6 τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο που θα ήταν καλό να αποφεύγεις « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

6 τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο που θα ήταν καλό να αποφεύγεις

Κατηγορία Υγεία στις   10:00 π.μ.  |  Δευτέρα 8 Απριλίου 2024




Ο υδράργυρος είναι ένα φυσικό βαρύ μέταλλο που θέλετε να αποφύγετε να το πάρετε σε μεγάλη ποσότητα.


Ο υδράργυρος βρίσκεται στον φλοιό της Γης, αλλά μπορούμε να εκτεθούμε σε αυτόν, πολύ συχνά τρώγοντας ψάρια και οστρακοειδή με υψηλά επίπεδα μιας πολύ τοξικής μορφής υδραργύρου που ονομάζεται μεθυλυδράργυρος και βρίσκεται στους ιστούς τους, σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Πολιτειών (EPA).


Οι έγκυες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές, επειδή ο υδράργυρος μπορεί να βλάψει τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα των αγέννητων βρεφών, τα οποία μπορεί να είναι πιο ευάλωτα στον μεθυλυδράργυρο, από του ενήλικες. Μπορεί επίσης να επηρεάσει τη μνήμη, την προσοχή, τη γλώσσα, τις λεπτές κινητικές δεξιότητες, τη γνωστική σκέψη και τις οπτικο-χωρικές δεξιότητες των παιδιών.


Ποιο είναι το όριο για τον υδράργυρο;


Το όριο υδραργύρου που επιτρέπεται σύμφωνα με τον FDA για τα βρώσιμα ψάρια είναι 1 ppm. Αυτή η ποσότητα είναι σκόπιμα 10 φορές χαμηλότερη από το χαμηλότερο επίπεδο που σχετίζεται με θέματα υγείας, όπως η δηλητηρίαση από υδράργυρο, αλλά θα πρέπει να προσέχετε ώστε η πρόσληψη ψαριών σας να μην αθροίζεται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας (τα επίπεδα μεθυλυδράργυρου για τα περισσότερα ψάρια είναι μεταξύ λιγότερο από 0,01 ppm και 0,5 ppm.)


Η παρακάτω λίστα έχει προσαρμοστεί από τον FDA και κατατάσσει τα θαλασσινά σύμφωνα με τη μέση συγκέντρωση υδραργύρου τους


Ξιφίας: 0,995 ppm


Ο ξιφίας έχει υψηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο με 0,995 ppm, σύμφωνα με τον FDA. Συνιστάται στους άντρες να μην καταναλώνουν περισσότερο από μία μερίδα ξιφία το μήνα (υποθέτοντας ότι δεν τρώνε κανένα άλλο μολυσμένο ψάρι), ενώ οι γυναίκες και τα παιδιά καλό είναι να αποφεύγουν να τον καταναλώνουν.


Καρχαρίας: 0,979 ppm


Ο καρχαρίας περιέχει 0,979 ppm υδραργύρου, σύμφωνα με τον FDA. Δεν συνιστάται σε έγκυες ή σε γυναίκες που θηλάζουν ή που σχεδιάζουν να μείνουν έγκυες εντός ενός έτους και για παιδιά κάτω των 6 ετών.


Σκουμπρί: 0,73 ppm


Το βασιλικό σκουμπρί τρέφεται με άλλα ψάρια, καλαμάρια και γαρίδες και έχει 0,73 ppm υδραργύρου, σύμφωνα με τον FDA. Ωστόσο, εάν διατηρείτε την πρόσληψη με μέτρο, το άγριο σκουμπρί μπορεί να είναι μια έξυπνη επιλογή, επειδή η διαχείριση και η συγκομιδή του γίνεται με βάση τους εθνικούς κανονισμούς.


Τόνος µεγαλόφθαλµος: 0,689 ppm


Ο τόνος µεγαλόφθαλµος περιέχει 0,689 ppm υδραργύρου, σύμφωνα με τον FDA. Αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος για να τον αποφύγετε: Αυτός ο τόνος είναι ευάλωτος λόγω της υπεραλίευσης στον Ανατολικό και Δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, σύμφωνα την WWF. Μια καλύτερη επιλογή είναι να ο τόνος σε κονσέρβα, ο οποίος έχει μόνο 0,126 ppm υδραργύρου.


Λαβράκι Χιλής: 0,354 ppm


Το λαβράκι της Χιλής περιέχει 0,354 ppm υδραργύρου, σύμφωνα με τον FDA. Το λαβράκι της Χιλής είναι η εμπορική ονομασία για δύο είδη οδοντόψαρων που κατοικούν στα κρύα νερά του Ατλαντικού, του Ειρηνικού και του Ινδικού Ωκεανού κοντά στην Ανταρκτική.


Σφυρίδα: 0,448 ppm


Η σφυρίδα έχει 0,448 ppm υδραργύρου, σύμφωνα με τον FDA. Εάν τρώτε σφυρίδα, μείνετε σε δύο ή λιγότερες μερίδες το μήνα. Τα παιδιά πρέπει να τρώνε μόνο μία μερίδα το μήνα.


Υπόδειξη: Ο σολομός και οι γαρίδες δεν έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο και επομένως είναι καλύτερες επιλογές εάν τρώτε τακτικά θαλασσινά. Ο σολομός έχει 0,022 ppm υδράργυρο και οι γαρίδες έχουν 0,009 ppm υδράργυρο.


Υπάρχει υδράργυρος στα λαχανικά ή στο κοτόπουλο;


Η μόλυνση μπορεί να συμβεί σε λαχανικά, δημητριακά και εδάφη από περιοχές που περιβάλλουν σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα, σύμφωνα με μια μελέτη του Μαΐου 2017 στο ‌ Scientific Reports ‌. Εάν οι κάτοικοι αυτών των περιοχών προμηθεύονται όλα τα λαχανικά και τα δημητριακά τους από τη δική τους γεωργική γη, μπορεί να αντιμετωπίσουν κινδύνους για την υγεία τους.


Ομοίως, υπάρχει υδράργυρος σε κοτόπουλα γύρω από χρυσωρυχεία, όπου ο υδράργυρος χρησιμοποιείται για την εξαγωγή χρυσού από ιζήματα, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Duke . Μετά από αυτή τη διαδικασία, ο υδράργυρος απορρίπτεται στο έδαφος, όπου μπορεί να προσληφθεί από βακτήρια και φυτά - και τελικά, συσσωρεύεται σε οργανισμούς όπως το κοτόπουλο. Τα αυγά αυτών των κοτόπουλων έχουν επίσης υδράργυρο


Πηγή: jenny.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html