Το ένα πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα πολιτική δεδομένων του Facebook « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Το ένα πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα πολιτική δεδομένων του Facebook

Κατηγορία Facebook στις   8:00 μ.μ.  |  Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Στον απόηχο του σκανδάλου με την Cambridge Analytica, το Facebook ανανέωσε και επισήμως την πολιτική δεδομένων του για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, ξεκαθαρίζοντας μερικές λεπτομέρειες σχετικά με το πώς συγκεντρώνει και χρησιμοποιεί τα δεδομένα των χρηστών του. 

Η νέα πολιτική δεδομένων του Facebook αποτελείται από 4.200 λέξεις, σε αντίθεση με την προηγούμενη που μετρούσε 2.700, όπως αναφέρει το Wall Street Journal. Το πιο σημαντικό, όμως, που πρέπει να γνωρίζετε είναι πως ενώ η νέα πολιτική δεν ζητάει κάτι παραπάνω από το να συμφωνήσετε με τους παλιούς όρους του Facebook, αποκαλύπτει πως το Facebook έχει πληροφορίες για ανθρώπους που δεν συμφώνησαν ποτέ με τους όρους παροχής υπηρεσιών του.

Όπως ανέφερε ο Zuckerberg πολλές φορές κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στο δικαστήριο, το Facebook έχει πρόσβαση στα δεδομένα που του προσφέρουν οι χρήστες του, είτε αυτό είναι να δέχεστε πως ο λογαριασμός σας θα είναι συνδεδεμένος με μία τρίτη εφαρμογή όπως το Spotify ή το Candy Crush, είτε με το να ανεβάσετε τις επαφές και τα μηνύματά σας από το κινητό για να βρείτε φίλους. Αλλά στην ανανεωμένη πολιτική δεδομένων του Facebook, φαίνεται πως το Facebook συγκεντρώνει ένα μεγάλο ποσοστό πληροφοριών σχετικά με τις συσκευές που χρησιμοποιείτε για να μπείτε στο Facebook -συμπεριλαμβανομένων των "λειτουργικού συστήματος, εκδοχή λογισμικού, επίπεδο μπαταρίας, ισχύ σήματος, διαθέσιμο χώρο αποθήκευσης, τύπο προγράμματος περιήγησης, ονόματα και τύπους εφαρμογών, αρχείων και τα πρόσθετα".

Σε συνδυασμό με αυτό, το Facebook συλλέγει πληροφορίες σε μία κατηγορία που αναφέρεται ως "λειτουργίες συσκευής". Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει "πληροφορίες για λειτουργίες και συμπεριφορές που εκτελούνται στη συσκευή, όπως αν ένα παράθυρο είναι μπροστά ή στο background ή κινήσεις του ποντικιού". Στην ανανεωμένη πολιτική, το Facebook αναφέρει πως συγκεντρώνει δεδομένα από τις κινήσεις του ποντικιού καθώς μπορεί "να βοηθήσει να ξεχωρίζουν οι άνθρωποι από τα bots".

To Facebook μπορεί επίσης να βρει την τοποθεσία σας, κάτι το οποίο πιθανόν ήδη γνωρίζετε, καθώς μπορείτε να ανοίξετε τις ρυθμίσεις τοποθεσίας για το app στο κιντό σας. Αλλά εδώ δεν μιλάμε απλά για τη φυσική τοποθεσία σας -μιλάμε και για την διαδικτυακή σας παρουσία. Το Facebook αναφέρει πως γνωρίζει συγκεκριμένα πράγματα για εσάς από "τις πληροφορίες που του επιτρέπετε να λαμβάνει μέσα από τις ρυθμίσεις της συσκευής σας, όπως την πρόσβαση στην τοποθεσία σας μέσω GPS, την κάμερα και τις φωτογραφίες σας". Όπως σημειώνει το Wall Street Journal, "η εταιρεία δεν σταματά να εντοπίζει την τοποθεσία σας όταν απενεργοποιείτε τις ρυθμίσεις τοποθεσία σας. Η πολιτική λέει πως μπορεί να βρει την τοποθεσία σας από ένα σημεία δεδομένων, όπως την διεύθυνση IP ή κοντινά σημεία πρόσβασης Wi-Fi."

Αλλά το πιο ανατριχιαστικό της υπόθεσης σχετικά με τον εντοπισμό είναι πως "[το Facebook] μπορεί να σας εντοπίσει ακόμα κι αν δεν έχετε λογαριασμό στο Facebook," σύμφωνα με το Wall Street Journal. Κομμάτι αυτού είναι ενδεχομένως το γεγονός πως το Facebook λέει πως μπορεί να συγκεντρώσει "πληροφορίες για άλλες συσκευές που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση ή στο δίκτυό σας".

Αν κάτι από τα παραπάνω σας δημιουργεί εκνευρισμό, απλά θυμηθείτε πως το Facebook συγκεντρώνει τις πληροφορίες σας κατ' αυτόν τον τρόπο από τότε που συμφωνήσατε στους όρους χρήσης του όταν ανοίξατε τον λογαριασμό σας. Τίποτα από τη νέα πολιτική δεδομένων του Facebook δεν έχει αλλάξει, μόνο η ανανεωμένη εκδοχή της, όπως υποσχέθηκε το Facebook, μέσω της οποίας διατυπώνει μερικές από τις ανησυχίες που άρχισαν να εκφράζουν οι χρήστες από τότε που κυκλοφόρησαν τα νέα πως η Cambridge Analytica χρησιμοποιούσε προσωπικά δεδομένα χρηστών. 

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html