Δώρο Πάσχα: Πώς θα πληρωθεί - Τι θα ισχύσει για όσους ήταν σε αναστολή « Enimerosi 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Γυναίκα έπεσε από τον 2ο όροφο (βίντεο)

 Συναγερμός σήμανε στο ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη. Μία γυναίκα, περίπου 80 ετών, έπεσε από μπαλκόνι 2ου ορόφου στην οδό Ηρακλείας, στις 40 Εκκλησι...

Κυριακή, 28 Μαρτίου 2021

Δώρο Πάσχα: Πώς θα πληρωθεί - Τι θα ισχύσει για όσους ήταν σε αναστολή

Κατηγορία Οικονομία στις   9:05 π.μ.  |  Κυριακή, 28 Μαρτίου 2021

 

Με μικτή χρηματοδότηση θα πληρωθούν το Δώρο Πάσχα, όπως όλα δείχνουν, οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης εργασίας από τις αρχές του χρόνου. 

Στο υπουργείο Εργασίας εξετάζουν σύμφωνα με πληροφορίες του enikonomia.gr, όλα τα ενδεχόμενα για το πώς θα καταβληθεί το φετινό δώρο και η παρούσα υγειονομική κατάσταση μαρτυρά ότι θα αξιοποιηθεί το μοντέλο πληρωμών που χρησιμοποιήθηκε τα περασμένα Χριστούγεννα.

Το Δώρο Πάσχα υπολογίζεται με βάση τον χρόνο εργασίας εντός του πρώτου τετραμήνου του έτους, δηλαδή εντός της περιόδου από 1η Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου. Αν ακολουθηθεί το μεικτό σύστημα πληρωμής του, αυτό σημαίνει ότι εργαζόμενοι θα πληρωθούν σε δύο τμήματα.

Το πρώτο «κομμάτι» του δώρου θα καταβληθεί από το κράτος και οι δικαιούχοι θα λάβουν την αναλογία για τη χρονική περίοδο αναστολής της σύμβασης εργασίας από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο, με βάση υπολογισμού τα 534 ευρώ της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Από την πλευρά τους οι εργοδότες θα πληρώσουν το μερίδιο για τις ημέρες που οι εργαζόμενοί τους δούλεψαν. Δηλαδή, για τις ημέρες που εντός του τετραμήνου (Ιανουάριος-Απρίλιος) δεν τελούσαν σε αναστολή σύμβασης εργασίας. Σε αυτή την περίπτωση η βάση υπολογισμού θα είναι ο ονομαστικός μισθός του εργαζόμενου.

Έτσι, ένας εργαζόμενος με μισθό 800 ευρώ, του οποίου η σύμβαση είχε ανασταλεί τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο, αλλά τον Απρίλιο άρχισε ξανά να εργάζεται, θα λάβει περίπου 100 ευρώ από τον εργοδότη του και τα διπλάσια, δηλαδή 200 ευρώ από το κράτος.

Να σημειωθεί ότι αν κάποιος εργαστεί ολόκληρο το χρονικό διάστημα, δηλαδή από 1η Ιανουαρίου έως και 30 Απριλίου, δικαιούται να λάβει μισό μηνιαίο μισθό αν αμείβεται με μισθό και 15 ημερομίσθια αν αμείβεται με ημερομίσθιο, ενώ εάν εργαστεί για μικρότερο χρονικό διάστημα θα λάβει αναλογία. Η πληρωμή του Δώρου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Απριλίου.

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html