Φενέρμπαχτσε- Ολυμπιακός 1-0 (2-3 πεν.): Εγραψε ιστορία ο Ευρω-Θρύλος με «batman» τον Τζολάκη « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Φενέρμπαχτσε- Ολυμπιακός 1-0 (2-3 πεν.): Εγραψε ιστορία ο Ευρω-Θρύλος με «batman» τον Τζολάκη

στις   1:12 π.μ.  |  Παρασκευή 19 Απριλίου 2024




Ο Ολυμπιακός άξιζε την πρόκριση και στα 90 λεπτά (χαμένο τετ α τετ του Μασούρα στο 80') και στην παράταση (δοκάρι σε κεφαλιά του Ιμπόρα στο 103') και τελικά την πήρε στα πέναλτι με ήρωα τον Κωνσταντίνο Τζολάκη που απέκρουσε τρία πέναλτι της Φενέρμπαχτσε!


Τι έκανε;;; ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕ;;; Ο Ολυμπιακός έριξε στο καναβάτσο τη Φενέρ στη διαδικασία των πέναλτι με 3-2 με τον απόλυτο ήρωα, Τζολάκη, που έβγαλε 3 πέναλτι των αντιπάλων. Ιστορική βραδιά και πρώτη φορά στους '4' του Conference όπου θα βρει την Αστον Βίλα.


Φενέρ - Ολυμπιακός: Πώς ξεκίνησαν οι 2 ομάδες


Η γηπεδούχος Φενέρ είχε τον Λιβάκοβιτς βασικό πορτιέρε, άμυνα με Οσαγί, Ντζίκου, Μπεκάο και Καντίογλου, κέντρο με Σιμάνσκι, Ισμαϊλ και Φρεντ και τριάδα μπροστά με Καχβετσί, Τάντιτς και Τζέκο.


Από την άλλη με τον Γιόβετιτς βασικό ξεκίνησε ο Ολυμπιακός απέναντι στη Φενέρ, όπως ανέφεραν και οι σχετικές εκτιμήσεις. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζολάκης, άμυνα με Ορτέγα, Ντόι, Κάρμο και Ροντινέι, κέντρο με Εσε και Τσικίνιο και πίσω από τον φορ Ελ Καμπί τριάδα με Γιόβετιτς, Ποντένσε και Φορτούνη.


Η πίεση της Φενέρ και το 1-0 του Καχβετσί


Το ματς ξεκίνησε με τη μεγάλη πίεση της Φενέρ. Όμως το πρώτο σουτ του αγώνα ανήκε στον Τσικίνιο. Ο Πορτογάλος χαφ έκανε πολύ ωραία κίνηση και ένα σουτ έξω στο 3ο λεπτό. Στο 9ο λεπτό ο Σιμάνσκι είχε ένα φάουλ ψηλά έξω.


Στο 12ο λεπτό η Φενέρ αξιοποίησε την αδράνεια της άμυνας του Ολυμπιακού για να κάνει το 1-0. Σε επίθεση της Φενέρ υπήρχαν τουλάχιστον 2 παίκτες που ήταν χωρίς να έχουν μαρκαρίσματα. Στη 2η ενέργεια η μπάλα πήγε στον αμαρκάριστο Καχβετσί που με δυνατό σουτ σκόραρε.


Η Φενέρ βρέθηκε κοντά και στο 2-0. Στο 17' η Φενερμπαχτσέ έφυγε στην πλάτη της άμυνας, πάτησε στην περιοχή αλλά τη στιγμή που γύρισε η μπάλα στον Τζέκο, τον πρόλαβε ο Ορτέγα. Λίγο μετά το 30' και συγκεκριμένα στο 34' υπήρξε και μία σπουδαία επέμβαση του Τζολάκη με το ένα χέρι. Γενικά ήταν ένα πρώτο μέρος με ανώτερη τη Φενέρ, που βρήκε και ένα γρήγορο γκολ και απείλησε και για ένα 2ο.


Αλλαγή με Ιμπόρα ο Μεντιλίμπαρ και 4-3-3 ο Ολυμπιακός


Στην επανάληψη ο Ισπανός τεχνικός δεν περίμενε να πάει το ματς στο 50' ή το 60' και αντικατέστησε τον Γιόβετιτς βάζοντας τον Ιμπόρα. Έτσι έκανε το σχήμα του περισσότερο 4-3-3 παρά 4-2-3-1 με τον Τσικίνιο να πηγαίνει πιο μπροστά από τους Εσε και Ιμπόρα.


Στο 50ό λεπτό ο Τζέκο μετά από πολύ καλή ενέργεια του Καντίογλου είχε ένα σουτ που βρήκε κόντρα και πήγε κόρνερ. Στο 56ο λεπτό ο Κάρμο είχε μία κεφαλιά πολύ έξω μετά από κόρνερ των Πειραιωτών. Στο 58' ο Ροντινέι ελίχθηκε και είχε ένα σουτ πολύ έξω. Στο 63' ο Καντίογλου δοκίμασε το πόδι του με ένα σουτ που έφυγε άουτ.


Ο Ολυμπιακός βρήκε και άλλα σουτ αλλά και προσπάθειες. Ένα εξ αυτών ήταν του Μασούρα που πήγε έξω στο 65'. Λίγο πριν το 82' ο Μπατσουαγί βγήκε μόνος του μπροστά και σκόραρε αλλά ήταν εκτεθειμένος και το τέρμα δεν μέτρησε.


