Το σφυρί του Ράδιο Κορασίδη, το φλέρτ Βακάκη με Φουρλή και οι δυσάρεστες ειδήσεις Jumbo « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Το σφυρί του Ράδιο Κορασίδη, το φλέρτ Βακάκη με Φουρλή και οι δυσάρεστες ειδήσεις Jumbo

στις   9:10 π.μ.  |  Παρασκευή 19 Απριλίου 2024



Πάνω από δύο δεκαετίες έχουν περάσει από τη στιγμή που η Ράδιο Κορασίδης, η άλλοτε κραταιά αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών είχε αρχίσει να εμφανίζει σοβαρά προβλήματα. Η εταιρεία υπό τον Αντώνη Κορασίδη, γιο του ιδρυτή, κατέρρευσε το 2005. Είκοσι χρόνια μετά βγαίνει στον πλειστηριασμό εκ νέου ακίνητο φιλέτο της πτωχευμένης αλυσίδας που βρίσκεται στον Πειραιά.


Το σφυρί θα χτυπήσει στις 23 Μαΐου με τιμή πρώτης προσφοράς τα 4,5 εκατ. ευρώ για τρια συνενωμένα ακίνητα. Όσοι ενδιαφέρονται πρέπει να καταβάλουν σαν εγγυοδοσία το ποσό του ενός τρίτου της τιμής πρώτης προσφοράς. Α και να μην ξεχάσω η δαπάνη μεταβίβασης και τα έξοδα (περιλαμβανομένου του κόστους νομιμοποίησης τυχόν αυθαιρέτων κατασκευών, ο ΕΝΦΙΑ κ.λπ.) βαρύνουν τον υπερθεματιστή.




Το φλέρτ Βακάκη με Φουρλή



Κατά την ενημέρωση των αναλυτών ο Απόστολος Βακάκης έκανε γνωστό επίσης την είσοδο της Jumbo στην Trade Estates του ομίλου Fourlis. Το μερίδιο που έλαβε ήταν 1% του μετοχικού κεφαλαίου, όμως απέφυγε να κάνει γνωστό το ύψος της συναλλαγής. «Η απόφασή μας ήταν ψήφος εμπιστοσύνης, πως εάν βελτιωθούν οι συνθήκες στην Ελλάδα τότε έχουν λόγο να υπάρχουν αυτού του είδους οι εταιρείες. Θέλουμε να συνεργαστούμε με την Trade Estates γι’ αυτό και λάβαμε την απόφαση να συμμετάσχουμε με ποσοστό 1% στο μετοχικό τους κεφάλαιο» είπε.


Οι ανατιμήσεις του Απόστολου


Βέβαια η χθεσινή τηλεδιάσκεψη της Jumbo με τους αναλυτές «έκρυβε» και μια δυσάρεστη έκπληξη για τους καταναλωτές, ευχάριστη όμως για τους επενδυτές. Ο Mr Jumbo εμμέσως πλην σαφώς προανήγγειλε αυξήσεις σε περίπτωση, όπως είπε, που οι διαταραχές των εμπορευματικών μεταφορών στην Ερυθρά Θάλασσα συνεχισθούν και το πρόβλημα αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα.


Όπως είπε χαρακτηριστικά απαντώντας σε ερώτηση αναλυτή: «Έχουµε µια πολύ καθαρή θέση σε ότι αφορά την τιμολογιακή μας πολιτική. Οσο το πρόβληµα στο Σουέζ είναι προσωρινό, οι τιµές θα πηγαίνουν µόνο προς τα κάτω. Εάν για λόγους που εµείς δεν µπορούµε να ελέγξουµε γίνει µόνιµο, είναι ξεκάθαρο ότι δεν µπορούµε να πιέσουµε τους προµηθευτές µας». Έσπευσε δε να επαναλάβει «έχουμε καταφέρει να απορροφήσουμε το κόστος της προσωρινής ανισορροπίας. Αν γίνει µόνιµη, όλη η στρατηγική µας θα αλλάξει».


Τι συνδέει τον Τζέιµς Μποντ με τον Τζεφ Μπέζος


Mια πολυετή επιχείρηση βιοµηχανικής κατασκοπείας µε πρωταγωνίστρια την Amazon και µεθόδους που παραπέµπουν σε Τζέιµς Μποντ έφερε στο φως η εφηµερίδα Wall Street Journal. Σύμφωνα με το δημοσίευμα εργαζόµενοι της Amazon συγκέντρωναν κρυφά επί σχεδόν µία δεκαετία πληροφορίες από ανταγωνιστές, όπως η Walmart και το eBay, για µια σειρά θεµάτων όπως οι τιµές, τα logistics και άλλες επιχειρηµατικές πρακτικές, τις οποίες στη συνέχεια οικειοποιούνταν. Αυτό γινόταν μέσω της Big River Services, μιας εταιρείας που αποτελεί «βραχίονα» της Amazon του Τζεφ Μπέζος.


Η Big River γεννήθηκε από ένα πρόγραµµα του 2015 µε τον κωδικό «Project Curiosity», χρησιµοποιούσε τις πωλήσεις της σε πολλές χώρες για να λάβει δεδοµένα τιµολόγησης, πληροφορίες logistics και άλλες λεπτοµέρειες σχετικά µε ανταγωνιστικές αγορές ηλεκτρονικού εµπορίου, και διοχέτευε για χρόνια αυτές τις πληροφορίες στην Amazon.


dnews gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html