Έκαψες τη γλώσσα σου από τον καφέ; Έτσι θα γλιτώσεις τον πόνο! « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Έκαψες τη γλώσσα σου από τον καφέ; Έτσι θα γλιτώσεις τον πόνο!

Κατηγορία Ενδιαφέροντα στις   5:00 μ.μ.  |  Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021



Είναι ένα καθημερινό πρόβλημα.

Τώρα που κάνει κρύο και πίνουμε ζεστά αυτό το πρόβλημα είναι σύνηθες. Επίσης τα φαγητά καμιά φορά δεν προλαβαίνουν να κρυώσουν διότι είμαστε λαίμαργοι και πεινάμε σαν λύκοι.

Σίγουρα θα το έχεις πάθει, ειδικά αν είσαι σούπερ λιχούδης. Μόλις σου σέρβιραν ένα μπολ με καυτή κοτόσουπα. Η μυρωδιά σου έχει σπάσει τη μύτη και περίμενες τόσες ημέρες να την γευτείς.

Αυτά είναι τα φαγητά που πρέπει να τρώμε το χειμώνα

Έλα όμως που ποτέ δεν προσέχεις και καις τη γλώσσα σου συνεχώς. Δεν θέλουμε κάτι τέτοιο οπότε καλό είναι να περιμένεις λίγο. Σε περίπτωση όμως που τελικά καείς, πρέπει να κάνεις μία συγκεκριμένη κίνηση που θα σε σώσει από τον πόνο.

Καταρχάς, αμέσως μετά το κάψιμο κάνε μπουκώματα με κρύο νερό ή, ακόμα καλύτερα, με κρύο ρόφημα χαμομηλιού. Πάρε ένα παγάκι και πέρασέ το μερικές φορές από το πονεμένο σημείο. Πασπάλισε το καμένο σημείο της γλώσσας σου με ζάχαρη και άφησέ την επάνω όσο περισσότερο μπορείς. Απόφυγε να πιεις ζεστό ρόφημα ή να φας ζεστό φαγητό.

Μην ανησυχήσεις πάντως αν για λίγες μέρες δεν έχεις γεύση στο συγκεκριμένο σημείο και ίσως το νιώθεις τραχύ και μουδιασμένο. Είναι φυσιολογικό. Κι αυτό γιατί με ένα καυτό ρόφημα ή φαγητό καταστρέφονται κάποιες γευστικές απολήξεις που βρίσκονται στις ρωγμές της γλώσσας μας. Ωστόσο, σε υγιείς οργανισμούς αυτές οι απολήξεις αναδημιουργούνται πλήρως μέσα σε δύο εβδομάδες και όλα επανέρχονται στη φυσιολογική τους κατάσταση.



Πηγή: ratpack.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html