Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 2-1: Πολύ σκληρός για να πεθάνει! « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 2-1: Πολύ σκληρός για να πεθάνει!

Κατηγορία Superleague 1 στις   11:23 μ.μ.  |  Τετάρτη 3 Απριλίου 2024




Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 5' με τον Βίντα, αλλά ο Παναθηναϊκός με γκολ των Μπακασέτα - Ιωαννίδη σε τρία λεπτά (32' - 34') νίκησε 2-1 την Ενωση, τη γκρέμισε από την κορυφή και έμεινε ζωντανός στη μάχη για τον τίτλο.


Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: Έτσι έπαιξαν


Ο Φατίχ Τερίμ παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τον Ντραγκόφσκι κάτω από τα δοκάρια. Χουάνκαρ αριστερός μπακ, Κώτσιρας δεξιός και Ακαϊντίν με Γεντβάι στο κέντρο της άμυνας. Αράο, Τσέριν, Μπακασέτας στη μεσαία γραμμή. Αριστερός εξτρέμ ο Μπερνάρντ, δεξιός ο Βέρμπιτς και ο Ιωαννίδης στη κορυφή.


Ο Ματίας Αλμέιδα ξεκίνησε την ΑΕΚ έχοντας τον Αθανασιάδη στην υπεράσπιση της εστίας. Μουκουντί, Βίντα οι δύο στόπερ, αριστερός μπακ ο Χατζισαφί και δεξιός ο Ρότα. Γιόνσον και Σιμάνσκι οι δύο κεντρικοί μέσοι. Στο αριστερό ''φτερό'' ο Ελίασον, στο δεξί ο Τσούμπερ και ο Μάνταλος πίσω από τον Λιβάι Γκαρσία.


Φουλ του λάθους, Ιωαννίδης σε beast mode και ανατροπή


Σε ένα ντέρμπι με καταπληκτικό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα από νωρίς, ο Παναθηναϊκός το έφερε τούμπα μέσα σε ένα εκρηκτικό δίλεπτο, σε ένα σαρανταπεντάλεπτο, όπου και οι δύο ομάδες έκαναν... προσφορά τα γκολ στον αντίπαλο, εξαιτίας μεγάλων ατομικών λαθών. Στο 4' ο Χουάνκαρ πούλησε την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Ελίασον γύρισε στον Βίντα και ο Κροάτης στόπερ άνοιξε το σκορ.



Το παιχνίδι είχε μια άγρια ομορφιά, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, με τον Μπερνάρντ στο 10' να σημαδεύει το δοκάρι και στο 12' την ΑΕΚ να φτάνει κοντά στο 2-0 με τον Τσούμπερ. Από το 15' και έπειτα, ο Παναθηναϊκός πήρε τα ηνία, κέρδισε τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες, ήταν πιο αποφασιστικός και με έναν Ιωαννίδη να κάνει ποδοσφαιρικά όργια, κατάφερε μέσα σε δύο λεπτά να γυρίσει το ματς υπέρ του. Στο 32' ο Έλληνας φορ έκλεψε την μπάλα από το λάθος του Μουκουντί, νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Αθανασιάδη αλλά στη συνέχεια της φάσης, ο Μπακασέτας με σουτ εκτός περιοχής έγραψε το 1-1.



Δύο λεπτά αργότερα, ο Αφρικανός στόπερ της ΑΕΚ και πάλι ως τελευταίος παίκτης ''πούλησε'' την μπάλα, ο Ιωαννίδης έκλεψε και με υπέροχο ''τσίμπημα'' πάνω από τον Αθανασιάδη έκανε το 2-1 για τους ''πράσινους''. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η Ένωση ήταν κυρίαρχη αλλά της έλειψε η ποιότητα στη τελική πάσα για να μπορέσει να δημιουργήσει εκ νέου μεγάλη ευκαιρία στα καρέ του Ντραγκόφσκι.


