλησίας και δεν μπορούμε να υπολογίσουμε την γνώμη του, αλλά εμείς οι ορθόδοξοι δεν μπορούμε να δεχθούμε κάτι τέτοιο». Οι δηλώσεις αυτές, προκάλεσαν εισαγγελική παρέμβαση.

 Athensmagazine.gr:



Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html