Άγιοι Ανάργυροι: Εξηγήσεις θα δώσουν έξι αστυνομικοί για το βράδυ που δολοφονήθηκε η Κυριακή - Αντιμετωπίζονται ως ύποπτοι « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Άγιοι Ανάργυροι: Εξηγήσεις θα δώσουν έξι αστυνομικοί για το βράδυ που δολοφονήθηκε η Κυριακή - Αντιμετωπίζονται ως ύποπτοι

Κατηγορία Αστυνομικό δελτίο στις   5:43 μ.μ.  |  Παρασκευή 12 Απριλίου 2024




Σε έγγραφες εξηγήσεις κλήθηκαν οι έξι αστυνομικοί του ΑΤ Αγίων Αναργύρων σχετικά με τη γυναικοκτονία της Κυριακής.


Πιο συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή "τρέχουν" δύο έρευνες από την ΕΛΑΣ. Το πειθαρχικό κομμάτι της ΕΔΕ και το ποινικό κομμάτι.


Σε ό,τι αφορά το πειθαρχικό σκέλος, έχουν κληθεί να δώσουν όλοι οι αστυνομικοί έγγραφες εξηγήσεις, κάτι που σημαίνει ότι όλοι αντιμετωπίζονται από τον ταξίαρχο ως ύποπτοι και έχουν περιθώριο πέντε ημέρες να απαντήσουν εγγράφως για το τι έκαναν και για το τι δεν έκαναν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Open.


Παράλληλα, έχουν ληφθεί καταθέσεις τόσο από τον προϊστάμενο όλων των αστυνομικών στους Αγίους Αναργύρους όσο και από τους συγγενείς και τον προϊστάμενο της βάρδιας της Άμεσης Δράσης.


Όλο το υλικό βρίσκεται στα χέρια των Αδιάφθορων της αστυνομίας.


Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη έρευνα οι αστυνομικοί δεν θα κληθούν να καταθέσουν, καθώς θεωρούνται ύποπτοι τέλεσης ποινικών αδικημάτων.


Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το Open, έχει ξεκαθαρίσει ποιες είναι οι ευθύνες του καθενός.


Τα ευρήματα της ΕΔΕ σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών


Για την αξιωματικό υπηρεσίας και τον υπό απόταξη σκοπό του αστυνομικού τμήματος Αγίων Αναργύρων, από την προκαταρκτική έρευνα των αξιωματικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, προκύπτουν σε αρχικό στάδιο, ενδείξεις της διάπραξης του αδικήματος παράλειψης που οδήγησε σε κίνδυνο ζωής.


Για την επόπτρια, την οδηγό της, και τον τηλεφωνητή του κέντρου της Άμεσης Δράσης, που της είπε ότι το "περιπολικό δεν είναι ταξί", εδραιώνεται αρχικά το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, χωρίς να αποκλείεται το επιπλέον αδίκημα παραλείψεων που οδήγησαν σε κίνδυνο ζωής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, που απομακρύνθηκε από τη θέση του, διαπιστώνεται ότι δεν έφερε άμεση ευθύνη, καθώς δεν είχε ενημερωθεί από την Αξιωματικό Υπηρεσίας για την καταγγελία της άτυχης Κυριακής, αλλά μετά τη δολοφονία της.


Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση, σε διοικητικό και πειθαρχικό επίπεδο, βρίσκεται στην τελική ευθεία, για την απόδοση ευθυνών στα στελέχη του Α.Τ. Αγίων Αναργύρων-Καματερού, με γρήγορους, όμως, ρυθμούς κινείται και η ποινική διαδικασία. Την προκαταρκτική που διέταξε ο εισαγγελέας την ανέθεσε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.


Πηγή: thetoc.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html