Ο Παναθηναϊκός οπισθοχώρησε, η ΑΕΚ πίεσε αλλά το ντέρμπι βάφτηκε ''πράσινο''


Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός διαχείριστηκε το αποτέλεσμα που είχε, άφησε την μπάλα στην ΑΕΚ, με την Ένωση να έχει την κατοχή σε μεγάλο βαθμό. Οι γηπεδούχοι είχαν άριστη οργάνωση πίσω από την μπάλα, μεγάλα ποσοστά συγκέντρωσης ενώ η ομάδα του Αλμέιδα δεν έβρισκε λύσεις χωρίς χώρους. Το ''τριφύλλι'' είχε μια καλή στιγμή με τον Ιωαννίδη στο 55' που πέρασε λίγο άουτ.



Η ΑΕΚ απείλησε μόνο με ένα φάουλ του Γκατσίνοβιτς και ενώ το ρολόι έδειχνε 92', έχοντας ξοδέψει πριν αρκετές καλές προϋποθέσεις. Ο Παναθηναϊκός κράτησε μέχρι τέλους το 2-1 και έδειξε πολύ σκληρός για να πεθάνει στη φετινή διεκδίκηση του πρωταθλήματος.


MAN OF THE MATCH: Φώτης Ιωαννίδης. Οι κεντρικοί αμυντικοί της ΑΕΚ θα βλέπουν... εφιάλτες. Ο Έλληνας σέντερ φορ έκανε τρομερό ματς. Τρομερό. Από δικές του πιέσεις, δημιούργησε φάσεις από το πουθενά. Σκόραρε το δεύτερο γκολ με υπέροχο πλασέ, έφτιαξε το δοκάρι του Μπερνάρντ και ήταν ασταμάτητος.


ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Σαμέτ Ακαϊντίν. Καταπληκτικό παιχνίδι από τον Τούρκο στόπερ, ο οποίος... εξαφάνισε τον Λιβάι Γκαρσία. Ήταν ανίκητος στον αέρα, πολύ καλός στις επιλογές με την μπάλα στα πόδια. Το καλύτερό του παιχνίδι με την πράσινη φανέλα. Σε αυτή την κατηγορία και ο Μπερνάρντ.


ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Αρόλντ Μουκουντί. Ο Αφρικανός στόπερ της ΑΕΚ έκανε ένα τραγικό πρώτο ημίχρονο, πουλώντας δύο φορές την μπάλα σε σημεία που απαγορεύονται, στα ισάριθμα γκολ που δέχθηκε η ομάδα του από τον Παναθηναϊκό.


Η ΓΚΑΦΑ: Από την στιγμή που για τις γκάφες του Μουκουντί μιλήσαμε στον ''αδύναμο κρίκο'', εδώ θα αναφερθούμε στο μεγάλο λάθος του Χουάνκαρ στο 4', ο οποίος από το πουθενά έδωσε την μπάλα στην ΑΕΚ στη μικρή περιοχή και ένα φτηνό γκολ.


ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Κλαούντιο Περέιρα επέτρεψε στο παιχνίδι να έχει σούπερ ρυθμό, σφύριζε δύσκολα και κράτησε τα ίδια κριτήρια και για τους δύο. Σε γενικές γραμμές μια καλή διαιτησία από τον Πορτογάλο ρέφερι.


ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός πήρε μία μεγάλη νίκη απόψε στο αθηναϊκό ντέρμπι, μείωσε στους τρεις από την ΑΕΚ, παραμένει στους τέσσερις από τον ΠΑΟΚ και είναι ακόμα ζωντανός στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Όλα τα λεφτά η αντίδραση του Τριφυλλιού και φυσικά η παρουσία του Ιωαννίδη. Η ΑΕΚ... γκρεμίστηκε από την κορυφή και την Κυριακή υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. Η Ένωση πλήρωσε ακριβά τα λάθη του Μουκουντί ενώ στο δεύτερο μέρος δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί την κατοχή της μπάλας.


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ / 4-3-3): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Γέντβαϊ, Ακαϊντίν, Χουάνκαρ (61’ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν (88’ Βιλένα), Μπακασέτας (88’ Πέρεθ), Βέρμπιτς (61’ Μαντσίνι), Ιωαννίδης, Μπερνάρ (79’ Λημνιός).


ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα / 4-4-1-1): Αθανασιάδης, Ρότα, Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (57’ Πινέδα), Ελίασον, Τσούμπερ (57’ Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον (70’ Αμραμπατ), Μάνταλος (57’ Αραούχο), Λιβάι Γκαρσία (57’ Πόνσε).

Πηγή:  Gazzetta.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html