Πως είναι σήμερα το χωριό που γυρίστηκε η ταινία «Παπαφλέσσας»: Oδοιπορικό στα μέρη που δημιουργήθηκαν οι θρυλικές σκηνές « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Πως είναι σήμερα το χωριό που γυρίστηκε η ταινία «Παπαφλέσσας»: Oδοιπορικό στα μέρη που δημιουργήθηκαν οι θρυλικές σκηνές

Κατηγορία Ελλάδα στις   6:02 π.μ.  |  Τρίτη 26 Μαρτίου 2024




Πως είναι σήμερα το χωριό που γυρίστηκε η ταινία «Παπαφλέσσας»: Oδοιπορικό στα μέρη που δημιουργήθηκαν οι θρυλικές σκηνές (vid)


H ταινία σταθμός στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου ήρθε για μία ακόμη φορά στους τηλεοπτικούς μας δέκτες με αφορμή την 25η Μαρτίου.


Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, όλο και κάποιο κανάλι θα προβάλει την ελληνική ταινία με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, η οποία αναφέρεται φυσικά στα γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Από τη νίκη του Παπαφλέσσα επί του Δράμαλη στα Δερβενάκια, μέχρι τον γεμάτο αυτοθυσία θάνατό του στo Μανιάκι, πολεμώντας τον στρατό του Ιμπραήμ Πασά.


Το εμβληματικό αυτό έπος που γαλουχεί γενιές και γενιές περήφανων Ελλήνων γυρίστηκε στο μεγαλύτερο μέρος του στη Λάρισα και συγκεκριμένα στο χωριό Αμπελάκια.


Η εκπομπή Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση είχε κάνει οδοιπορικό στα μέρη που γυρίστηκε η θρυλική ταινία.


Δείτε βίντεο εδώ


Πηγή: gazzetta.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html