«Μαύρα» μαντάτα από τον Σύψα « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

«Μαύρα» μαντάτα από τον Σύψα

Κατηγορία Κορονοϊός στις   10:00 π.μ.  |  Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

«Πρέπει να γίνει ό,τι πρέπει, σύντομα και έγκαιρα. Ό,τι κάναμε τον Μάρτιο. Δεν μπορούμε να περιμένουμε». Με τα λόγια αυτά, τα οποία αποκάλεσε προσωπική άποψη, ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας ζήτησε τοπικό lockdown στην Αττική. Ο Χαράλαμπος Γώγος από την πλευρά του ζήτησε να… αραιώσει ο κόσμος στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.


Ο Νίκος Σύψας, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (21.09.2020) στο Mega περιέγραψε την κατάσταση στην Αττική με μελανά χρώματα καθώς ο αριθμός των διασωληνωμένων έχει αυξηθεί και οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία αναφοράς πιέζονται.

«Μάλλον δεν πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Η επιδημία έχει μια έντονη ανοδική τάση, έχουμε πολύ κακά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά σχετικά με τις εισαγωγές και τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ΜΕΘ, την ηλικία των διασωληνωμένων που έχει κατέβει. Αυτή τη στιγμή το 70% των εισαγωγών αντιπροσωπεύουν ηλικιωμένοι και ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα. Έχουμε ένα κακό σκηνικό», είπε ο Νίκος Σύψας.

Επικαλούμενος δε στοιχεία τεχνικής έκθεσης του ευρωπαϊκού οργανισμού ECDC, που περιλαμβάνει «άσχημες προβλέψεις για τις επόμενες δέκα μέρες στην Ελλάδα με βάση τα μέτρα που είχαμε λάβει στις 8-10 Σεπτεμβρίου», ο γνωστός λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής για τον κορονοϊό προειδοποίησε ότι «το μοναδικό μέτρο το οποίο έχει θεαματική επίδραση στην επιδημία είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας, το lockdown».

Και εκφράζοντας, όπως είπε, την προσωπική του άποψη, τόνισε πως πρέπει να ληφθούν μέτρα έγκαιρα στην Αττική «για να χτυπήσουμε την επιδημία πριν ξεφύγει». «Η Αττική είναι στο πορτοκαλί και εάν δεν αποδώσουν τα μέτρα και φτάσει στο κόκκινο τότε θα πρέπει να λάβουμε πολύ πιο δραστικά μέτρα», σημείωσε.

Όπως είπε μπορεί να χρειαστεί απαγόρευση κυκλοφορίας για δύο εβδομάδες ή και κλείσιμο στην εστίαση και το λιανεμπόριο. Όλα όμως θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της επιδημίας. Κι αν η Αττική φτάσει στο «κόκκινο», τότε «θα κλείσουν και τα σχολεία. Οι περιορισμοί θα πρέπει να ληφθούν πριν μας προλάβει ο χειμώνας».
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html