Στα πρότυπα του διδύμου Τετέι – Παντελίδης, το Τριφύλλι κοιτάζει προσεκτικά δύο δικά μας παιδιά, που αυτή τη στιγμή παίζουν στο εξωτερικό
Είναι ένα extreme makeover αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στον Παναθηναϊκό. Και ακόμα είμαστε μόλις στην αρχή. Είναι τέτοια η επαγγελματική αύρα και τόσο πολύτιμο το expertise του Ράφα Μπενίτεθ ώστε δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Πόσο μάλλον καθώς δεν είναι δα πως το Τριφύλλι είναι υπόδειγμα λειτουργίας ως οργανισμός. Η αλλαγή συνεπώς δεν είναι απλώς επιθυμητή, είναι απαραίτητη.
Ο Ισπανός τεχνικός έχει πάρει το ελεύθερο από τον Γιάννη Αλαφούζο να κάνει τις κινήσεις που θα κρίνει απαραίτητες προκειμένου να χτίσει την ομάδα όπως την θέλει. Αυτό σε πρώτη φάση συνεπάγεται 5 μεταγραφικές προσθήκες. Οι πρώτες κινήσεις θα γίνουν στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι. Περισσεύει χώρος για Έλληνες σε αυτή τη διαδικασία; Η απάντηση είναι ένα μεγάλο «ναι».
Γιατί ταυτόχρονα με την αλλαγή στον πάγκο, ο Παναθηναϊκός έχει αναγάγει σε προτεραιότητα την τόνωση του ελληνικού στοιχείου στο ρόστερ του. Σε αυτήν την κατεύθυνση άλλωστε εντάσσεται η απόκτηση των Τετέι – Παντελίδη από την Κηφισιά. Ποιοι είναι οι επόμενοι «δικοί» μας που θα μπορούσαν να φορέσουν την πράσινη φανέλα, πάντα βέβαια με το «ΟΚ» του Ράφα Μπενίτεθ;
Στα ραντάρ του Παναθηναϊκού βρίσκονται οι Χρήστος Αλεξίου και Πάνος Κατσέρης. Ο πρώτος είναι ο αρχηγός της Κ20 της Ίντερ, ένας δυναμικός και ηγετικός κεντρικός αμυντικός. Aριστεροπόδαρος, με ύψος 186 εκατοστά, δεν είναι ο τύπος που θες να σε κοντράρει στις μονομαχίες, ενώ ξεχωρίζει για τη refuse to lose νοοτροπία του. Και ο δεύτερος, της γαλλικής Λοριάν, είναι ένα «σφαιράτο» και δυνατό δεξί μπακ, με πολύ καλή σέντρα, ο οποίος παίζει άνετα όλη την πλευρά, έχοντας μάθει από μικρή ηλικία να μην τρομάζει με τα εμπόδια, αλλά να τα βλέπει ως πρόκληση.
Δύο Έλληνες του εξωτερικού, φουλ ταλαντούχοι και με πολύ μεγάλα περιθώρια εξέλιξης, που φωνάζουν πως αξίζουν μια ευκαιρία για να αλλάξουν επίπεδο. Είναι αυτονόητο πως θα είναι ευλογία για αμφότερους να δουλέψουν με έναν προπονητή του status του Ράφα Μπενίτεθ. Όλα αυτά βέβαια είναι ακόμα στο «υπό εξέταση». Με το που πιάσει δουλειά ο Ισπανός προπονητής και αφού περάσει πρώτα το απαραίτητο διάστημα προσαρμογής, θα αρχίσει να φαίνεται πολύ πιο καθαρά ποια από τα διάφορα σενάρια που ακούγονται έχουν βάση και ποια όχι. Το δεδομένο, ξαναλέμε, είναι πως ο Παναθηναϊκός θέλει να ενισχυθεί και με Έλληνες ταλαντούχους παίκτες και οι Χρήστος Αλεξίου και Πάνος Κατσέρης κολλάνε άρτια στην περιγραφή. Όπως νωρίτερα οι Τετέι – Παντελίδης.
sportdog.gr
Σας άρεσε; Πατήστε... |
---|