Στο 85' η Φενέρ που πίεζε και άλλο πήγε να βγάλε φάση με τον Τάντιτς με τη μπάλα να περνάει εκτός στόχου. Στο 89' είχε και ο Ιμπόρα ένα σουτ αρκετά έξω. Η Φενέρ ειδικά στο τελευταίο πεντάλεπτο πίεσε και άλλο τον Ολυμπιακό αλλά 2ο γκολ δεν βρήκε και έτσι το παιχνίδι πήγε στην παράταση.


Η φοβερή διπλή φάση του Ολυμπιακού που είχε και δοκάρι και η αποβολή του Ντόι


Στην παράταση ο Ολυμπιακός απώλεσε μία μεγάλη διπλή ευκαιρία για το 1-1. Αρχικά στο 99' ο Φορτούνης πήρε την πρωτοβουλία και έκανε ένα σουτ που πέρασε αρκετά έξω. Στο 103' ο Ιμπόρα πήρε την κεφαλιά από το φάουλ του Φορτούνη, ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης η κεφαλιά του Κάρμο σταμάτησε πάνω στη γραμμή από αντίπαλο αμυντικό (Ντζίκου). Λίγο πριν τη λήξη του α' μέρους της παράτασης ο Τσικίνιο είχε ένα σουτ άουτ.


Στο 114' ο Τάντιτς από πολύ καλή θέση και χωρίς να έχει πίεση σούταρε λίγο άουτ. Στις καθυστερήσεις του β' μέρους της παράτασης δόθηκε κόκκινη στον Ντόι για φάουλ του με τον Ολυμπιακό να μένει με δέκα παίκτες.


Τζολάκης, αυτός ο απόλυτος ήρωας και επική πρόκριση!!!


Τα πέναλτι ανέδειξαν τον νικητή και αυτός ήταν ο Ολυμπιακός! Χάρις στις επεμβάσεις του Τζολάκη πήρε τη νίκη στη διαδικασία των πέναλτι και για πρώτη φορά στην ιστορία του θα βρίσκεται στις 4 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης!!!


Η σειρά των πέναλτι


Ελ Καμπί: το έβαλε

Τάντιτς: το απέκρουσε ο Τζολάκης

Ελ Αραμπί: το έπιασε ο Λιβάκοβιτς

Μπατσουαγί: το έβαλε

Ορτα: το έβαλε

Ουντέρ: το έπιασε ο Τζολάκης

Μασούρας: το έβαλε

Ντζίκου: το έβαλε

Ροντινέι: το έβγαλε ο Λιβάκοβιτς

Μπονούτσι: το έπιασε ο Τζολάκης


MVP: Θέλετε άλλον; Τζολάκαρος. Τα έκανε όλα στη διαδικασία των πέναλτι. Σταμάτησε τους Τάντιτς, Ουντέρ και Μπονούτσι. Ένας Κρητικός... Θεός κάτω από το τέρμα.


ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Αρκετές από τις αλλαγές του Βάσκου κόουτς. Όπως οι Ορτα, Ρίτσαρντς και όχι μόνο. Όλα τα παιδιά του Ολυμπιακού τα έδωσαν όλα είτε πήγαν καλά είτε όχι.


ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ως προς τους παίκτες που έπαιξαν περισσότερο κυρίως ο Ορτέγα ως προς την αμυντική και τακτική του εικόνα. Οι Ποντένσε και Γιόβετιτς δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν με βάσει την ποιότητα και τις ικανότητές τους. Έγιναν και οι 2 αλλαγή σε αυτόν τον αγώνα με τη Φενέρ.


Η ΓΚΑΦΑ: Η φάση του 1-0 της Φενέρ. Με τον τρόπο που δεν αμύνθηκε ο Ολυμπιακός, δεν κάλυψε τον Καχβετσί σωστά και έτσι βρήκε δίχτυα.


ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Γερμανός Στίλερ αδίκησε τον Ολυμπιακό από πλευράς φάουλ που δεν του έδωσε και ενώ και στον πειθαρχικό τομέα λειτούργησε λανθασμένα ως προς τους Πειραιώτες. Η φάση του Μπατσουαγί δεν μέτρησε μετά από VAR Check ενώ μετά από ίδιο έλεγχο κρίθηκε - σωστά - πώς δεν υπήρχε παράβαση - πέναλτι του Εσε.


ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ. Αυτός είναι ο Ολυμπιακός!!! Απέκλεισε τη Φενέρ στη διαδικασία των πέναλτι και έγραψε ιστορία. Για πρώτη φορά στην ιστορία του θα είναι στις 4 τοπ ομάδες του Conference League. Τι και εάν 'υπέφερε' αγωνιστικά σε κάποιες περιπτώσεις μέσα στο ματς. Είχε τις φάσεις του για γκολ, άντεξε και πέρασε στα πέναλτι.


ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Λιβάκοβιτς, Οσαγί, Ντζίκου, Μπεκάο (100' Σουγιουντσού), Καντίογλου, Σιμάνσκι (106' Κρούνιτς), Ισμαϊλ (120+ Μπονούτσι), Φρεντ (86' Ζαϊτς), Καχβετσί (86' Ουντέρ), Τζέκο (73' Μπατσουαγί) και Τάντιτς.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ορτέγα (89' Ρίτσαρντς), Κάρμο, Ντόι, Ροντινέι, Εσε, Τσικίνιο (109' Ορτα), Γιόβετιτς (46' Ιμπόρα), Φορτούνης (109' Ελ Αραμπί), Ποντένσε (65' Μασούρας) και Ελ Καμπί.


@Photo credits: INTIME


Πηγή: gazzetta.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html