Δροσερό Μιλφέιγ με φύλλο σφολιάτας « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Δροσερό Μιλφέιγ με φύλλο σφολιάτας

Κατηγορία Συνταγές στις   5:00 π.μ.  |  Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019


Μια συνταγή για ένα δροσερό Μιλφέιγ με φύλλο σφολιάτας. Σερβίρετε το γλύκισμα, δροσερό από το ψυγείο και απολαύστε το όλες τις ώρες σε όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας (2 φύλλα)

60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής

2 καψουλίτσες βανίλιας

300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά

50 γρ. ζάχαρη άχνη

τρούφα σοκολάτας για γαρνίρισμα



Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC και στρώνετε με λαδόκολλα το ταψί του φούρνου. Κόβετε το κάθε φύλλο σφολιάτας σε 4 ίσα παραλληλόγραμμα κομμάτια και

στη συνέχεια κάθε παραλληλόγραμμο στη μέση [δηλ. συνολικά θα έχετε 16 τετράγωνα κομμάτια σφολιάτας]. Τα στρώνετε στο ταψί, τα “τρυπάτε” σε διάφορα σημεία με ένα

πιρούνι, τα πασπαλίζετε με τη κρυσταλλική ζάχαρη [*] και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λ μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσει καλά.

Φτιάχνετε τη κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής, προσθέτοντας επιπλέον και τις 2 βανίλιες. Μόλις είναι έτοιμη τη κατεβάζετε από τη φωτιά, τη μεταφέρετε σε μπολ τη σκεπάζετε με με μεμβράνη και την αφήνετε να κρυώσει καλά.

Εν τω μεταξύ χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε πηχτή σαντιγί. Μόλις κρυώσει η κρέμα ζαχαροπλαστικής τη χτυπάτε καλά να αφρατέψει και προσθέτετε το 1/3 της σαντιγί ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ ή σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

Συναρμολόγηση: Σε μεγάλη επιφάνεια στρώνετε 4 ψημένα κομμάτια σφολιάτας και με μια σπάτουλα στρώνετε από πάνω το 1/3 της κρέμας.

Σκεπάζετε με τα άλλα 4 ψημένα φύλλα σφολιάτας πιέζοντάς τα ελαφρά επάνω στη κρέμα και στρώνετε από πάνω το άλλο 1/3 της κρέμας.

Συνεχίζετε τη διαδικασία με στρώση 4 κομμάτια σφολιάτας το τελευταίο 1/3 της κρέμας και τελειώνετε με τα 4 τελευταία κομμάτια σφολιάτας.

Απλώνετε το υπόλοιπο 2/3 της σαντιγί πάνω από τα κομμάτια σφολιάτας και γαρνίρετε με τρούφα σοκολάτας και προαιρετικά με ζάχαρη άχνη.

Εναλλακτικά για τους φίλους της σαντιγί: Για μια ανάλαφρη, εύκολη, γρήγορη έκδοση της συνταγής, για Μιλφέιγ light, αντικαταστείστε τη κρέμα ζαχαροπλαστικής με σαντιγί.

Χτυπήστε 700 ml κρέμα γάλακτος πλήρη με 100 γρ. ζάχαρη άχνη και στρώστε τη ανάμεσα στα φύλλα σφολιάτας. Όλη η άλλη διαδικασία μένει ως έχει. Οι λάτρεις της σαντιγί θα έχετε ένα ανάλαφρο γλύκισμα ψυγείου.

[*] Η ζάχαρη πάνω στα φύλλα σφολιάτας βοηθά να μη “μουλιάζει” το φύλλο με τη κρέμα.
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html