Μεταγραφή-δώρο Μαρινάκη από Ισπανία σε Μεντιλίμπαρ - "Θυμίζει Στολτίδη" - Τον ήθελε και ο ΠΑΟΚ! ( « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Μεταγραφή-δώρο Μαρινάκη από Ισπανία σε Μεντιλίμπαρ - "Θυμίζει Στολτίδη" - Τον ήθελε και ο ΠΑΟΚ! (

στις   2:58 μ.μ.  |  Σάββατο 13 Απριλίου 2024



Μαζί με το συμβόλαιο παίρνει και χαφ - "Αργεντίνικο στυλ"! Ο Βάσκος "σφράγισε" την παραμονή του στο Λιμάνι με τη νέα συμφωνία και η διοίκηση του φέρνει παίκτη από την Ισπανία.





Νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό υπέγραψε και επίσημα ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, καθώς τα ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών επιβεβαιώθηκαν και ο Βάσκος τεχνικός θα παραμείνει και για την επόμενη σεζόν στο λιμάνι.


Ο ισχυρός άνδρας τού Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, είχε αποφασίσει να τελειώσει τη συνεργασία του με τον Κάρλος Καρβαλιάλ, αφού η ομάδα δεν πήγαινε καλά, και με μια επιθετική κίνηση έφερε, ίσως, ο,τι καλύτερο υπήρχε ελεύθερο σε προπονητή εκείνη την περίοδο (ας μην ξεχνάμε ότι μόλις την άνοιξη του 2023 ο Μεντιλίμπαρ είχε κερδίσει με τη Σεβίλλη το Europa League!), ενώ παράλληλα είχε φέρει στην ομάδα τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς και ενεργοποίησε ξανά τον Κριστιάν Καρεμπέ.


Η αλλαγή κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένη, καθώς η ομάδα βρίσκεται ξανά δυνατά στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου, ενώ πανηγύρισε και την πρόκριση μέχρι τους 8 τού Conference League - Και, ίσως, να έπεται συνέχεια μετά το 3-2 με τη Φενέρ. Ας δούμε μερικά πράγματα για τον Μεντιλίμπαρ, πριν φτάσουμε στο... δωράκι που μπορεί να ζητήσει από τον Βαγγέλη Μαρινάκη το προσεχές καλοκαίρι ο Ισπανός τεχνικός.




"Έχει φάει με το κουτάλι τα γήπεδα - Πρωταθλητισμό με τη Σεβίλλη - Δεν τον πίστευαν οι Ισπανοί"

Ο 63χρονος προπονητής έγινε γνωστός από την περσινή θητεία του στη Σεβίλλη αλλά, γενικά, στην καριέρα του είχε εργαστεί σε ομάδες όπως η Εϊμπάρ, η Λεβάντε, η Οσασούνα, η Λεβάντε. Του αρέσει η ένταση στο παιχνίδι της ομάδας του, θέλει παίκτες που να μαρκάρουν και έχει αποδείξει, ήδη, ότι δεν θα φάει σκαλώματα με ονόματα - Θα πορευτεί με τους παίκτες που θα κάνουν τη δουλειά του, δεν θα κοιτάξει αν παίρνει κάποιος 1,5 εκατ. ευρώ (άρα πρέπει να παίξει) ή αν κάποιος ήταν βασικός μέχρι να έρθει εκείνος στον Ολυμπιακό. Στη Σεβίλλη ήταν πιο άνετος από κάποιο σημείο και μετά, έπαιζαν και καλή μπάλα. Τη Γιουνάιτεντ, για παράδειγμα, την είχε διαλύσει στον ημιτελικό τού Europa League.

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Λυκάκη, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στην Ισπανία, προκειμένου να εμπλουτίσουμε το ρεπορτάζ με νέες πληροφορίες.


