Πότε και πόσα χρήματα θα πάρουν οι εργαζόμενοι που παραμένουν σε αναστολή και τον Μάιο; « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Πότε και πόσα χρήματα θα πάρουν οι εργαζόμενοι που παραμένουν σε αναστολή και τον Μάιο;

Κατηγορία Οικονομία στις   11:10 π.μ.  |  Δευτέρα 4 Μαΐου 2020


Ποιοι είναι οι δικαιούχοι της ειδικής αποζημίωσης...

- Πότε και πόσα χρήματα θα πάρουν...

Για ακόμα ένα μήνα, το Μάιο και όχι πέραν της 31η Μαΐου 2020, οι εργοδότες των επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή η πλήττονται βάσει ΚΑΔ θα έχουν την δυνατότητα να παρατείνουν την αναστολή μέρους των συμβάσεων όχι μεγαλύτερου του 60%. Το ύψος της ειδικής αποζημίωσης για τους μισθωτούς που θα παραμείνουν σε αναστολή και κατά την διάρκεια της παράτασης του ενός μήνα, θα υπολογισθεί αναλογικά στα 534 ευρώ.

Βασική προϋπόθεση για την παράταση της αναστολής είναι να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας με τις ίδιες μορφές συμβάσεων.

Αν ο εργοδότης παρατείνει την αναστολή συμβάσεων περισσοτέρων από το 60%, υποχρεούται να καταβάλλει ο ίδιος τις αποδοχές των εργαζομένων αυτών.

Έτσι, από τον επόμενο μήνα και ενώ σταδιακά θα ανοίγουν οι επιχειρήσεις θα λειτουργεί διπλό σύστημα. Ένα τμήμα των εργαζομένων θα επιστρέφει στην δουλειά του ενώ ένα άλλο τμήμα των εργαζομένων θα μπορεί να διατηρείται σε αναστολή και κατά την διάρκεια της παράτασης.
                                                                         
Επιπλέον, θα δινετια η δυνατότητα του εργοδότη να ανακαλεί την αναστολή πριν την ολοκλήρωση των 30 ημερών ή ακόμη και να την διακόπτει προκειμένου ο εργαζόμενος να επιστρέψει στην δουλειά του, καθώς οι επιχειρήσεις θα ανοίγουν σταδιακά, εβδομάδα την εβδομάδα. Συνεπώς, όσοι εργαζόμενοι δεν παραμείνουν σε αναστολή καθόλη την διάρκεια της παράτασης – δηλαδή για ένα ολόκληρο μήνα – αλλά μόνο για ένα τμήμα αυτής, τότε θα δικαιούνται στο επικρατέστερο σενάριο αναλογική αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Οι νέες αιτήσεις θα γίνονται με τον ίδιο τρόπο δηλαδή στην «Εργάνη» και στην πλατφόρμα support.

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης είπε πως η αναστολή και η χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού θα παραταθεί για όσο διάστημα χρειαστεί (δηλαδή και τον Ιούνιο) για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που εξακολουθούν να παραμένουν κλειστές για υγειονομικούς λόγους.

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html