Αλλαγή και στα Σαββατοκύριακα: Από αυτή την ώρα θα πρέπει πια να κλειστούμε στο σπίτι « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Αλλαγή και στα Σαββατοκύριακα: Από αυτή την ώρα θα πρέπει πια να κλειστούμε στο σπίτι

Κατηγορία Κορονοϊός στις   8:49 π.μ.  |  Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021


Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την αναχαίτιση του κορωνοϊού ανακοινώθηκαν από τον Νίκο Χαρδαλιά, εμπεριέχοντας αρκετές αλλαγές σχετικά με το lockdown, που ήδη ίσχυε, με μία εξ αυτών να αφορά την απογευματινή απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα.

Συγκεκριμένα, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.

Κορωνοϊός: Σε αυτές τις περιοχές ισχύει η νέα απαγόρευση κυκλοφορίας

Συγκεκριμένα στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) κατατάσσεται η Περιφέρεια Αττικής, καθώς και οι ακόλουθες Περιφερειακές Ενότητες: Αχαΐας, Αρκαδίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Λευκάδας (εκτός από το Μεγανήσι), Φθιώτιδας, Αργολίδας, Κορινθίας, Θεσπρωτίας, Άρτας, Σάμου, Βοιωτίας, Χίου, Αιτωλοακαρνανίας, Ρόδου, Ηρακλείου και Ευβοίας (εκτός από τη Σκύρο). Επίσης, στο συγκεκριμένο επίπεδο κατατάσσεται και ο Δήμος Καλυμνίων.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε πως από την αλλαγή της απαγόρευσης κυκλοφορίας εξαιρείται η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών.

Παράλληλα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε αλλαγές στον τρόπο χρήσης των SMS κατ' εξαίρεση μετακίνησης για τους κωδικούς 2, 3 και 6, οι οποίες θα τεθούν σε εφαρμογή από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης, ως και το πρωί της 16ης Μαρτίου.

Ξεχάστε όσα ξέρατε: Η σαρωτική αλλαγή στον «κωδικό 6» που βάζει… τέλος στη σωματική άσκηση

Όσοι περπατάτε πάνω από δύο χιλιόμετρα καθημερινά λόγω της καραντίνας, καλό θα ήταν να ξεχάσετε όσα γνωρίζατε σχετικά με τον «κωδικό 6» για τις επόμενες δύο εβδομάδες, με μια σαρωτική αλλαγή να ακυρώνει, επί της ουσίας, τη σωματική άσκηση.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, συγκεκριμένα, εξέφρασε την ανησυχία για τις μεταλλάξεις και τη διασπορά τους σε όλη την Ελλάδα, κάτι που οδηγεί την κυβέρνηση σε διαφοροποιήσεις στα μηνύματα.

Κορωνοϊός: Η σημαντική αλλαγή για τον «κωδικό 6» που αλλάζει τα σχέδια όσων θέλουν να αθληθούν

Η πιο σημαντική αναφορά, μεταξύ των νέων μέτρων, για τα SMS στο 13033, που αφορά στην άθληση ή βόλτα με κατοικίδιο. Αυτή θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί δηλαδή να στείλει κωδικό 6 κανείς σε όλη την Ελλάδα να μεταβεί με το αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι ακόμη κι αν αποφασίσει να περπατήσει κάποιος, τότε δεν μπορεί να πάει πολύ μακριά. Κι αυτό, γιατί επιτρέπεται μόνο εντός του Δήμου, ή εντός δύο χιλιομέτρων.

athensmagazine.gr:

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html