"Είναι 63 ετών αλλά είναι τύπος πoυ έχει τα φάει τα γήπεδα με το κουτάλι. Aνέλαβε πέρσι τη Σεβίλλη λίγο πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, έκανε τις φοβερές προκρίσεις στο Europa League και, τελικά, το πήρε κιόλας. Έβγαλε και τη Σεβίλλη στο Champions League, αλλά ήταν η πρώτη μεγάλη ομάδα της καριέρας του. Ουσιαστικά έκανε πρωταθλητισμό με τη Σεβίλλη πέρσι τέτοια εποχή, παρότι οι Ισπανοι πίστευαν ότι δεν μπορεί να δώσει πράγματα σε μια ομάδα. Πήγε καλά αλλά τον έφαγαν νωρίς φέτος και, όπως φαίνεται, ακόμα το πληρώνουν στη Σεβίλλη", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε: "Παίζει απλά, ούτε πολύ τακτική και τέτοια, ούτε πολλές οδηγίες. Όσο πιο απλά γίνεται, να δώσει την μπάλα, να κάνει κίνηση, πάρα πολύ καλή περίπτωση προπονητή. Στην Ισπανία έπαιζε με 4-2-3-1 αλλά δεν έχει σκαλώματα παίζει και 4-3-3- και 4-3-2-1. Είχε κάνει καλή καριέρα στην Οσασούνα και την Εϊμπάρ - Είναι Βάσκος, παιδί της Μπιλμπάο παρότι δεν έχει προπονήσει την Αθλέτικ παρά για ένα μικρό διάστημα. Για να καταλάβεις, η Εϊμπάρ, που είναι μια κωμόπολη με 30.000 κατοίκους, είχε ανέβει και είχε μείνει στη La Liga 4-5 χρόνια με τον Μεντιλιμπάρ".

Οι λύσεις από την Ισπανία - "Δυνατός χαφ ο Εσκαλάντε, κλασικό αργεντίνικο στιλ - Δεν έχει μέλλον στη Σεβιλλη ο Χορδάν"

Πολλές φορές έχουμε γράψει ότι το προσεχές καλοκαίρι ο Ολυμπιακός θα κάνει οριστικό restart. Μάλιστα, φαίνεται ότι ο πεπειραμένος Ισπανός κάτι έχει στο νου του για την επόμενη μέρα του συλλόγου, καθώς είναι δεδομένο ότι δεν ήρθε στην Ελλάδα για να κάνει διακοπές. Τον ενδιαφέρει το παρόν και το μέλλον.


Το ρεπορτάζ από την Ισπανία, λοιπόν, που έφτασε στα αυτιά τού sportdog έφερε στο προσκήνιο έναν χαφ που έχει αυτά τα χαρακτηριστικά και έχει συνυπάρξει σε δύο ομάδες με τον Μεντιλίμπαρ: Τον Ζοάν Χορδάν! Ο 29χρονος Ισπανός χαφ είχε θητεία στην Εϊμπάρ με τον νυν προπονητή του Ολυμπιακού (-ο Μεντιλίμπαρ είχε πάνω από 200 ματς ως προπονητής της Εϊμπάρ), ενώ όταν πήγε στη Σεβίλλη ο τελευταίος τη περασμένη αγωνιστική περίοδο, τον βρήκε εκεί!

Φέτος δεν υπολογίζεται και δεν έχει μέλλον στην ισπανική ομάδα, το market value παραμένει στα 4 εκατ. ευρώ, και σίγουρα θα μπορούσε να αναλάβει αυτόν τον ρόλο που ψάχνει ο Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.


Η πληροφορία από την Ισπανία αναφέρει ότι και ο Γκονζάλο Εσκαλάντε, της Κάντιθ, που φαίνεται ότι φέτος δύσκολα θα "σώσει" την κατηγορία, θα είναι διαθέσιμος το προσεχές καλοκαίρι για τον Ολυμπιακό - Και με τον Εσκαλάντε είχε συνυπάρξει στην Εϊμπάρ ο Μεντιλίμπαρ και, μάλιστα, είχε δώσει τη φανέλα τού βασικού στο σπίτι.

"Δυνατός αμυντικός μέσος ο Εσκαλάντε, κλασικό αργεντίνικο στιλ. Αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να πάει σε τέτοιες λύσεις στον Ολυμπιακό ο Μεντιλίμπαρ", ανέφερε αρχικά ο Β. Λυκάκης και στη συνέχεια πρόσθεσε για τον Χορδάν: "Έχει συμβόλαιο με τη Σεβίλλη αλλά θα μπορούσε να απασχολήσει γιατί δεν παίζει και δεν φαίνεται να έχει μέλλον στην ομάδα".



 

"sportdog

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html