Επανεμφάνιση Πάνου Καμμένου: «Αν φτιάξει κόμμα ο Σαμαράς, θα επιστρέψω στην πολιτική» « Enimerosi 247

Translate

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Συμβαίνει τώρα

61χρονος εντοπίστηκε νεκρός

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2025

Επανεμφάνιση Πάνου Καμμένου: «Αν φτιάξει κόμμα ο Σαμαράς, θα επιστρέψω στην πολιτική»

Κατηγορία Πολιτική στις   Ιουλίου 16, 2025  |  Τετάρτη 16 Ιουλίου 2025



 Ο Πάνος Καμμένος, πρώην πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, κάνει ηχηρή επανεμφάνιση, αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της κρίσιμης περιόδου και αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στην πολιτική σκηνή – υπό μία προϋπόθεση: την ίδρυση κόμματος από τον Αντώνη Σαμαρά.


Πολιτικό παρασκήνιο 2015: Ηχογραφήσεις, Ομπάμα και Grexit

Ο Πάνος Καμμένος επιβεβαιώνει ότι υπήρχαν ηχογραφημένα πρακτικά του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών του 2015, στα οποία καταγράφεται όλη η συζήτηση των ηγετών για το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Όπως δηλώνει, το δημοψήφισμα αποφασίστηκε ως εργαλείο πίεσης προς τους Ευρωπαίους εταίρους, με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να επεμβαίνει τηλεφωνικά για να αποτραπεί το σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ.


Ο Καμμένος αποκαλύπτει ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε απευθυνθεί στη Ρωσία μέσω του Παναγιώτη Λαφαζάνη για εκτύπωση νομισμάτων σε περίπτωση Grexit, αλλά ο Βλαντιμίρ Πούτιν αρνήθηκε να εμπλακεί ενεργά, κλείνοντας ουσιαστικά κάθε πόρτα εξόδου από την ΕΕ.

Δημοσκόπηση Σ0Κ για τον ΣΥΡΙΖΑ,

Οι σχέσεις με τον Τσίπρα, τα ενιαία ψηφοδέλτια και η Συμφωνία των Πρεσπών

Ο πρώην υπουργός μιλάει με πικρία για τη στάση του Αλέξη Τσίπρα, αποκαλύπτοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε κοινά ψηφοδέλτια με τους ΑΝΕΛ, ενώ παράλληλα συζητούσε κρυφά με βουλευτές του κόμματός του για τη Συμφωνία των Πρεσπών.


Κατηγορεί τον Τσίπρα ότι τον «κορόιδεψε», ενώ τον χαρακτηρίζει «Καραμανλή της Αριστεράς», τονίζοντας πως ίσως του ζητηθεί να επιστρέψει στην ηγεσία, αλλά «θα είναι πλέον αργά».


Καραμανλής, Παυλόπουλος και άγνωστες πολιτικές αποφάσεις

Ο Πάνος Καμμένος αποκαλύπτει πως ο Κώστας Καραμανλής αρνήθηκε τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα ο Αλέξης Τσίπρας να στραφεί στον Προκόπη Παυλόπουλο. Ο ίδιος θεωρεί ότι πολλές κρίσιμες αποφάσεις πάρθηκαν χωρίς ενημέρωση των πολιτών και χαρακτηρίζει εκείνη την περίοδο ως τη σημαντικότερη της πολιτικής του διαδρομής.


Κυβέρνηση εθνικής ενότητας με… ατζέντα Τραμπ

Σε μια ανατρεπτική πρόταση, ο Πάνος Καμμένος προτείνει σύμπραξη βουλευτών από όλα τα κόμματα χωρίς εκλογές, για τη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Σκοπός της, σύμφωνα με τον ίδιο, θα ήταν η προώθηση της ατζέντας Τραμπ στην Ελλάδα.


Ονομαστικά αναφέρει πολιτικά πρόσωπα όπως Άδωνις Γεωργιάδης, Κυριάκος Πιερρακάκης και Νίκος Δένδιας ως κατάλληλους για τέτοια αποστολή, ενώ χαρακτηρίζει τον Κωστή Χατζηδάκη «πολύ ευρωπαίο» και άρα ασύμβατο με μια τέτοια πορεία.

Οι επιχειρηματίες που θα στήριζαν το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα

Σαμαράς και πολιτική επιστροφή: «Θα επιστρέψω μόνο αν εμφανιστεί»

Ο Καμμένος είναι ξεκάθαρος: η μόνη περίπτωση να επιστρέψει στην πολιτική, είναι αν ο Αντώνης Σαμαράς αποφασίσει να ιδρύσει νέο κόμμα. Τον χαρακτηρίζει «επικίνδυνη λύση για τον τόπο» και «απατεώνα της Δεξιάς», κατηγορώντας τον ότι δεν εκπροσωπεί ούτε συντηρητικές αξίες ούτε φιλελεύθερες ιδέες.



Θετικά λόγια για Μητσοτάκη και τη νέα πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα


Αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, δηλώνει πως πολλοί τον υποτίμησαν, αλλά τελικά απέδειξε μεθοδικότητα και σταθερότητα. Τέλος, χαρακτηρίζει τη νέα Αμερικανίδα πρέσβη στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ, ως «πολύ μεγάλη τύχη» για τη χώρα.


Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html