Φλέγονται για τρίτη ημέρα τα Πιέρια Όρη – Νωρίτερα ξεκινά η αντιπυρική περίοδος λόγω της κλιματικής αλλαγής « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

Φλέγονται για τρίτη ημέρα τα Πιέρια Όρη – Νωρίτερα ξεκινά η αντιπυρική περίοδος λόγω της κλιματικής αλλαγής

Κατηγορία Τοπικά νέα στις   12:50 π.μ.  |  Τετάρτη 3 Απριλίου 2024




Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα τα Πιέρια Όρη καίγονται, με την μεγάλη πυρκαγιά να καταστρέφει ανενόχλητη δύσβατη περιοχή μεγάλου φυσικού κάλλους.


Το ημερολόγιο γράφει 2 Απριλίου. Κι όμως, τα Πιέρια Όρη φλέγονται για τρίτη συνεχόμενη ημέρα. Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα σε μια δύσβατη περιοχή γεμάτη χαράδρες.


Πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για την κατάσβεση της προκειμένου να σταματήσουν την κατεύθυνση που έχει πάρει προς την Κοζάνη.


Οι επιστήμονες βρίσκονται πλέον σε κόκκινο συναγερμό. Η αντιπυρική περίοδος λόγω κλιματικής αλλαγής φαίνεται πως πλέον ξεκινά νωρίτερα. Ο θερμός και άνυδρος χειμώνας παράλληλα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν έχουν ξεράνει τα δασικά καύσιμα, διευκολύνοντας την ανάφλεξη τους.


Οι ειδικοί ανησυχούν. Το επερχόμενο καλοκαίρι όλοι φοβούνται ότι θα είναι το πιο εφιαλτικό σε σχέση με όλα τα προηγούμενα.


«Το καλοκαίρι αυτό θέλει ιδιαίτερη προσοχή και για καύσωνα και για πυρκαγιές. Η κατάσταση λοιπόν προϊδεάζει για ένα καλοκαίρι όπου αν συμβούν δασικές πυρκαγιές πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και προετοιμασμένοι», δήλωσε ο Χρήστος Ζερεφός, καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας.


Την ίδια ώρα οι πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες συνεχίστηκαν και σήμερα με τον κόσμο να κυκλοφορεί με καλοκαιρινά κοντομάνικα.


Το θερμόμετρο σήμερα έδειξε 31, 6 βαθμούς στο Άργος και στα Χανιά, 31,2 στο Λευκοχώρι Φθιώτιδας και 30,8 στην Αίγινα.


Κι όλα αυτά ενώ τα κύματα αφρικανικής σκόνης κάλυψαν και σήμερα πολλές περιοχές της χώρας.




Πηγή: megatv.com

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html