Ποια αυτοκίνητα κρατούν περισσότερο καιρό οι ιδιοκτήτες τους; « Enimerosi 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Οριστικό: Τότε καταργείται το SMS στο 13033

 Τα μέτρα έναντι του κορωνοϊού καταργούνται με τον καιρό να περνά, με την κυβέρνηση να προχωρά σε νέο «πακέτο» αποδέσμευσης και άπαντες να π...

Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019

Ποια αυτοκίνητα κρατούν περισσότερο καιρό οι ιδιοκτήτες τους;

Κατηγορία Αυτοκίνητο στις   6:00 μ.μ.  |  Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019

Ποια αυτοκίνητα κρατούν περισσότερο καιρό οι ιδιοκτήτες τους;
Έρευνα της σελίδας iSeeCars σε πάνω από 5 εκατομμύρια μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στις ΗΠΑ, αποκαλύπτει το ποια μοντέλα μένουν για περισσότερο καιρό στα χέρια των πρώτων ιδιοκτητών τους, με το Toyota Land Cruiser να ξεχωρίζει, και μάλιστα με αρκετά μεγάλη διαφορά.

Να θυμίσουμε πως η σημερινή γενιά του μεγάλου 4x4 της Toyota πρωτοπαρουσιάστηκε το 2007 και ανανεώθηκε το 2015. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια το Land Cruiser (γνωστό ως Land Cruiser 200 σε αγορές εκτός ΗΠΑ) δέχθηκε μια σειρά από αναβαθμίσεις διατηρώντας όμως αναλλοίωτο το χαρακτήρα του, όπως και το παραδοσιακό πλαίσιο τύπου σκάλας.

Toyota Land Cruiser

Η λίστα με τα 10 πρώτα μοντέλα ανεξαρτήτως κατηγορίας έχει ως εξής:

Θέση Μοντέλο Έτη ιδιοκτησίας (μέσο όρο)
1 Toyota Land Cruiser 11,4
2 Chevrolet Corvette 10,5
3 Mercedes-Benz SL-Class 10,3
4 Audi TT 10,2
5 Ford Expedition 10,1
6 Ford Mustang 10
7 Toyota 4Runner 10
8 Porsche 911 9,9
9 Toyota Sequoia 9,9
10 Toyota Avalon 9,7
Chevrolet Corvette

Ένας από τους λόγους που αρκετά σπορτσκαρς φιγουράρουν στις πέντε από τις δέκα πρώτες θέσεις της λίστας (Chevrolet Corvette, Mercedes-Benz SL-Class, Audi TT, Ford Mustang και Porsche 911) είναι ότι αυτού του είδους τα οχήματα συνήθως δε χρησιμοποιούνται ως κύριο μέσο μεταφοράς, με αποτέλεσμα οι φθορές τους να είναι περιορισμένες σε βάθος χρόνου.

Μια ακόμη κατηγορία με πολλούς εκπροσώπους στη λίστα είναι τα επταθέσια SUV (Toyota Land Cruiser, Ford Expedition, Toyota 4Runner, Toyota Sequoia) και πιο συγκεκριμένα μοντέλα που διακρίνονται για την αξιοπιστία και την ευρυχωρία τους καθώς είναι αυτά που επιλέγουν συχνότερα μεγάλες οικογένειες. Ενδεικτικό είναι ότι SUV μικρότερου μεγέθους βρίσκονται σε χαμηλότερες θέσεις καθώς οι ιδιοκτήτες τους συχνά τα αντικαθιστούν με πιο ευρύχωρα όταν αυξάνονται τα μέλη της οικογένειας και μαζί οι μεταφορικές τους ανάγκες.

Toyota Avalon

Ενδιαφέρον έχει ότι το μοναδικό σεντάν στο top 10 είναι το Toyota Avalon (μεγαλύτερο από το δημοφιλές Toyota Camry) με μέσο όρο ιδιοκτησίας τα 9,7 έτη. Από πλευράς κατασκευαστών, ξεχωρίζει η Toyota με 4 εκπροσώπους στο top 10 ενώ ακολουθεί η Ford με 2.

Τα στοιχεία της μελέτης αφορούν πάνω από 5 εκατομμύρια αγοραπωλησίες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων με ηλικία άνω των 5 ετών, μεταξύ 2014 και 2018. Από τα αποτελέσματα αφαιρέθηκαν μοντέλα που δεν είναι πλέον στην παραγωγή. Το μέσο όρο για όλα τα οχήματα που συμμετείχαν ήταν 8,4 χρόνια ιδιοκτησίας.
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html